// کد مطلب: ۱۷۵۴۸۲

در مجمع عمومی فوق العاده بانک پارسیان توسط مدیرعامل مطرح شد:

افزایش سرمایه ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی بانک در دستور کار/ بانک پارسیان به استاندارد های بین المللی نزدیک است

افزایش سرمایه 100 هزار میلیارد تومانی بانک در دستور کار/ بانک پارسیان به استاندارد های بین المللی نزدیک است
لینک کوتاه کپی شد

مجمع عمومی فوق العاده بانک پارسیان به منظور تصمیم گیری در خصوص تصویب برنامه مدون بانک در اجرای تکالیف مقرر در ماده 8 قانون برنامه 5 ساله هفتم با حضور سهامداران برگزار شد.

دکتر جواد شکرخواه مدیرعامل بانک پارسیان در ابتدای این مجمع به ارائه گزارش پرداخت و گفت: برنامه مدون اصلاح ساختار مالی و افزایش سرمایه و بهبود نسبت سرمایه طبق ماده ۸ قانون برنامه هفتم توسعه باید اجرا شود.

وی گفت : ما تمام تلاش خود را برای برای تحول در بانک انجام دادیم ولی با چالش های زیادی مواجه شدیم که از مهم ترین آنها، فروش بخشی از دارایی ها بود که به پیگیری های جدی نیاز داشت که در آخر سهام شرکت اپال را از طریق مزایده واگذار کردیم و توانستیم اصلاح ساختار مالی را در جهت وضعیت مالی بانک تا اندازه ای بهبود بخشیم.

وی افزود:  اولین بانکی هستیم که تکالیف مقرر در قانون برنامه هفتم را با سرعت انجام می‌دهیم و این نشان‌دهنده اهمیت ما به پایبندی به مقررات و حرکت در مسیر قانون است. بانک‌هایی که نسبت کفایت سرمایه آنها کمتر از ۸ درصد است یا منفی هستند، باید ظرف دو ماه برنامه اصلاح ساختار مالی خود را به بانک مرکزی ارائه دهند. در صورت تایید بانک مرکزی، مجمع را برگزار کنند و در زمان‌بندی‌های مقرر این برنامه را دنبال کنند.

وی گفت : هدف ما این است که با برنامه‌ها و اقداماتی که داریم، وضعیت بانک را دچار تحولی اساسی کنیم. این تحول البته سختی‌ها و الزاماتی دارد، یکی از مهم‌ترین آنها فروش بخشی از دارایی‌هایمان بود تا بتوانیم آنها را به چرخه عملیات بانکداری و اقتصاد مولد بازگردانیم. تصمیمات سختی گرفته شد و پیگیری‌های جدی انجام دادیم. در این شرایط اقتصادی توانستیم این کار را انجام دهیم. خداوند کمک کرد و به مجموعه بانک پارسیان و ذینفعان مختلفش عنایت کرد تا بتوانیم سهام شرکت را بفروشیم. گزارش این کار را در کدال ارائه کردیم و اثرات مالی آن را مشاهده کردید.

photo16784882712

شکرخواه ادامه داد: این اقدام باعث شد تا بتوانیم برنامه اصلاح ساختار مالی را ارائه کنیم و در ادامه، اقدامات مکملی برای بهبود شاخص‌ها و وضعیت مالی را دنبال کنیم. انشالله با تصویب شما، در افق ۱۴۰۷، بانکی خواهیم بود با نسبت کفایت سرمایه بالای ۱۲ درصد. قانون الزام کرده که نسبت کفایت سرمایه ۸ درصد باشد اما ما فراتر از این تکلیف پیش می‌رویم و تلاش می‌کنیم به استانداردهای بین‌المللی برسیم.

مدیرعامل بانک پارسیان گفت: هدف ما این است که در صورت برطرف شدن تحریم‌ها، بتوانیم در فضای بین‌المللی فعالیت کنیم. در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲، ۲۲.۵ همت درآمد داشتیم و در کل سال ۱۴۰۲، به ۴۷ همت رسیدیم. در ۹ ماهه ۱۴0۳، درآمدهایمان به ۸۶ همت رسیده است. درآمدهای اعطای تسهیلات نیز از ۱۶ همت در سال گذشته به ۱۹.۵ همت در ۹ ماهه امسال رسیده که حدود ۶۳ درصد بیشتر از ۹ ماهه سال گذشته بوده است.

البته هزینه‌های سود سپرده‌ها نیز به دلیل شرایط رقابتی بین سیستم بانکی افزایش یافته است. در سال گذشته، هزینه‌ها از ۳۰ همت در ۹ ماهه و ۴۸ همت در کل سال به ۴۷ همت در ۹ ماهه امسال رسیده است. سال گذشته زیان خالص ما ۷۵۰۰ میلیارد تومان بود و امسال برآورد می‌کنیم که با یک سود ۳۹.۲ همتی سال را به پایان برسانیم.

همچنین مدیرعامل بانک پارسیان ادامه داد: ما با بانک مرکزی توافق کردیم که در یک برنامه سه ساله، ذخایر مورد نیاز و طبقه‌بندی کامل مطالبات‌مان را انجام دهیم. تا کنون حدود ۶ همت ذخیره گرفتیم و در دو ماه پایانی سال نیز ذخایرمان را تکمیل خواهیم کرد. همچنین بخشی از مطالبات را در سال جاری و بخشی دیگر را در دو سال آینده طبقه‌بندی می‌کنیم تا ذخایر مورد نیاز به تدریج به حد مورد قبول بانک مرکزی و استانداردهای مقرراتی برسد.

شکرخواه در ادامه تصریح کرد: در ترازنامه، جمع دارایی‌هایمان در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲ به 582 همت رسیده و رشد مناسبی داشته‌ایم. پس از فروش اوپال، نسبت کفایت سرمایه از حدود منفی سه درصد به حدود پنج درصد مثبت رسیده و این امکان رشد ترازنامه‌مان را فراهم کرده است. بانک مرکزی نیز می‌تواند در محدودیت‌های ترازنامه به ما کمک بیشتری کند.

وی گفت: جمع حقوق مالکانه‌مان در ۹ ماهه ۱۴۰۲ به حدود ۲۸۰۰ میلیارد تومان رسیده است. در پایان سال ۴۰۲ جمع حقوق مالکانه ۴۹ میلیارد تومان بود و اکنون به ۴۹۹ همت افزایش یافته است. سرمایه بانک نیز ۱۵.۶ همت در ماه‌های ۴۰۲ و ۴۰۲ اندوخته‌ها حدود ۸۳۸ میلیارد تومان زیان انباشته و سهام خزانه‌مان به آن اضافه شده است.

مدیرعامل بانک پارسیان اظهار کرد: یکی از اقدامات مهمی که انجام دادیم، تقویت بنیه مالی و نقدینگی بانک بود. طبق مقررات بانک مرکزی، تلاش کردیم به کفایت اوراق خزانه برسیم. در پایان سال گذشته، حدود ۵ همت اوراق خزانه داشتیم که اکنون به حدود ۸۸ دهم همت رسیده است. همچنین تلاش کردیم وضعیت بدهی‌های بازار بین بانکی را بهبود بخشیم و از حالت بدهکاری خارج شویم. در سال ۱۴۰۰، گیرنده منابع در بازار بین بانکی بودیم و از برج ۷ و ۸، امسال تبدیل به قرض‌دهنده در بازار بین بانکی شدیم. اکنون مانده حساب بین بانکی مثبت ۳.۱ همت است.

وی تصریح کرد: خروج از بنگاه‌داری و فروش املاک تملیکی نیز از جمله اقدامات مهم بانک پارسیان بود. فروش شرکت کانی سازان کیمیا که دارنده اوپال بود، سود ۴۶ همتی ایجاد کرد و سود اقساطی را نیز در سال‌های آینده به ما خواهد داد. این اقدامات باعث ایجاد نقدینگی و حل بخشی از مشکلات نقدینگی شده و درآمد اقساط نیز با نرخ ۲۳ درصد شناسایی خواهد شد. این نقدینگی به چرخه بازدهی باز خواهد گشت و بازدهی بیشتری خواهد داشت.

سپس مدیرعامل بانک پارسیان گفت: فکر می‌کنم هر سه ماه، پنج و نیم همت وصول اقساط داریم. اقدام دوم، تعیین تکلیف مطالبات ارزی ماده ۴۶ رفع موانع تولید است که همکاران ما ۱۰ سال پیگیری می‌کردند و اختلافی با بانک مرکزی داشتیم که به نتیجه نمی‌رسید. در نهایت، با پیگیری‌های انجام شده، توانستیم ۳۴۳ میلیون مطالبات ارزی از بانک مرکزی را تعیین تکلیف کنیم و گزارش اطلاعات آن را در کدال شفاف‌سازی کردیم. 

شکرخواه ادامه داد: در همین رابطه طبقه‌بندی دارایی‌ها را از روش غیرسیستمی به سیستمی تبدیل کردیم. یک بخش کوچکی باقی مانده است که اثر ریالی آن کم نیست و در طی سه سال دنبال می‌کنیم. امسال سال اول بود و بخشی نیز پارسال انجام شده بود. در دو سال آینده هم انشالله این روند ادامه پیدا می‌کند تا تعیین تکلیف قطعی طبقه‌بندی دارایی‌ها انجام شود. ذخایر اخذ شده بابت مطالبات غیر جاری را نیز لحاظ می‌کنیم. نسبت کفایت سرمایه‌مان از منفی ۳ درصد به ۵ درصد مثبت افزایش پیدا کرده است. تمرکز داریم بر فعالیت‌های مشتریان تا با ارائه خدمات و پکیج‌های خدماتی مختلف، بتوانیم مجموع درآمدهایمان از هر مشتری را افزایش دهیم. همین طور برنامه‌های زیادی برای اصلاح ساختار پورتفوی درآمدی بانک داریم  هدف ما این است که در شرایط رقابتی، هزینه‌ها را به حداقل برسانیم و قیمت تمام شده پول را کاهش دهیم. البته شرایط تورمی کشور و کمبود نقدینگی در برخی بانک‌های ناتراز ممکن است این روند را مختل کند، اما تلاشمان این است که با وصول مطالبات غیر جاری، نقدینگی بانک را بهبود بخشیم.

مدیرعامل بانک پارسیان گفت: برنامه‌ای که برای اصلاح ساختار مالی داریم، مطابق مواد ۷ و ۸ قانون برنامه هفتم جمهوری اسلامی ایران که بودجه ۴ مصوب و ابلاغ شد، این تکلیف را داریم که تا پایان سال ۱۴۰۵ حداقل سرمایه باید ۲۰ همت باشد و نسبت کفایت سرمایه ۸ درصد باشد. این برنامه را به بانک مرکزی ارائه کردیم و مورد تایید آنها قرار گرفت. محورهای اصلی این برنامه شامل استحکام ساختار تأمین مالی بانک، اصلاح رویکرد بانک در بخش تسهیلات، متنوع‌سازی وصول مطالبات و دارایی‌های مسدود شده، ارزیابی و تبدیل انواع دارایی‌های غیرمولد به وجه نقد و دارایی‌های درآمدزا و گسترش فعالیت‌های بانکی است.

وی تصریح کرد: برآورد ما این است که در پایان سال ۱۴۰۳، سود خالص بانک به حدود ۴۱.۷ همت می‌رسد. در سال ۱۴۰۴، زیان عملیاتی به سود ۱.۴ همت و مجموعاً به ۱۵ همت سود خالص خواهد رسید. این کار آسانی نیست و همکاران و سهامداران باید کمک کنند. ما نیازمند تبدیل بخشی از دارایی‌های غیرمولد به مولد هستیم تا بتوانیم در عملیات بانکی استفاده کنیم و بخش‌های کارمزدی را توسعه دهیم و منابع ارزی را نیز استفاده کنیم. در سال ۱۴۰۵ سود عملیاتی و در سال ۱۴۰۶ به ۶.۲ همت و در سال ۱۴۰۷ به حدود ۱۲ همت می‌رسد. سود خالص نیز با تقسیم سود و افزایش سرمایه و اصلاحات ساختاری که اتفاق می‌افتد، در پایان سال ۱۴۰۷ به ۱۸.۷ همت خواهد رسید.

 

 

تبلیغات متنی

ارسال دیدگاه