قیمت دلار/

پیش بینی قیمت دلار ۱۳ آذر ۱۴۰۲ / بازار ارز آماده صعود شد؟

پیش بینی قیمت دلار ۱۳ آذر ۱۴۰۲ / بازار ارز آماده صعود شد؟
لینک کوتاه کپی شد

قیمت دلار امروز با افزایش محدودی از نیمه کانال ۵۰ هزار تومانی کمی فراتر رفت. این اسکناس در حالی در محدوده‌ای مشخص گرفتار شده که تحلیلگران بازارهای مالی ارزش ذاتی قیمت دلار را در سقف کریدور فعلی می‌دانند، اما سیاست‌گذار تاکید می‌کند که نرخ ارز به طور غیردستوری کنترل می‌شود.

به گزارش خبرنگار ما به نقل از تجارت‌نیوز، قیمت دلار امروز با افزایش ۲۰۰ تومانی از نیمه کانال ۵۰ هزار تومانی کمی فراتر رفت. دلار امروز با قیمت ۵۰ هزار و ۵۵۰ تومان معامله شد و شنیده‌ها حاکی است امروز تقاضا از عرضه پیشی گرفته است. 

تحلیلگران بازارهای مالی میل بازارساز را، برگشت دلار به کریدور ۴۰ هزار تومانی می‌دانند؛ آنها معتقدند این فشار سیاست‌گذار به واسطه خبرسازی و خبردرمانی است که تلاش دارد اسکناس دلار در روند نزولی قرار بگیرد. طی روزهای گذشته تلاش افزایشی‌های بازار رشد تقاضا بود و امروز جو بازار بیشتر فروشنده بوده تا خریدار. 

احتمال رشد شارپی بعد از افت دلار بالاست!

در همین راستا برزو حق‌شناس کارشناس اقتصادی با اشاره به رشد ارزش ذاتی دلار در ماه جاری به تجارت‌نیوز گفت: «با مفروضات فعلی، محدوده قیمت دلار منطقه ۶۱ تا ۶۲ هزار تومانی است. در حالی که هفته گذشته بازارساز تلاش زیادی برای شکستن کف ۵۰ هزار تومانی و تغییر کریدور نرخ دلار کرد، اما این موضوع رخ نداد.»

وی با تاکید بر اینکه وارد ددلاین زمانی حساس برای دلار شده‌ایم، اظهار داشت: «به رسم سال‌های گذشته در یک ماهه آخر سال میلادی تقاضا برای دلار بالا می‌رود و چون در این بازه قرار داریم، انتظار رشد قیمت این اسکناس وجود دارد، اما بازارساز تلاش می‌کند با خبردرمانی یا تزریق ارز، قیمت را پایین بیاورد.»

 

این کارشناس اقتصادی ابراز کرد: «با توجه به اینکه ارزش ذاتی دلار در حال رشد است و شرایط کلان اقتصادی نیز این موضوع را تایید می‌کند، نباید انتظار افت شدید قیمت دلار را در بلندمدت داشته باشیم.»

وی با تاکید بر اینکه معمولا قبل از حرکت‌های قوی برای دلار شاهد افت محدود قیمت هستیم، گفت: «دلیل این افت کاملا نموداری است و گَپی که با ارزش ذاتی ایجاد می‌شود، محرکی می‌شود که دلار رشد قوی داشته باشد. بنابراین در هفته‌های آتی منتظر این باشید که قبل از حرکت قوی این اتفاق بیفتد؛ زیرا مفروضات کلان اقتصادی رشد قیمت را تایید می‌کنند، اما تلاش‌های بازارساز ممکن است باعث تغییر کریدور شود و از آنجا حرکت قوی صورت بگیرد.»

 

حق‌شناس در ادامه افزود: «اگر در هفته‌های آتی شاهد افت قیمت به سمت محدوده ۴۷ تا ۴۸ هزار تومانی بودیم، این رخداد می‌تواند نشانه و سیگنال شروع رشد قوی دلار باشد. با توجه به مفروضات بنیادی در بلندمدت، انتظار رشد قیمت دلار و نزدیک شدن به سقف کریدور ۵۰ هزار تومان را دارم.»

ارزهای محلی جایگزین دلار می‌شود!

با وجود اینکه کارشناسان اقتصادی همواره بر فنر فشرده دلار و یکه‌تازی سیاست‌گذار بر بازار ارز تاکید می‌کنند اما امروز محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی در حاشیه مراسم رونمایی از عرضه اولین اوراق مرابحه ارزی کشور که در مرکز مبادله ارز و طلا برگزار شد،‌ گفت: «خزندگی نرخ ارز در مقاطعی به تجار، فعالان اقتصادی و مردم آسیب می‌زند؛ بنابراین تلاش می‌کنیم با استفاده از نهادسازی و ابزارسازی و نه دستور، نرخ ارز را کنترل کنیم.»

وی همچنین در پاسخ به بلوکه شدن 6 میلیارد دلار از پول‌های ایران در قطر توضیح داد: پول‌های ایران به هیچ عنوان مسدود نیست و وضعیت و روند ورود 6 میلیارد دلار به کشور کاملا عادی است و در حال انجام اقدامات مربوطه هستیم.» 

وی پیش از این نیز تجربه جایگزینی دلار و یورو در اربعین اشاره کرده بود. کارشناسان اقتصادی مطرح کردن چنین طرح‌هایی را شعارگونه می‌دانند. آنها پیش از این، دلیل جایگزینی دینار به جای دلار را بدهی‌های عراق به ایران در ازای فروش منابع انرژی عنوان کردند. 

تحلیلگران بازارهای مالی می‌گویند موضوع جایگزینی ارزهای کشورهای همسایه به جای دلار و یورو را نمی‌توان تبدیل به الگو کرد و امکانپذیر نیست که کل تراز تجاری کشور روی این موضوع سوار شود.

امروز قیمت دلار در بازارهای همسایه نیز افزایش داشت. قیمت دلار هرات با رشد ۲۰ تومانی با قیمت ۵۰ هزار و ۱۸۰ تومان معامله شد. دلار سلیمانیه رشد ۳۰۰ تومانی داشت و با قیمت ۵۰ هزار و ۴۲۰ تومانی معامله شد. امروز بازار دبی به دلیل روز ملی این کشور تبدیل بود و رقم‌های معاملاتی درهم مانند روز گذشته روی قیمت ۱۳ هزار و ۸۵۰ تومان ایستاد.

 

تبلیغات متنی

ارسال دیدگاه