در مجمع عمومی عادی سالیانه ومعادن اعلام شد
بیش از ۱۱ میلیارد یورو سرمایهگذاری برای ۸۷ پروژه
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات از سرمایهگذاری بالغ بر ۱۱ میلیارد یورو توسط این شرکت در ۸۷ پروژه که پروژههای پیشران هم از جمله آنها میباشد، خبر داد.
به گزارش طلانیوز، مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات با حضور ۸۷.۶ درصد از سهامداران شرکت روز شنبه ۱۷ تیر ماه ۱۴۰۲ برگزار شد. این مجمع سرشار از خبرهای خوب برای سهامداران از تخصیص ۴۰۰ ریال سود به ازای هر سهم بین سهامداران تا خبر مدیرعامل ومعادن درباره هدفگذاری سود یک میلیارد و ۸۰ میلیون دلاری در افق ۱۴۰۶ بود.
ترکیب سهامداران ومعادن شامل گروه فولاد مبارکه با ۵۰.۳۴ درصد، صندوق بیمه روستائیان و عشایر با ۱۹.۰۶ درصد، شرکت سرمایهگذاری صدر تامین با ۷.۷۵ درصد و سایر سهامداران با ۲۲.۸۵ درصد است.
بنابر اعلام مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات، درآمد سرمایهگذاریهای این شرکت در سال ۱۴۰۱، به ۱۶ هزار و ۹۵۷ میلیارد و ۳۲۶ میلیون ریال رسید که نسبت به سال پیش از آن، ۲۷۳ درصد افزایش داشت.
جمع درآمدهای عملیاتی شرکت از ۱۹۹ هزار و ۵۴۲ میلیارد و ۱۷۶ میلیون در سال ۱۴۰۰، به ۲۰۱ هزار و ۶۳۳ میلیارد و ۶۹۸ میلیون ریال در سال ۱۴۰۱ رسید که نشان دهنده افزایش یک درصدی است.
یک میلیارد و ۸۰ میلیون دلار سود ومعادن برای ۱۴۰۶
سود خالص «ومعادن» در سال ۱۴۰۱ به ۱۷۰ هزار و ۳۵۹ میلیارد و ۲۶۶ میلیون ریال رسید که با وجود محدودیتها و چالشهای موجود در بازارهای گندله و کنسانتره و کاهش سود برخی شرکتهای زیرمجموعه هلدینگ، به عنوان رقم قابل توجهی به حساب میآید. جمع داراییهای شرکت در سال گذشته، ۴۷۵ هزار و ۶۹۱ میلیارد و ۴۴۷ میلیون ریال بود که با افزایش ۴۶ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰، همراه بوده است.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در ارائه گزارشی درباره عملکرد شرکتهای زیرمجموعه "ومعادن" در سه ماهه ابتدایی سال جاری، اعلام کرد که فروش شرکتهای معدنی و صنعتی گلگهر، معدنی و صنعتی چادرملو، سنگ آهن گهرزمین، آهن و فولاد ارفع و توسعه معدنی و صنعتی صبانور در این بازه زمانی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب با افزایش ۵۶، ۷، ۵، ۷۲ و ۹۷ درصدی همراه بودهاند و این نشان دهنده عملکرد قابل قبول شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در این مدت است.
بنا به گفته سعدمحمدی، سود "ومعادن" بر اساس نرخ ارز تعیین شده توسط بانک مرکزی، در حال حاضر به میزان ۳۹۱ میلیون دلار ارزیابی میشود و بر اساس اهداف و برنامهریزیهای انجام شده، در چشمانداز سال ۱۴۰۶، میزان سود "ومعادن" به یک میلیارد و ۸۰ میلیون دلار خواهد رسید.
افزایش ۱۶.۱۳ درصدی قیمت سهام ومعادن در سال گذشته
سهم هر یک از شرکتهای زیرمجموعه در این افزایش سود مشخص است که شرکت سنگ آهن گهرزمین ۲۵ درصد، معدنی و صنعتی گلگهر ۲۱ درصد، معدنی و صنعتی چادرملو ۱۳ درصد، توسعه آهن و فولاد گلگهر ۱۰ درصد، توسعه معدنی و صنعتی صبانور ۷ درصد، فولاد اقلید پارس ۵ درصد، ملی صنایع مس ایران ۵ درصد، آهن و فولاد آرتاویل ۴ درصد، تجلی توسعه معادن و فلزات ۳ درصد و صنایع فولاد کردستان یک درصد خواهد بود.
قیمت سهام شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در بازه زمانی از اول فروردین ماه تا ۲۸ اسفند ماه ۱۴۰۱، با افزایش ۱۶.۱۳ درصدی همراه بوده است. همچنین، NAV شرکت در این مدت از هشت هزار و ۵۷۸ به ۹ هزار و ۸۳۰ رسیده است و در روز ۱۷ تیر ماه ۱۴۰۲، به ۱۱ هزار و ۷۲ افزایش یافته است که حاکی از روند صعودی NAV در این مدت است. همچنین، نسبت P/NAV "ومعادن" از ۶۱ درصد در فروردین ماه سال پیش، به ۶۴ درصد در پایان اسفند ماه همان سال افزایش یافته است که نشان دهنده رقم قابل قبولی برای یک شرکت فعال در حوزه سرمایهگذاری است.
افزایش ۹۸۴ درصدی مازاد ارزش پرتفوی ومعادن
اردشیر سعدمحمدی در مجمع عمومی عادی سالیانه ۱۴۰۲ اعلام کرد که سرمایه شرکت از ۳۱ هزار میلیارد ریال در اسفند ماه ۱۳۹۵ به ۱۹۲ هزار و ۴۲۸ میلیارد ریال در خرداد ماه ۱۴۰۱ افزایش یافته است.
پرتفوی «ومعادن» شامل صنایع سرمایهپذیر مختلف به تفکیک صنایع استخراج کانههای فلزی، فلزات اساسی، سرمایهگذاری و صنایع دیگر با ترکیب درصدی ۵۸.۸۴، ۸.۳۹، ۴.۱ و ۲۸.۶۷ درصد و همچنین به تفکیک بورسی و غیربورسی با مجموع ۷۶ شرکت بورسی و غیربورسی است.
ارزش روز پرتفوی بورسی «ومعادن» در حال حاضر به یک هزار و ۶۸۸ میلیارد و ۵۸۷ میلیون ریال رسیده است که نشان از افزایش ۹۸۴ درصدی مازاد ارزش پرتفوی شرکت است.
ترکیب ارزش روز پرتفوی بورسی شرکت به ترتیب شرکتهای معدنی و صنعتی گلگهر، معدنی و صنعتی چادرملو، سنگ آهن گهرزمین، توسعه معدنی و صنعتی صبانور، ملی صنایع مس ایران، مجتمع فولاد خراسان، تجلی توسعه معادن و فلزات، آهن و فولاد ارفع و سایر شرکتها است.
همچنین، ترکیب بهای تمامشده پرتفوی غیربورسی شرکت شامل شرکتهای توسعه آهن و فولاد گلگهر، پویا انرژی، پرتو تابان معادن و فلزات، ایرتک، کاوند نهان زمین و سایر شرکتها است. در حال حاضر، ۳۱ شرکت در پرتفوی بورسی و ۴۵ شرکت در پرتفوی غیربورسی «ومعادن» فعالیت میکنند.
پیشبینی سعدمحمدی از تولید فولاد جهان در سال ۲۰۲۴
در ادامه این جلسه، سعد محمدی درباره تولید فولاد در جهان در سال ۲۰۲۲ صحبت کرد و گفت: تولید فولاد در سال ۲۰۲۱ از یک میلیارد و ۹۱۴ میلیون تن به یک میلیارد و ۸۳۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن کاهش یافت. این کاهش به دلیل تنشهای ژئوپلیتیکی در اروپای شرقی و کاهش ساختوساز در چین اتفاق افتاده است.
پیشبینی میشود که تولید فولاد در جهان در سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ به ترتیب با افزایش ۱.۴ و ۲.۵ درصدی همراه خواهد بود، اما بازار جهانی با رشد تقاضای چندانی روبرو نخواهد بود.
اختصاص بیشترین حجم از تولیدات به گروه ومعادن
سهم گروه شرکتهای سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات از تولید کنسانتره، گندله، آهن اسفنجی و فولادسازی کل کشور به ترتیب معادل ۲۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تن (۵۱ درصد)، ۱۹ میلیون تن (۳۵ درصد)، ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تن (۲۰ درصد) و سه میلیون و ۶۰۰ هزار تن (۱۲ درصد) بوده است.
در کل، میزان تولید کنسانتره، گندله، آهن اسفنجی، فولاد میانی، محصولات تخت فولادی و محصولات طویل فولادی کشور به ترتیب برابر با ۵۵ میلیون و ۸۷۰ هزار تن، ۵۴ میلیون و ۳۲۰ هزار تن، ۳۱ میلیون و ۷۳۰ هزار تن، ۳۰ میلیون و ۴۶۰ هزار تن، هشت میلیون و ۷۳۰ هزار تن و ۱۲ میلیون و ۵۳۰ هزار تن بوده است.
بیش از ۱۱ میلیارد یورو سرمایهگذاری توسط ومعادن
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات اعلام کرد: ظرفیت تولید فولاد، آهن اسفنجی، گندله و کنسانتره به ترتیب به مقادیر 101 میلیون تن، 90 میلیون و 300 هزار تن، 123 میلیون و 600 هزار تن و 118 میلیون و 100 هزار تن خواهد رسید. برای دستیابی به این هدف، نیاز به تأمین حداقل 235 میلیون تن کانسنگ با عیار حداقل 40 درصد است.
همچنین، او به اهمیت تأمین خوراک مناسب برای شرکتهای فولادی در آینده نزدیک اشاره کرد و افزود: اگر خوراک مورد نیاز تأمین نشود، صنعت فولاد با مشکلات جدی روبرو خواهد شد.
سعد محمدی، مدیرعامل گروه ومعادن، همچنین از سرمایهگذاریهای انجام شده در شرکتهای تابعه گروه خود یعنی شرکت معدنی و صنعتی گلگهر با سرمایهگذاری چهار میلیارد یورو در 40 پروژه، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با سرمایهگذاری سه میلیارد یورو در 30 پروژه و شرکت سنگ آهن گهرزمین با سرمایهگذاری دو میلیارد یورو در 10 پروژه خبر داد. مجموعه سرمایهگذاریهای کلان گروه ومعادن، به ارزش 2.8 میلیارد یورو در هفت پروژه پیشران پیشرفت کشور انجام شده است.
هشدار سعدمحمدی برای آینده شرکتهای فولادی
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات اعلام کرد که ظرفیت تولید فولاد، آهن اسفنجی، گندله و کنسانتره به ترتیب به مقادیر 101 میلیون تن، 90 میلیون و 300 هزار تن، 123 میلیون و 600 هزار تن و 118 میلیون و 100 هزار تن خواهد رسید. برای دستیابی به این هدف، نیاز به تأمین حداقل 235 میلیون تن کانسنگ با عیار حداقل 40 درصد است. اگر خوراک مورد نیاز تأمین نشود، صنعت فولاد با مشکلات جدی روبرو خواهد شد.
همچنین، شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات به سرمایهگذاریهای بزرگ خود در شرکتهای تابعهاش اشاره کرد. این سرمایهگذاری شامل احداث کارخانههای تولید فولاد، آهن اسفنجی و کنسانتره است. همچنین، پروژههای دیگری مانند احداث کارخانه گندلهسازی و بلوک دوم گازی سمنان نیز در دست اجرا هستند.
سعدمحمدی از اهمیت تأمین خوراک مناسب برای شرکتهای فولادی نیز برای آینده نزدیک هشدار داد و بیان کرد که اگر خوراک مورد نیاز تأمین نشود، صنعت فولاد با مشکلات جدی روبرو خواهد شد.
او همچنین از پروژههای مهم شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در زمینه استخراج و فرآوری مواد معدنی، به ویژه پروژه احداث و بهرهبرداری از معدن و کارخانجات مس جانجا، خبر داد. این پروژهها در کل با ارزش حدود ۹ میلیارد یورو هستند.
ارسال دیدگاه