اقتصاد|بانک مرکزی
نظرسنجی سالانه ذخایر طلای بانکهای مرکزی
شرکتکنندگان در این نظرسنجی معتقدند که عواملی چون «سطح نرخ بهره»، «نگرانیهای تورم» و «بیثباتی ژئوپلیتیک» همچنان عوامل موثر اصلی در تصمیم بانکهای مرکزی برای کاهش نقش دلار هستند.
به گزارش طلانیوز: تقاضا برای طلا از سوی بانکهای مرکزی در دو سال گذشته افزایش یافته است زیرا برخی کشورها ذخایر ارز خارجی خود را متنوع کردهاند. تقاضای آنها به افزایش قیمت طلا در ماه مارس تا مه کمک کرد و قیمت نقدی به رکورد ۲۴۴۹ دلار و ۸۹ سنت در هر اونس در ۲۰ مه رسید.
شائوکی فن، رئیس بخش بانکهای مرکزی شورای جهانی طلا در بیانیهای گفت با وجود تقاضای بی سابقه از سوی بخش رسمی در دو سال گذشته، همراه با افزایش قیمت طلا، بسیاری از مدیران ذخایر همچنان اشتیاق خود را برای طلا حفظ کردهاند.
روز گذشته، مجمع جهانی طلا (world gold council) نتایج نظرسنجی سالانه «ذخایر طلای بانکهای مرکزی» را منتشر کرد. دادههای این گزارش نشان میدهد که بر اساس نظرسنجیهای انجام شده توسط این مجمع، بانکهای مرکزی تمایل زیادی به افزایش ذخایر طلای خود خواهند داشت.
این نظرسنجی که در ماههای فوریه تا آوریل انجام شد و در مجموع شامل ۶۹ پاسخ بود، نشان داد که ۲۹ درصد از بانکهای مرکزی انتظار دارند ذخایر طلای خود در ۱۲ ماه آینده افزایش یابد. این بالاترین سطح از زمانی است که شورای جهانی طلا، این نظرسنجی را در سال ۲۰۱۸ آغاز کرد و در مقایسه با ۲۴ درصد در سال ۲۰۲۳ است.
شورای جهانی طلا اعلام کرد که ۸۱ درصد از پاسخ دهندگان انتظار داشتند که ذخایر طلای بانک مرکزی جهانی در ۱۲ ماه آینده افزایش یابد، در حالی که این میزان در سال گذشته ۷۱ درصد بود.
طبق گزارش رویترز، در حالی که در سالهای گذشته، «موقعیت تاریخی» طلا مهمترین دلیل بانکهای مرکزی برای نگهداری طلا بود. این عامل در میان پاسخهای نظرسنجی شورای جهانی طلا در سال جاری به پنجمین کاهش یافت.
منبع:گلدنیوز
ارسال دیدگاه