// کد مطلب: ۲۴۷۹۹

کشته شدن ۳۳ سرباز ترکیه در حمله هوایی روسیه

کشته شدن ۳۳ سرباز ترکیه در حمله هوایی روسیه
لینک کوتاه کپی شد

طلانیوز:در پی جان باختن ۳۳ سرباز ترکیه در حملات هوایی سوریه در ادلب، رئيس‌جمهور ترکیه ناتو را به کمک طلبید و تهدید کرد، مرزهای اروپا را به روی پناهجویان باز می‌کند. ترکیه به‌تلافی،‌ مواضع نیروهای سوری را بمباران کرد.

بنا بر تازه‌ترین اطلاعات رسمی، دست کم ۳۳ سرباز ترکیه در حمله‌ای در استان ادلب سوریه کشته شده‌اند. به گفته رحمی دوغان، فرماندار استان مرزی هاتای در جنوب ترکیه ۳۶ نفر نیز زخمی‌ شده‌اند که در حال حاضر در بیمارستان بستری هستند. او نیروهای مسلح سوریه را مسئول این حمله دانسته است.

دید‌ه‌بان حقوق بشر سوریه می‌گوید، جنگنده‌‌های سوریه کاروانی نظامی را در جنوب شهر سراقب بمباران کرده‌اند.

همزمان با این تحولات، برخی منابع مدعی شده‌اند که این حملات توسط ارتش روسیه انجام شده است. پیش‌تر رسانه‌های روس اعلام کرده بودند که تعدادی از جنگنده‌های این کشور در منطقه ادلب، توسط نیروهای ترکیه هدف قرار گرفته‌اند. ساعاتی بعد آناتولی این خبر را به نقل از منابع آگاه تکذیب کرد و نوشت: براساس اطلاعات دریافتی از منابع موثق، گزارش‌های رسانه‌های روسیه مبنی بر هدف قرار گرفتن جنگنده‌های این کشور توسط نیروهای ترکیه در ادلب صحت ندارد.

نشست اضطراری در آنکارا

بلافاصله بعد از این حمله جلسه‌ای اضطراری در آنکارا با حضور رجب طیب اردوغان، رئيس‌جمهور ترکیه تشکیل شد. در پایان این نشست در بیانیه‌ای واحدهای سوری به حملات تلافی‌جویانه شدید تهدید شدند.

سخنگوی اردوغان اعلام کرد، شب گذشته نیروهای مسلح ترکیه به‌تلافی مواضع واحدهای سوریه را از زمین و هوا مورد حمله قرار دادند.

درخواست کمک ترکیه از ناتو و تهدید به باز کردن مرزهای اروپا

مولود چاوش‌اوغلو، وزیر خارجه ترکیه در تماسی تلفنی با ینس استولتن‌برگ، دبیرکل ناتو خواستار حمایت این ائتلاف دفاعی نظامی از کشورش شد. او گفت: «ما همه جامعه بین‌المللی را فرامی‌خوانیم تا به وظایف خود عمل کنند.»

استولتن‌برگ نیز خواستار تنش‌زدایی شد و گفت، اوضاع "خطرناک" منطقه و "وضعیت دهشتناک انسانی" ساکنان آن را نباید بدتر از این کرد.

به گزارش خبرگزاری آناتولی، عمر چلیک، سخنگوی حزب حاکم عدالت و توسعه تهدید به باز کردن مرزهای غرب اروپا به روی میلیون‌ها پناهجو کرد. او گفت: «سیاست پناهجویی ما همان است که بود اما وضعیت، الان به‌گونه‌ای است که ما دیگر قادر به نگه داشتن پناهجویان نیستیم.»

در شبکه‌های اجتماعی اخبار و تصاویری از باز شدن مرزها منتشر شده است. ترکیه در طول سال‌های گذشته سه میلیون و ۷۰۰ هزار پناهجوی سوری را پذیرا شده است.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد همراه با آمریکا و متحدان غربی‌اش در حاشیه نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد سوریه خواستار آتش‌بس سریع شدند.

لیندسی گراهام، سناتور بانفوذ آمریکایی با توجه به وخامت اوضاع خواستار برقراری منطقه پرواز ممنوع در ادلب شد. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت، واشنگتن در کنار ترکیه، متحد خود در ناتو می‌‌ایستد و می‌خواهد، هر چه سریع‌تر حملات "انزجارآور" رژیم سوریه، روسیه و نیروهای مسلح تحت حمایت ایران پایان یابد.

ادلب آخرین پایگاه شورشیان سوری است. ترکیه در جنگ داخلی سوریه از شورشیان اسلام‌گرای این کشور حمایت می‌کند. قرار بود در این منطقه آتش‌بس برقرار شود. طبق توافق سال ۲۰۱۸ با روسیه، آنکارا در این منطقه ۱۲ پست دیده‌بانی دایر کرد.

با این همه در دسامبر سال گذشته نیروهای مسلح سوری با پشتیبانی روسیه با هدف بازپس گرفتن تمامی اراضی زیر سلطه شورشیان حملات پیشرونده‌ای را آغاز کردند. اردوغان نیز تصمیم گرفت، واحدهای بیش‌تری را به شمال سوریه بفرستد و تهدید کرد، اگر ارتش سوریه عقب ننشیند، با پاسخی نظامی واکنش نشان خواهد داد.

در درگیری‌هایی که طی این تحولات بین واحدهای سوری و ترکیه ایجاد شد در عرض یک ماه تا روز پنج‌شنبه ۲۰ سرباز ترکیه در ادلب کشته شدند.

در این منطقه بحران‌زده حدود نیم میلیون سوری آواره شده‌اند. ترکیه چند هفته پیش مرزهای خود را بست. آوارگان در سرمای زیر صفر درجه زمستانی از سرپناه، خوارک و دارو بی‌بهره‌اند.

تهدید ترکیه با برگ مهاجران

خبرنگار «میدل‌ایست‌آی» مدعی شده ترکیه، اروپا و ناتو را تهدید کرده مرزهای خودش را به روی مهاجران سوریه خواهد گشود و تمامی موانع برای ورود سیل مهاجران به سمت اروپا را از میان برخواهد داشت.

رویترز هم به نقل از یک مقام ارشد ترکیه‌ای نوشته آنکارا به پلیس و گارد ساحلی و نیروهای مرزبانی این کشور دستور داده مانع ورود مهاجران سوریه‌ای نشوند. این مقام ترکیه‌ای گفته آنکارا تصمیم گرفته از رسیدن مهاجران سوری به اروپا، از طریق دریا یا هوا جلوگیری نکند.

سخنگوی حزب حاکم ترکیه در واکنش به گزارش‌های منتشرشده در برخی رسانه‌ها در خصوص قصد این کشور برای گشودن مرزها به روی مهاجران سوری گفت سیاست آنکارا در خصوص مهاجران تغییر نکرده، اما ترکیه دیگر قادر به جلوگیری از ورود آنها نخواهد بود.

ترکیه دسترسی به فضای مجازی را محدود کرد

ترکیه در بحبوحه گزارش‌هایی از کشته و زخمی شدن شمار زیادی از سربازان این کشور در حومه استان ادلب سوریه دسترسی کاربران به فضای مجازی را محدود کرده است.

منابع خبری می‌گویند سرویس‌دهنده‌های اینترنت در ترکیه دسترسی به توئیتر، فیسبوک، اینستاگرام و سایت «Ekşi Sozluk» (یک دیکشنری مشارکتی در ترکیه) را محدود کرده‌اند. دسترسی به این سایت‌ها از طریق فیلترشکن هنوز امکان‌پذیر است.

رهگیری موشک‌های شلیک‌شده از خاک ترکیه

گزارش‌ها حاکی است پدافند هوایی سوریه در پایگاه هوایی حمیمیم، دو موشک شلیک‌شده از خاک ترکیه را رهگیری کرده‌ است. این پایگاه محل استقرار نیروهای روسیه‌ای است.

جلوگیری سوریه از عبور ۱۱ خودرو آمریکا

المیادین هم در خبری دیگر گزارش داد یک گذرگاه مرزی سوریه در شهر «قامشلی» از عبور ۱۱ خودروی نظامی نیروهای اشغالگر آمریکایی جلوگیری و آنها را وادار به بازگشت کرده است. رسانه‌ها گزارش داده‌اند خودروهای آمریکایی از نوع «هاموی» بوده‌اند و مردم به سمت آنها سنگ پرتاب کرده‌اند.

ترکیه: به مواضع سوریه حمله کردیم

دولت ترکیه ساعتی بعد از آنکه اعلام شد سربازان این کشور در نزدیکی ادلب کشته شده‌اند گفت که مواضع ارتش سوریه را بمباران کرده‌ است.

خبرگزاری آناتولی به نقل از «فخرالدین آلتون»، مدیر بخش ارتباطات دفتر ریاست‌جمهوری ترکیه نوشت: «همه مواضع شناخته‌شده دولت سوریه هدف حمله یگان‌های زمینی و هوایی ترکیه قرار گرفتند. ترکیه تصمیم گرفته این حمله را تلافی کند.»

گفت‌وگوی ترکیه با آمریکا

منابع خبری گزارش داده‌اند سخنگوی دولت ترکیه با مشاور امنیت ملی آمریکا درباره ادلب گفت‌وگو کرده است.

احتمال کشته شدن ۵۰ نظامی ترکیه

خبرنگار سی‌بی‌اس مدعی شد حمله به نظامیان ترکیه در ادلب ظاهراً توسط روسیه صورت گرفته و تلفات آن به نزدیک ۵۰ نفر می‌رسد.

واکنش سفیر آمریکا در ناتو

«کی بیلی هاچیسون»، سفیر آمریکا در ناتو هنگام انتشار اخبار مربوط به کشته شدن سربازان ترکیه‌ای در یک کنفرانس خبری در جمع خبرنگاران حضور داشت.

او تلاش کرد این موضوع را به خرید سامانه پدافند اس-۴۰۰ نسبت دهد. وی گفت: «امیدوارم اردوغان ببیند که متحد گذشته و آینده ترکیه ما هستیم.الان دارند می‌بینند روسیه چیست و چه کارهایی انجام می‌دهد. امیدوارم ترکیه از خرید اس-۴۰۰ از روسیه منصرف شود.»

طبق نوشته برخی از خبرنگاران حاضر در این کنفرانس خبری، این مقام آمریکایی از پاسخ مشخص به سؤال خبرنگاران درباره فعال‌کردن ماده ۵ پیمان ناتو (اصل دفاع جمعی) خودداری کرده است.

نشست مشورتی ناتو

سخنگوی دولت ترکیه گفت این کشور فردا (جمعه) اعضای ائتلاف ناتو را به یک نشست مشورتی در خصوص اوضاع ادلب فرا خواهد خواند.

نشست غیرعلنی پارلمان ترکیه

رهبر «حزب جمهوری‌خواه خلق ترکیه» که حزب اصلی مخالف دولت رئیس‌جمهور «رجب طیب اردوغان» است خواستار نشست پارلمان پشت درهای بسته برای بررسی تحولات ادلب شد.

کشته شدن ۳۳ سرباز ترکیه در حمله هوایی روسیه

تبلیغات متنی

ارسال دیدگاه