آمار تولید خودرو | آمار تولید چهار ماهه خودرو
آمار تولید چهار ماهه خودرو منتشر شد ؛ افت ۲۵ درصدی تولید اتوبوس
جدیدترین آمار تولید خودرو در کشور از افت ۲۵ درصدی تولید اتوبوس خبر می دهد، به بیان دیگر، حمل و نقل عمومی همچنان برای مسئولان بی اهمیت است. در مقابل، سواری ها همچنان صدرنشین تولید هستند.
به گزارش طلانیوز: براساس گزارش وزارت صمت تولید خودرو تا پایان تیرماه سال جاری نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد رشد داشته است. براساس این گزارش، تولید خودروی سواری در صدر قرار دارد و اتوبوس همچنان اهمیتی برای مسئولان ندارد و تنها نقطه منفی کارنامه رشد تولید را به خود اختصاص داده است.
بنابراین گزارش، از ابتدای سال تا پایان تیر ماه، ۴۴۲ هزار و ۶۸۶ دستگاه خودرو تولید شده است که نسبت به ۳۴۰ هزار و پنج دستگاه سال گذشته ۳۰ درصد رشد را نشان می هد.
سواری شاگرد اول محبوب
همانند سال های اخیر، تمرکز اصلی معطوف به خودروهای سواری است؛ از مجموع کل خودروهای تولیدی، ۳۷۶ هزار و ۷۰۵ دستگاه متعلق به سواری است که نسبت به تولید ۲۹۷ هزار و ۶۹۳ دستگاه سواری در مدت مشابه سال پیش ۲۷ درصد افزایش را نشان می دهد.
تب پیکاپ تندتر شده است
تب تولید انواع پیکاپ و وانت نیز نسبت به سال گذشته تندتر شده است. در این مدت، تولید انواع پیکاپ و وانت توسط خودروسازان داخلی با افزایش تولید ۵۲ درصد طی چهار ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲ نسبت به تولید این نوع خودرو در مدت مشابه سال گذشته، از ۳۳ هزار و ۲۵۹ دستگاه به ۵۰ هزار و ۵۶۳ دستگاه رسیده است.
سنگینی تولید خودروهای سنگین
از نظر درصد افزایش اما بیش ترین افزایش تولید انواع خودرو، برای سنگینهای باری (کامیون، کامیونت و کشنده) رخ داده است که از ۷۷۳۹ دستگاه به ۱۳ هزار و ۷۱۳ دستگاه در مدت مذکور سال جاری رسیده و رشد ۷۷ درصدی را ثبت کرده است.
تولید ون هم افزایش یافت
پس از آن با افزایش ۶۰ درصدی تولید ونها از ۶۱۸ دستگاه در مجموع چهار ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۱ به ۹۸۹ دستگاه در مدت مشابه امسال رسیده است.
رشد ۲۵ درصدی مینی بوس و میدل باس
از ابتدای سال تا پایان تیر ماه ۴۱۰ دستگاه مینیبوس و میدلباس تولید شده است که ۲۵ درصد بیش تر از آمار تولید این نوع خودروها در چهار ماهه نخست سال گذشته معادل ۳۲۸ دستگاه است.
نیاز اتوبوس به حمایت
در مقابل اما طبق آمار وزارت صمت، تولید اتوبوسها در چهار ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۵ افت داشته است. در چهار ماهه امسال ۳۰۶ دستگاه تولید شده که ۶۲ دستگاه کم تر از تولید آن در چهار ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۱ معادل ۳۶۸ دستگاه است. این در حالی است که نیاز به اتوبوس باعث صدور مجوز خودروهای دست دوم شده است، یعنی در شرایطی که تولیدکنندگان داخلی ظرفیت تولید بیش از ۷ هزار دستگاه اتوبوس را دارند، عدم حمایت و سفارش گذاری موجب افت تولید شده است.
این در شرایطی است که این نوع خودروها با توجه به بازار مصرف مشتریان عمومی ندارند و صرفاً باید از سوی نهادها و سازمان های دولتی و حکومتی سفارش گذاری شوند، اما به نظر می رسد جو غالب بازار فرصت تفکر و سرمایه گذاری های لازم را از مسئولان گرفته و توجه آنان را معطوف به تولید سواری کرده است.
ارسال دیدگاه