// کد مطلب: ۱۴۰۶۸۲

آبله میمون

اطلاعات جدید و خطرناک از آبله میمونی | چگونه از آبله میمونی پیشگیری کنیم؟

اطلاعات جدید و خطرناک از آبله میمونی | چگونه از آبله میمونی پیشگیری کنیم؟
لینک کوتاه کپی شد

علائم ابتلا به آبله میمونی و راه های پیشگیری از آن را در اینجا بخوانید.

ویروس آبله میمونی برای اولین بار در دانمارک و در سال 1958 در میمون های یک آرمایشگگاه کشف شد. این ویروس از قاره آفریقا به کشور های اروپایی، آمریکایی و آسیایی منتقل شد. ویروس آبله میمونی به خودی خود بیماری شدید و نگران کننده نیست. برخی علائم آن را در ادامه بررسی میکنیم.

معاون تحقیقات و فناوری انستیتو پاستور در خصوص شدت آبله میمونی، اظهار کرد: این بیماری بر اساس اطلاعات گذشته ما، نوعی بیماری خودمحدودشونده است و بیماری شدیدی نیست. علائم آن با تب، بدن درد، سردرد، خستگی مفرط، بیحالی، ضعف و تورم غدد لنفاوی (لنف آدنوپاتی) بروز پیدا می کند؛ ولی عوارض دیگری هم می تواند داشته باشد.

وی ادامه داد: بعد از چند روز عوارض به صورت بثورات (راش) پوستی به صورت ماکول، پاپول، وزیکول، پوسچول و کراست تظاهر پیدا می کنند. کل دوره بیماری حدود دو تا چهار هفته می تواند ادامه پیدا کند، ولی در برخی افرادی که سیستم ایمنی ضعیف تری دارند، ممکن است بیماری فرم شدیدی داشته باشد.

دانشیار ویروس شناسی پزشکی مرکز تحقیقات بیماری های نوپدید و بازپدید ادامه داد: ممکن است در این افراد بیماری با عفونت های ثانویه باکتریایی نیز همراه شود و عوارض ثانویه ایجاد شود و حتی ممکن است در بعضی موارد منجر به مرگ نیز شود.

وی در خصوص نیای ویروس آبله میمونی و میزان مرگ ومیر آن، گفت: برای این ویروس، دو نوع نیا عنوان شده است. نیای اول، مربوط به غرب آفریقا است و مرگ ومیر آن حدود صفر تا 6 درصد و بر اساس برخی منابع، صفر تا 3.6 درصد ارزیابی شده است. میزان مرگ ومیر در نیای آفریقای مرکزی ویروس آبله میمونی نیز از حدود صفر تا یازده درصد، می تواند متغیر باشد. موارد مرگ بیشتر در کودکان و افرادی که سیستم ایمنی ضعیف تری دارند، مشاهده شده است.

صالحی وزیری خاطر نشان کرد: خوشبختانه در طغیانی که در حال حاضر با آن مواجه هستیم، موارد مرگ در اثر این بیماری ثبت نشده و اکثر موارد، خودبه خود بهبود یافتند و این موضوع نگرانی ها را کم تر می کند.

عضو هیئت علمی انستیتو پاستور با اشاره به دیگر عوارض بیماری آبله میمونی، گفت: اگر ضایعات روی قرنیه چشم بیمار ایجاد شود، می تواند منجر به کوری شود.

ایمنی در برابر آبله میمونی چگونه ایجاد می شود؟
معاون تحقیقات و فناوری انستیتو پاستور اظهار امیدواری کرد: خوشبختانه اگر موارد ابتلا به بیماری آبله میمونی افزایش پیدا کند، به راحتی واکسن مؤثر علیه آن وجود دارد و می توان آن را در مقیاس زیاد تولید کرد و در دسترس گروه های پرخطر مثل کادر پزشکی و افراد دچار ضعف سیستم ایمنی قرار داد.

وی افزود: همچنین برای درمان این بیماری نیز چند داروی ویروسی به عنوان کاندیدا معرفی شده است که عنوان شده یکی از آن ها با نام تکوویریمت (Tecovirimat) تاییدیه FDA و تاییدیه اتحادیه اروپا را دارد.

دانشیار ویروس شناسی پزشکی مرکز تحقیقات بیماری های نوپدید و بازپدید در مورد میزان جهش این ویروس، توضیح داد: قاعدتاً ویروس ها تغییر می کنند، ولی میزان تغییری که در مورد این ویروس اتفاق افتاده، نسبت به ویروس های RNAدار مثل کووید-19 یا ویروس عامل ایدز و یا ویروس آنفلوآنزا ناچیز است و یک تا دو جهش (موتاسیون) آمینواسید در هر سال برای ویروس های جنس اورتوپاکس که آبله میمونی جزو آن است، تصور می شود.

صالحی وزیری در پاسخ به این سوال که آیا ویروس آبله میمونی به ویروس آبله مرغان نیز شباهت دارد و آیا ابتلا به آبله مرغان و یا تزریق واکسن آن می تواند در برابر آبله میمونی ایمنی ایجاد کند؟، توضیح داد: ویروس آبله مرغان اصلاً از خانواده ویروس های آبله نیست. بهتر است به آبله مرغان «واریسلا زوستر» بگوییم. از لحاظ طبقه بندی ویروس آبله مرغان جزو ویروس های عامل تبخال طبقه بندی می شود و اصلاً هیچ ارتباط ژنتیکی و شباهتی بین آن و آبله میمونی وجود ندارد.

وی ادامه داد: واکسن آبله انسانی یا smallpox، می تواند تا 85 درصد از ابتلا به آبله میمونی جلوگیری کند. البته الان در ایران افرادی که این واکسن را دریافت کردند، از زمان تزریقشان 40 تا 50 سال گذشته است و ممکن است ایمنی در برابر آبله را از دست داده باشند.

معاون تحقیقات و فناوری انستیتو پاستور ضمن بیان این که نیازی به طراحی واکسن جدید برای آبله میمونی نیست، عنوان کرد: می توان از همان واکسن های قبلی آبله انسانی برای آبله میمونی استفاده کرد. اگرچه که آن واکسن های آبله پس از اعلام ریشه کنی معدوم شدند؛ ولی اگر نیاز باشد، می توان از شرکت هایی که این واکسن را تولید می کنند، تامین کرد.

وی درباره پلتفرم واکسن آبله انسانی، توضیح داد: در حال حاضر چند واکسن برای آبله انسانی وجود دارد که در آن ها هم از ویروس تخفیف حدت داده استفاده شده و هم از ویروس non replicant که توانایی تکثیر ندارند، استفاده شده است.

اطلاعات جدید و خطرناک از آبله میمونی | چگونه از آبله میمونی پیشگیری کنیم؟

تبلیغات متنی

ارسال دیدگاه