// کد مطلب: ۷۱۱۲۵

ارتقای شفافیت هدف اصلی قانون جدید بازار پایه

ارتقای شفافیت هدف اصلی قانون جدید بازار پایه
لینک کوتاه کپی شد

طلانیوز: مدیر عامل فرابورس اعلام کرد: هدف از اجرای دستورالعمل جدید قانون بازار پایه، ارتقای شفافیت مالی و حاکمیت شرکتی و بهبود شرایط سهامداری شرکت‌ها است.

امیر هامونی در یک نشست خبری در مورد مرجع تصمیم‌گیری دستورالعمل جدید بازار پایه گفت: این فرایند ۱۸ ماه طول کشیده است و دستورالعمل در کانون نهادهای سرمایه‌گذاری و کانون کارگزاران که نظرات خود را پیشنهاد کردند و بعد از جمع‌بندی این نظرات در هیات مدیره فرابورس و اخذ نظرات نهادهای مالی و چکش‌کاری این نظرات در مجموع دستورالعمل پیشنهادی به هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار ارائه شد و در کمیته تدوین مقررات در هیأت مدیره سازمان بورس به تصویب رسید و به فرابورس ابلاغ شد و هم اکنون دستورالعمل جدید ابلاغ قوانین بازار پایه به فرابورس ابلاغ شده است.

هامونی با بیان اینکه افزایش ورود معامله گران آنلاین پیگیری می شود و سهامداران با همان قوانین بازار اول و دوم می توانند از این قابلیت استفاده کنند اظهار داشت: فعلا فرابورس از این اختیار قانونی خود مبنی بر مخفی کردن مظنه قیمت رقبا استفاده نمی‌کند چون الان می‌خواهیم مقررات جدید بازار پایه اجرا شود همه مظنه ها قابل رویت است.

فعالیت بازارگردان ها

مدیر عامل فرابورس در خصوص فعالیت هایی که برای بازارگردانی ایجاد شده است، افزود: به این صورت که قیمت ابتدایی صبح هر روز معامله را بازارگردان تعیین می‌کند و دامنه نوسان بر اساس قیمت تعیین‌شده توسط بازارگردان مشخص خواهد شد.

وی اظهار داشت: به هر حال برخی افراد که منافع شخصی و سودجویانه دارند امروز منافع آنها با قوانین جدید بازار پایه تحت شعاع قرار گرفته و نکات محدودکننده و منفی که در هر قانونی وجود دارد را بزرگ‌نمایی می‌کنند و در عوض نکات مثبت قانون را نمی‌گویند، در حالی که نکات مثبت خوبی در قانون جدید بازار پایه از جمله حضور صندوق‌های بازارگردانی وجود دارد که برای اولین بار مجوز می‌گیرند تا وارد بازار پایه شوند.

هامونی تاکید کرد: در بازار پایه با قوانین جدید افزایش دامنه نوسان به صورت سیال وجود دارد، اما در حال حاضر دامنه نوسان یک و ۲ و ۳ درصد به صورت روزانه و حداکثر تا ۹ درصد به صورت هفتگی در بازار پایه وجود دارد و امکان افزایش دامنه نوسان از ۵ درصد هم وجود دارد، همچنین نمادهای بازارگردان‌ و دامنه نوسان ۵ درصد مانند تابلوی اول و دوم فرابورس وجود دارد.

مدیر عامل فرابورس گفت: هر تغیر قوانین و مقرراتی می تواند تاثیرات مثبت یا منفی از خود بر جای بگذارد، اما یک نهاد ناظر همانند فرابورس قرار نیست به هر قیمتی به دنبال کارمزد باشد و بزودی شفاف سازی لازم از طریق سامانه کدال صورت می گیرد.

حضور ۱۸۲ نماد در بازار پایه و تفکیک رنگ ها

وی افزود: در حال حاضر ۳۸۰ نماد معاملاتی درفرابورس وجود دارند که حدود ۱۸۰ نماد در بازار پایه و ۲۰۰ نماد در بازارهای اول و دوم فرابورس حضور دارند همچنین حدود ۷۰ تا ۸۰ نماد در تابلوی ابزارهای نوین مالی فرابورس حضور دارند که معاملات آنها کماکان و به صورت طبیعی ادامه دارد. ۱۲۵ شرکت در تابلو زرد دسته بندی می شوند. ۴۱ شرکت در تابلو نارنجی و ۱۴ شرکت در تابلو قرمز حضور دارند و ارزش شرکت‌های بازار پایه بین ۶۰ تا ۷۰ هزار میلیارد تومان ارزش بازاری است.

ورود صندوق های سرمایه گذاری سهام و مختلط

وی در ادامه افزود: بزودی بخشی از پرتفوی صندوق های سرمایه گذاری سهام و مختلط پس از کسب مجوز و موافقت سازمان بورس تا سقف مشخصی وارد بازار پایه می شود.

ارتقای شفافیت هدف اصلی قانون جدید بازار پایه

تبلیغات متنی

ارسال دیدگاه