// کد مطلب: ۱۶۶۸۲۸

سیاسی| مالیات

نگاه نامزدهای انتخابات در مورد مالیات و سامانه جامع تجارت

 نگاه نامزدهای انتخابات در مورد مالیات و سامانه جامع تجارت
لینک کوتاه کپی شد

از مهمترین مسائلی که فعالان اقتصادی انتظار دارند نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در خصوص آنها اظهار نظر کنند ؛ مبحث مهم مالیات ستانی و نوع نگاه نامزد محترم به بخش خصوصی واقعی است و شاید مهمترین چیزی که فعالان صنعت طلا و جواهر ایران این روزها جستجو میکنند ، اظهار نظر احتمالی نامزدها در خصوص سامانه جامع تجارت و مالیات بر عایدی سرمایه است.

به گزارش طلانیوز: در خصوص مالیات اکثر نامزهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار نظر هایی کرده اند ، هرچند که این نظرات گه گاه پراکنده و حاشیه ای بوده است ؛ اما در خصوص سامانه جامع تجارت تا این لحظه تنها سعید جلیلی اظهار نظر کرده است. در خصوص مالیات بر عایدی سرمایه نیز محمدباقر قالیباف و قاضی زاده هاشمی تا این لحظه اظهار نظر کرده اند.

سعیدجلیلی: سامانه جامع تجارت ، سامانه املاک و سامانه مودیان باید تکمیل و متصل شوند.

سامانه جامع-طلانیوز

سعید جلیلی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در میزگرد اقتصادی دوشنبه 28 خرداد 1403 گفت: اگر صبحت از حفظ ارزش پول ملی میکنیم اولین لازمه ان سازوکاری برای حاکمیت ریال است.اگر شما بر پول ملی خود حاکمیت نداشته باشی نمیتوانی ارزش ان را حفظ کنید.چرخه دلار را بر ما بستند به دلیل اینکه انها بر ارز خود حاکمیت دارند. اگر شما سامانه هایی دارید باید تکمیل و به یکدیگر وصل شوند که شفافیت کلان بانکی و اقتصادی رقم بخورد. برای حاکمیت ریال باید سامانه جامع تجارت، سامانه املاک، سامانه مودیان باید تکمیل و متصل شوند.

قالیباف: هدف از اجرای مالیات بر عایدی سرمایه مبارزه با سفته بازی است

محمدباقر قالیباف، نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری۱۴۰۳در برنامه تبلیغاتی خود در قاب رسانه‌ملی گفت: سامانه‌محور شدن مالیات از تکالیف قانونی دولت است که در این زمینه بیش از یک دهه عقب‌ماندگی داریم.

وی افزود: از گذشته تا امروز تعداد فرارمالیاتی‌ها زیاد بوده است. براساس آمار، کمتر از ۱۰هزار مؤدی مالیاتی داریم که هیچ سابقه مالیاتی تاکنون نداشته‌اند. باید بتوانیم از طریق راه‌اندازی سامانه مالیاتی بخشی از فرار مالیاتی را کشف کنیم.

قالیباف با اشاره به اجرای مالیات بر عایدی سرمایه گفت: اخیرا مالیات بر عایدی سرمایه در حال اجرا شدن است که کمتر از یک درصد مردم شامل آن می‌شوند؛ چراکه هدف از این سیاست اخذ مالیات از سفته‌بازان و دیگر افرادی است که در اقتصاد غیرمولد کشور فعالیت می‌کنند.

 

پورمحمدی : برای جلوگیری از فرار مالیاتی باید به جاهای پنهان برویم

مصطفی پورمحمدی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری ۲۶ خردادماهاظهار کرد: ما نیازمند بانک‌های جامع اطلاعاتی و سیستم‌های نرم‌افزاری محاسبه هستیم تا عادلانه مالیات را دریافت کنیم. بسیاری از فرارهای مالیاتی نیز جلوی آن گرفته خواهد شد.

وی گفت: زمانی که عضو شورای پولشویی بودم در یک پرونده ۲۴ هزار میلیارد تومان گردش مالی بود و در پرونده‌ای دیگر ۳۶ هزار میلیارد تومان بود. متوجه شدیم یک پیرزن روستایی، دختر ۷ساله فوت کرده یا یک فرد ۱۳ساله و… در این پرونده بودند و یک شبکه عظیمی در جنوب کشور و تمام کشور ایجاد کرده بودند. اینها عمده فرار مالیاتی‌ها در این نقاط انجام می‌شود اما عمده فشار را بر روی کارمند، مغازه‌دار، تولیدکننده خرد و… گذاشتیم.

مالیات را از منظم‌ها نباید بگیریم و به جاهای پنهان برویم که گردش مالی روشنی ندارند و تنها راه حل آن دولت الکترونیک و هوش مصنوعی است.

 

پزشکیان: «شفافیت» کلید افزایش درآمد‌های مالیاتی است

مسعود پزشکیان دیگر نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری نیز با اشاره به عدم شفافیت در حوزه مالیات گفت: بسیاری از افراد از زیر بار پرداخت مالیات به‌راحتی فرار می‌کنند؛ به این علت که داده‌های ما در این حوزه شفاف نیست، در صورتی که می‌توانیم با شفافیت جلوی قاچاق، زمین‌خواری، رانت و رشوه را بگیریم که در نهایت به کاهش فساد منجر خواهد شد.

 وی افزود: فکر می‌کنید در اروپا چرا مرز ندارند؟ زیرا کسی نمی‌تواند از زیر بار مالیات به‌راحتی فرار کند و این باعث شده موفق‌تر عمل کنند.

پزشکیان در ادامه اشارات خود درباره شفافیت گفت: زمانی که شفافیت وجود نداشته باشد، یک‌دفعه می‌شنویم که حجم زیادی پول از یک بانک گم می‌شود، در صورتی که چنین اتفاقی با وجود شفافیت نباید رخ دهد. 

قاضی‌زاده هاشمی: مالیات پی آی تی باید اجرا شود

قاضی‌زاده هاشمی درباره مالیات گفته است: در رابطه با بحث مالیات، باید مردم‌آزاری را کنار بگذاریم. ما الان بحث مالیات داریم، همه آن هم عمدتا ضدتولید است، یا انجام نمی‌شود؛ از جمله مالیات بر خانه‌های خالی و مالیات بر خودروی لوکس. ما یک مالیاتی داریم که به نام پی‌آی‌تی معروف بوده و مالیات بر کل درآمد اشخاص حقیقی است.

 وی افزود: این مالیات پی‌آی‌تی (نظام مالیات بر درآمد افراد) که لایحه‌اش هم‌اکنون در دستورکار مجلس است، مدت‌هاست معطل مانده و امیدواریم دوستان ما در مجلس جدید سریع‌تر آن را به تصویب برسانند. این یک کار اصلی است، چون یک رژیم یکپارچه، به لحاظ مالیات ــ یارانه برای کل خانوار‌های ایرانی درست می‌کند و دیگر نیاز ما را برای سایر مالیات‌ها از بین می‌برد. ما برای این‌که تولید رشد یابد، باید مالیات بر اشتغال را کاهش دهیم، باید تولیدکننده را با انواع و اقسام مالیات‌ها آزار ندهیم و راهش این است که مالیات بر کل درآمد را با یک نظام کاملا هوشمند جایگزین کنیم.

 قاضی‌زاده هاشمی گفت: بر اساس همان مالیات پی‌آی‌تی که عرض کردم، همه شهروندان ما بر اساس کد ملی خود یک اعتبار مالیاتی پیش ما پیدا می‌کنند که شامل سه گروه می‌شود؛ یا کسانی هستند که درآمدشان بیش از هزینه آنهاست (هر چقدر بیشتر می‌شود، به صورت پلکانی مالیات می‌دهند)، یا درآمد ــ هزینه آنها مساوی است (نه مالیات می‌دهند و نه یارانه دریافت می‌کنند)، یا کسانی هستند که هزینه‌های آنها بیش از درآمد‌های آنهاست (آن‌ها باید یارانه دریافت کنند).

زاکانی: مالیات باید در خدمت تولید باشد

اما علیرضا زاکانی معتقد است مالیات بیش از این‌که ابزار درآمد دولت باشد، یک ابزار تنظیم‌گری است و دولت‌ها باید متوجه این موضوع باشند. وی افزود: نکته دوم این است که مالیات در خدمت تولید قرار دارد، نه این‌که شیرازه تولید را بگسلد و تولید را زمین‌گیر کند.

 زاکانی گفت: نکته سوم این است که در خصوص بنگاه‌های کوچک و اصناف باید با اغماض برخورد کرد و به آنها امکان کار داد. در خصوص گردن‌کلفت‌هایی که از مالیات فرار می‌کنند و عناصر و بنگاه‌هایی که سود‌های فراوان می‌برند، ولی کمتر به مالیات توجه دارند و کم‌اظهاری می‌کنند، این امر نیازمند هوشمندسازی، دقت و حرکت در این مسیر است که اگر جایی بناست معافیت مالیات داده بشود، باید آن صحنه را شفاف کنند.

 وی افزود: مالیات سیستم تنظیم‌گری است و به بهترین نحو می‌شود این کار را انجام داد و جلوی فرار مالیاتی را گرفت.

منبع:گلدنیوز

تبلیغات متنی

ارسال دیدگاه