به گزارش طلانیوز؛ وام، گونهای قرض دادن پول سوددار است، که در زمانی مشخص بین قرض دهنده و قرض گیرنده انجام میشود. وام دارای انواع مختلفی میباشد. جزئیات حقوقی وام در رشته حقوق مورد بحث و بررسی قرار میگیرد. مفهوم وام تاریخچهای قدیمی دارد و به دوران کهن بازمیگردد.
در پی ممنوعیت بلوکه کردن بخشی از مبلغ وام و همچنین سپرده گذاری بدون سود برای دریافت تسهیلات، عملکرد بانکها در این راستا و رعایت این بخشنامه مورد بررسی قرار گرفته که دراین گزارش به طور نمونه شرایط وام دهی از سوی بانک ملت و چگونگی برخورد این بانک با بخشنامه مربوطه رصد شده است.
گرفتن وام از شبکه بانکی هفت خوان رستمی است که شرایط و ضوابط متفاوتی در هر یک از بانکها دارد. این در حالی است که در راستای دستور رئیس جمهور مبنی بر آسان کردن روند پرداخت تسهیلات خرد به مردم، پرداخت تسهیلات خرد در نظام بانکی باید مبتنی بر اعتبارسنجی و متنوع سازی وثایق باشد که بدین منظور بانک مرکزی هم بخشنامهای به بانکها ابلاغ کرده که در آن نزدیک به 15 وثیقه قابل قبول از جمله سیمکارت، سهام عدالت و ... برای یک وام تا سقف 200 میلیون تومان اعلام شده است.
در این بین، بررسی میدانی از برخی شعب بانک ملت نشان میدهد که میتوان از این بانک در صورت داشتن رتبه اعتباری A و B بدون ضامن 50 میلیون تومان وام گرفت و برای گرفتن وام تا سقف 200 میلیون تومان نیز بسته به میزان پوشش حقوق دریافتی متقاضی ضامن درخواست میشود.
مشاهدات بیانگر این است که برای دریافت وام از این بانک در صورت داشتن حساب باید از شعبه رمز اینترنتی گرفت و اطلاعات بیمه و فیش حقوقی را وارد فرابانک کرد. این سامانه با توجه به این اطلاعات و پوشش دادن فیش حقوقی متقاضی تا سقف 200 میلیون تومان با اخذ یک تا دو ضامن وام میدهد. البته این بانک مبلغی در ازای پرداخت وام بلوکه نمیکند و برای پرداخت وام نیز حتما نباید سپردهگذاری کرد.
بنابراین، متقاضیان وام خرد از بانک ملت باید به سامانه هوشمند فرابانک ملت مراجعه کنند که میتوانند از این سامانه تسهیلات زیر را دریافت کنند:
1. تسهیلات بدون ضامن ویژه مشتریان با رتبه اعتباری A
2. تسهیلات برای رتبههای اعتباری A ،B ، C و فاقد رتبه با معرفی ضامن
3. تسهیلات قرضالحسنه ازدواج معرفی شدگان سایت بانک مرکزی
4. تسهیلات جهت خرید از فروشگاههای شرکای تجاری طرف قرارداد بانک(شاپ کارت، حامی کارت)
5. تسهیلات ویژه حقوق بگیران از بانک ملت (کارکنان، بازنشستگان و مستمری بگیران بخشهای دولتی، عمومی و خصوصی)
در این زمینه، بانکها پس از استعلام معوقات بانکی با کد ملی مشتریان خود، از رتبه اعتباری آنها مطلع میشوند. شرکتها و موسسههایی اقدام به اعتبارسنجی کلیه افراد حقیقی و حقوقی میکنند تا رتبه اعتباری بین 0 تا 900 را برای آنها با توجه به عملکرد بانکی خود در نظر بگیرند و هر چقدر رتبه اعتباری افراد حقیقی و حقوقی به عدد 900 نزدیک باشد، به جهت اختصار عدد A را روی اسم آن افراد حک میکنند و هر چقدر رتبه اعتباری افراد پایین باشد، علامتهای ( رتبه اعتباری ) B، C و... به افراد کمتر خوشحساب داده میشود که پس از استعلام معوقات بانکی با کد ملی، بانکها متوجه پیشینه و کارنامه منفی آنها در بازپرداخت اقساط و بدهیهای خویش به نظام بانکی میشوند.
علاوه بر این، تسهیلات جهت خرید از فروشگاههای تجاری طرف قرارداد بانک (شاپ کارت و حامی کارت) نیز اینگونه است که میتوان با افتتاح حساب در بانک ملت تا سقف 200 میلیون تومان تسهیلات در قالب کارت اعتباری دریافت و از فروشگاههای طرف قرارداد با بانک خرید کرد.
همچنین، حقوقبگیران از بانک ملت میتوانند با بارگذاری فیش حقوقی خود در فرابانک ملت و بررسی رتبه اعتباری و اینکه فیش حقوقی آنها چقدر از مبلغ وام را پوشش میدهد، 50 تا 100 میلیون تومان وام بگیرند.
البته، میزان وام دریافتی از بانک ملت در روشهای ذکر شده بسته به رتبه اعتباری و فیش حقوقی متقاضیان تا سقف 200 میلیون تومان متغیر است.
منبع: ایسنا
0 دیدگاه