// کد مطلب: ۱۷۵۷۳۳

در نشست خبری مدیرعامل بورس کالای ایران مطرح شد:

بورس کالای ایران به‌دنبال کاهش محدودیت و افزایش جذابیت صندوق‌های طلاست/ ذخیره ۱.۹ میلیارد دلار طلا در خزانه های بورسی

بورس کالای ایران به‌دنبال کاهش محدودیت و افزایش جذابیت صندوق‌های طلاست/ ذخیره ۱.۹ میلیارد دلار طلا در خزانه های بورسی
لینک کوتاه کپی شد

«جواد جهرمی»، مدیرعامل بورس کالای ایران، اعلام کرد از سازمان بورس خواسته‌اند زمان معاملات صندوق‌های طلا بیشتر شود. به نظر می‌رسد فراگیری پلتفرم‌های فروش آنلاین طلا در این تصمیم اثرگذار بوده است.

به گزارش اختصاصی طلانیوز: سید جواد جهرمی، مدیرعامل بورس کالا امروز در نشست خبری خود با خبرنگاران درخصوص فعالیت پلتفرم‌های طلا گفت اگرچه فروش مصنوعات طلا، مانند گردنبند و توزیع آن توسط پلتفرم‌ها قانونی است اما فروش‌های اعتباری طلا در پلتفرم‌ها ماهیت اوراق بهادار دارند و این اقدام غیر قانونی است.

جهرمی در مورد پلت فرم‌های فروش طلا در فضای مجازی، گفت. پلت فرم‌هایی که از وزارت صمت یا سامانه جامع مجوزها دارای مجوز فعالیت است، باید فقط مصنوع طلا بفروشند و با پرداخت وجه آن را تحویل مشتری بدهند، اما اگر طلا را نزد خود نگه دارند و پول مردم را خرد خرد بگیرند، وارد کار اوراق بهادار سازی شده  که طبق مصوبه شورای عالی بورس متولی اوراق بهادار فقط بورس تهران و فرابورس و بورس کالا است.

به گفته مدیر عامل بورس کالای ایران، ۱۶ تن طلا در انبار بورس کالا داریم، صنف طلا می تواند خریداری کند و به مصنوعات تبدیل کند.

مدیرعامل بورس کالای ایران خاطرنشان کرد: تا امروز ۱.۹ میلیارد دلار ارزش معاملات شمش و سکه‌هایی است که در بورس کالا معامله شده است و در شمش طلا معاملات  ۱۶ تنی صورت گرفته که معادل بیش از دو میلیون تمام سکه است و این در حالی است که تنها ۳۵۹ کیلوگرم شمش طلا تحویل گرفته شده که نشان از اعتماد با بازار بورس کالا است.

جهرمی در خصوص روند معاملات بورس کالا گفت: از ابتدای سال جاری، ارزش معاملات بورس کالا به ۲۰۰۰ همت رسید و تا ۱۹ بهمن‌ماه این هدف محقق شد. در حوزه بازار مالی و مشتقه نیز رشد قابل توجهی داشتیم، به‌طوری‌که از ۱۴۲ همت در سال گذشته به ۴۲۰ همت در سال جاری رسیده‌ایم.

مدیرعامل بورس کالا با اشاره به توسعه ابزارهای مالی و پذیرش کالاهای جدید گفت: بورس کالا در مسیر بلوغ قرار گرفته و کالاهای متنوعی در بخش فیزیکی پذیرش شده است. به جز محصولات کشاورزی و خودرو، بسیاری از کالاهای صنعتی و معدنی به این بازار اضافه شده‌اند و یا در حال مذاکره برای ورود آن‌ها هستیم.

او افزود: سهم بازار مالی از کل معاملات بورس کالا به ۲۱ درصد رسیده و انتظار می‌رود این رقم در سال آینده افزایش یابد.

او گفت: با حمایت‌های وزیر اقتصاد از توسعه ابزارهای مالی، مسیر بورس کالا برای گسترش ابزارهای نوین هموار شده و برنامه اساسی بورس کالا توسعه بازارهای مالی و افزایش سهم بورس کالا در بازار مالی است.

جهرمی در این نشست همچنین در خصوص عملکرد بورس کالای ایران افزود: آینده بورس کالا براساس کالاهای فیزیکی است و بیشتر کالاها در این بورس وجود دارد. مسیر بعدی ما توسعه این بازار است. در سال جاری، معاملات گواهی سپرده شمش نقره را در بورس کالا اضافه کردیم. رویکرد ما توسعه بازارهای مالی خواهد بود.

وی در خصوص بازار فلزات گرانبها در بورس کالای ایران اظهار کرد: ارزش شمش و سکه طلای موجود در خزانه‌های تحت نظارت بورس کالا معادل ۱.۹ میلیارد دلار است که از این میزان ۱.۴میلیارد دلار شمش و ۰/۵ میلیارد دلار سکه طلا است. ارزش کل دارایی‌های صندوق‌های طلا حدود ۱۲۰ هزار میلیارد تومان است و متوسط بازدهی صندوق‌های طلا در یک سال اخیر ۱۰۰ درصد بوده است. بیش از ۷۰۰ هزار نفر نیز تعداد مشارکت کنندگان در بازار بوده است.

وی گفت اوراق بهادار مبتنی بر طلا باید صرفاً باید در بازار سرمایه و بورس کالا معامله شود و هرکسی خارج از چارچوب بورس، اوراق بهادار ارائه کند، براساس قانون جرم مرتکب شده است.

جهرمی در پایان بیان داشت سازمان بورس و بورس کالا نیز این موضوع را به‌طور رسمی اعلام کرده‌اند و در اعتراض به فعالیت غیر قانونی پلتفرم‌ها، به دادستانی و دیگر مراجع ذی‌ربط شکایت کرده‌ایم.



تنظیم خبر توسط
فاطیما زراعت دوست

 

تبلیغات متنی

ارسال دیدگاه