رپرتاژ آگهی
سبد سهام یا پرتفوی چیست؟

ایجاد سبد متنوع سهام و مدیریت آن که با استفاده از دانش تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی انجام میشود یکی از مهمترین مسائل سرمایهگذاری در بورس است. با ایجاد پرتفوی متنوع در بورس میتوان علاوه بر کم کردن ریسک سرمایهگذاری از تمامی پتانسیلهای بازار بهرهمند شد.
سبد سهام یا پرتفوی چیست؟
حتماً شنیدهاید که میگویند همۀ تخممرغهایتان را در یک سبد نچینید. این اصطلاح در دنیای سرمایهگذاری نیز استفاده میشود و بسیاری از معاملهگرهای حرفهای به افراد مبتدی توصیه میکنند که همۀ داراییشان را در یک حوزۀ خاص سرمایهگذاری نکنند. با ایجاد چنین دیدگاهی، اصطلاحی بهنام سبد سهام یا پرتفوی بهوجود آمدهاست که مجموعهای از داراییهای مختلف مثل اوراق قرضه، کالا، ارز و... را تشکیل میدهد. اما کاربرد پرتفوی چیست؟ این سبد چه ویژگیهایی دارد و چطور میتوانیم از آن برای سرمایهگذاریهای بهتر استفاده کنیم؟
پرتفوی چیست؟
افراد پس از درگیر بودن با موضوع تعریف سرمایه گذاری چیست به دنبال روش درست سرمایه گذاری در بازارهای مختلف هستند. زمانی که داراییهایتان را در صنایع مختلف برای سرمایهگذاری تقسیم میکنید، اصطلاح پرتفوی بهوجود میآید. این سبد میتواند شامل مجموعهای از داراییهای مالی مثل کالا، ارز و... یا حتی مجموعهای از اوراق غیرقابلمعامله، مثل سرمایهگذاریهای خصوصی باشد.
درواقع پرتفوی به این مفهوم اشاره دارد که معاملهگر سعی میکند داراییهای خود را در بخشهای مختلفی تزریق کند تا ریسک سرمایهگذاریهایش را بهحداقل برساند. گاهی از واژۀ پرتفوی فقط برای یک دارایی خاص مانند بازار سرمایه استفاده میشود که دراینصورت به آن سبد سهام میگویند. این سبد از چندین سهم قوی و مستعد رشد بازار تشکیل میشود که به معاملهگرها سودهای زیاد میرساند. درواقع معاملهگر باید با تحقیق و بررسیهای فراوان، بهترین سهمها را در این سبد قرار دهد تا یک سبد فوقالعاده عالی داشته باشد و ریسکها را کم کند.
هدف از تشکیل پرتفوی چیست؟
چرا باید پرتفوی ایجاد کنیم؟ کارشناسهای بازار معامله تأکید دارند که این سبد بهمنظور افزایش سود و جبران ضررهای احتمالی ایجاد میشود. در حقیقت با تشکیل سبد سهام، اگر یک سهم دچار ضرر شود، سود سهام دیگر میتواند این ضرر را جبران کند و خسارت زیادی به داراییهایتان نرساند.
برای درک بهتر این موضوع، فرض کنید تمام داراییهایتان را در یک سهام خاص سرمایهگذاری کردهاید، اما این سهام بهدلیل مشکلات مختلف دچار ریزش میشود. حالا شما که تمام سرمایۀ خود را به آن تزریق کردهاید، ضرر زیادی خواهید کرد. درصورتیکه اگر همان سرمایه را بین چنین سهم تقسیم کرده بودید، اکنون ضرر زیادی شامل حالتان نمیشد. شرکت انیگما یکی از بهترین شرکتها در ارائه سبد سهام است.
بررسی مزیتهای پرتفوی یا سبد سهام
در ادامه لیستی از مهمترین مزیتها و ویژگیهای مثبت پرتفویها را میآوریم که معاملهگرها را تشویق میکنند که به این سبدها روی بیاورند و در بازار معامله محتاطانهتر عمل کنند:
-
-
-
بازدهی مناسب و نسبتاً بالا
-
-
با ایجاد سبد داراییها، فرد با توجه به میزان تحمل ریسک خود و با آرامش ذهنی بیشتری میتواند معاملاتی با بازدهی بالا انجام دهد. درواقع هرچه میزان ریسک معاملهگر بیشتر باشد، درآمدهای بیشتری در انتظارش خواهد بود. قاعدتاً با سرمایهگذاری اشتباه، خطر ازبینرفتن داراییهای وی نیز بالا میرود.
-
-
-
کسب سود در همۀ زمینهها
-
-
اگر یک پرتفوی خوب داشته باشید، از همۀ فرصتها برای کسب سودهای بیشتر استفاده خواهید کرد. مثلاً یک یا چند سهم در امسال رشدهای خوبی دارند؛ شما با اطلاع از این موضوع، میتوانید داراییهایتان را بین آنها تقسیم کنید تا از همۀ این سهام بهطور همزمان سود بگیرید و از بازار عقب نمانید.
-
-
-
کاهش ریسک
-
-
اشتباه کردن در دنیای سرمایهگذاری متداول است و حتی بزرگترین معاملهگرها نیز گاهی دچار اشتباه میشوند، اما درصورتیکه همۀ سرمایهتان را به یک دارایی تزریق کرده باشید، حتی کوچکترین اشتباهها میتوانند عواقب جدی زیادی داشته باشند. پرتفوی یا سبد سهام ریسک و ضرر این اشتباهها را بهحداقل میرساند.
نحوۀ مدیریت پرتفوی
سبدگردانی یا مدیریت پرتفوی سهام یکی از مهمترین مهارتهایی است که سرمایهگذاریهای حرفهای بازار دارند. درواقع آنها در بازههای زمانی مشخص و کوتاه، نسبتبه ارزشیابی سهامشان اقدام و سبدشان را بهروز میکنند. در مدیریت سبد سهام گاهی یک سهم حذف یا سهم جدیدی اضافه میشود و این کاملاً بهنحوۀ ارزشیابی سرمایهگذارها بستگی دارد. طی فرایند مدیریت سبد سهام، سرمایهگذارها انواع سبد پیشنهادی معاملهگرهای دیگر بازار را بررسی میکنند، شرایط را میسنجند، ریسکها را مورد ارزیابی قرار میدهند و بهطور پیوسته با تحلیلهای تکنیکالی و بنیادی، بهترین داراییها را برای سبدشان درنظر میگیرند.
نکات مهم در ایجاد پرتفوی
اگر قصد ایجاد سبد سهام دارید، باید به نکتههای مهمی در ساخت این سبد دقت داشته باشید تا پرتفوی خود را بهینهسازی کنید. اما آیا میدانید این نکتهها چه هستند؟
-
-
-
انتخاب انواع اوراق بهادار
-
-
سبد پیشنهاد معاملهگرهای حرفهای را بررسی کنید تا متوجه شوید کدام اوراق بهادار بیشترین سوددهی را دارند. سپس با خرید اوراق بهادار مختلف، مانند اوراق درآمد ثابت، صندوقهای کالایی و... سود داشته باشید. درواقع تمرکز شما نباید فقط روی خرید سهام باشد.
-
-
-
خرید سهام مختلف
-
-
شرکتهایی از صنایع مختلف در بازار بورس فعالیت دارند؛ شما باید سرمایهتان را بین این شرکتها تزریق کنید تا پرتفویی قدرتمند داشته باشید. برای انتخاب بهترین سهام بازار میتوانید از تحلیل بنیادی استفاده کنید. در پاسخ به سوال تحلیل بنیادی یعنی چه میتوان گفت که این تحلیل یکی از بهترین روشهای یافتن ارزش واقعی سهام است.
-
-
-
انتخاب هوشمندانه تعداد سهام
-
-
شما باید متناسب با میزان سرمایهتان، تعداد سهام مختلفی را برای سبد خود انتخاب کنید. مثلاً اگر یک میلیارد تومان پول دارید، پیشنهاد میدهیم بهوسیلۀ آن، بیست سهم مختلف بازار را بخرید.
-
-
-
رعایت تعادل
-
-
برای سهام مختلف در سبد داراییهایتان وزن مناسبی در نظر بگیرید. مثلاً اگر پنج سهم دارید، اما هشتاد درصد داراییهایتان فقط در یکی از این سهمها تزریق شدهاست، باز هم ریسکها و خطرهای احتمالی بازار داراییتان را تهدید میکنند. شما میتوانید برای هریک از این داراییها، فقط بیست درصد داراییتان را در نظر بگیرید تا در صورت ضرر دچار خسارت زیاد نشوید.
جمعبندی
با سبد گردانی در بورس بهصورت حرفهای و مدیریت پرتفوی سهام میتوانید تبدیل به یک معاملهگر حرفهای شوید و ریسکها و خطرها را نابود کنید. با یک سبد سهام حرفهای تقریباً از تمام سودهای بازار بهرهمند میشوید. درزمینۀ ایجاد این سبد میتوانید از کارشناسها و افراد حرفهای بازار کمک بگیرید تا با معرفی ارزشمندترین داراییها کمکتان کنند تا سرمایهگذاری بیخطری داشته باشید.
سبدگردانی و مدیریت سبد سهام کاری سخت و حرفهای است. شما باید دانش تکنیکالی و تحلیل بنیادی زیادی داشته باشید و خود را در جریان اخرین اخبار اقتصادی روز دنیا و ایران بگذارید تا پرتفویی آگاهانه و مناسب بچینید. بسیاری از افراد با ناآگاهی سرمایهشان را صرف سهام و داراییهای نامعتبر در سبدهایشان میکنند که منجر بهضرر آنها می شود. برخی نیز تمام سرمایهشان را فقط در یک ارز میگذارند که این نیز مشکلاتی دارد. برای همین پیشنهاد می دهیم برای ازبینرفتن مشکلات و چالشهایتان، حتماً از قبل با کارشناسهای حرفهای بازار مشورت داشته باشید.
*این مطلب رپرتاژآگهی میباشد و سایت طلانیوز هیچگونه مسئولیتی در قبال آن ندارد.
ارسال دیدگاه