// کد مطلب: ۱۶۳۸۲۲

جشنواره تولید ملی

از آشتی دولت با تولیدکنندگان تا رشد ۱۴ پله ای در شاخص پیچیدگی اقتصادی+تصاویر

از آشتی دولت با تولیدکنندگان تا رشد ۱۴ پله ای در شاخص پیچیدگی اقتصادی+تصاویر
لینک کوتاه کپی شد

بیست و یکمین دوره جشنواره تولید ملی ـ افتخار ملی با حضور مسئولان دولتی و بخش خصوصی با هدف بررسی چالش ها و ارائه راهکارهای مناسب در جهت تقویت تولید داخلی و رفع موانع تولید برگزار شد.

دولت باید با تولید کنندگان آشتی کند

سهل آبادی ،رییس هیات مدیره خانه صمت دراین  مراسم با انتقاد از عملکرد بانک ها در رویارویی با واحدهای تولیدی گفت: شرط رقابت در بازارهای جهانی آشتی دولت با تولیدکنندگان است.

وی گفت: تلاش داشتیم بر خلاف دلالانی که دنبال این بودند تولید ملی را بی کیفیت جلوه دهند، به دنیا ثابت کنیم تولیدات ما می تواند با دیگر کشورها رقابت داشته باشد.

به این ترتیب امروز در خیلی موارد از اروپایی ها پیش هستیم و از نظر کمی حتی از کشور چین جلوتر هستیم و امروز ۶۳واحد تولیدی را به عنوان نمونه برگزیده ایم.

 

وی با بیان اینکه سالها به دفاع از حقوق تولید کنندکان گذرانده ایم گفت: ما همواره نسبت به عملکرد بانکها منتقد بوده ایم به نحوی که هستند تولید کنندگانی که در بند بانک ها هستند. در حالی که تنها وظیفه بانکها ارایه تسهیلات است امروز ببینید با واحدهای تولید چه ها می کنند؟

سهل آبادی خاطر نشان کرد: اگر خرج دولت زیاد است گناه ما تولید کنندگان چیست؟ آیا یک دولت چند میلیونی را ما چند هزار کارخانه باید اداره کنیم؟ آیا در شرایط این چنینی با این مالیات ها می توان با دنیا رقابت کرد؟ قطعا خیر مگر اینکه دولت با بخش خصوصی و تولید کنندگان آشتی کند.

در بخشی از این جشنواره علی آقا محمدی رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری به برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و گفت: در آستانه آغاز برنامه هفتم توسعه قرار داریم و اگر قرار است بحث اصلی برنامه هفتم که رشد ۸ درصدی است، محقق شود بی شک باید ظرفیت‌های توسعه خود را افزایش داده و همچنین نسل جدید صنایع را دنبال کنیم.

وی ادامه داد: برای توسعه و پیشرفت اقتصادی باید ابتدا نگاه خود را تغییر داده و نظام اعتبار و ارزش باید از املاک و اموال به افراد و اشخاص تغییر یابد و ملاک ارزش و دارایی به توانایی و تخصص فرد تبدیل شود.

 

کاهش مصرف انرژی بخش های صنعتی؛ در گروی نوسازی در صنایع| تمرکز ما بر احداث شهرک های نیروگاهی است

فرشاد مقیمی ،معاون وزیر و رییس سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی با تاکید بر نوسازی در صنایع در راستای کاهش مصرف انرژی گفت: در راستای تحقق این امر، تمرکز ما بر احداث شهرک های نیروگاهی در کشور است.

وی با اشاره به اتفاقات مهمی که در سال جاری توسط صنعتگران رقم خورده گفت: در سازمان روی یکسری محورهای صنعتی از جمله احیای واحدهای غیر فعال تمرکز کرده ایم و به این ترتیب از ابتدای سال ۱۳۰۱ واحد به چرخه تولید برگشته است.

مقیمی افزود: به این ترتیب در سال جاری با این میزان فعال سازی واحدهای صنعتی غیر فعال، برای حدود ۲۶هزار نفر اشتغال زایی برای کشور داشته است.

بهره برداری از ۲۱۴۳ واحد جدید صنعتی در کشور

این مقام مسئول همچنین گفت: با توجه به قرار داشتن در سال رونق تولید، همواره رشد تولید یکی از برنامه های اصلی ما است و ۲۵۰۰واحد تولید موجب رشد تولید شده اند و بیش از یازده هزار افزایش اشتغال هم از این مسیر رقم خورده است.

وی افزود: ضمن اینکه در حوزه بهره برداری از واحدهای جدید در نواحی صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی بالغ بر ۲۱۴۳طرح جدید به بهره برداری رسیده است.

ضرورت نوسازی واحدهای صنعتی

مقیمی با تاکید بر اینکه نیاز به نوسازی در صنایع وجود دارد گفت: امروز مسایل مختلفی از جمله ناترازی ها در بحث انرژی داریم و دستاورد نوسازی صنایع این است که میزان سهم انرژی در صنعت را به حداقل برسانیم. همچنین کاهش مصرف انرژی تاثیر زیادی در کاهش آلاینده کننده ها می تواند داشته باشد.

وی خاطر نشان کرد: از سوی دیگر از طریق نوسازی و به سازی در بخش صنعت می توان زمینه رقابت پذیری را فراهم کرد.

مقیمی افزود: به این ترتیب در بحث تامین انرژی تاکید بر این است که شرایط سرمایه گذاری توسط بخش خصوصی مهیا شود و لذا روی شهرک های نیروگاهی متمرکز شده ایم و زیرساختهای احداث و راه اندازی شهرک های نیروگاهی اماده است

 

رشد ۱۴ پله ای در شاخص پیچیدگی اقتصادی ظرف ۵سال

در ادامه نگاه داری، رییس مرکز پژوهش های مجلس گفت:بحث تولید ملی از مهمترین مباحث مورد تاکید در کشور است و از اکسیرهای دنجات بخشی است که می تواند رشد اقتصادی را به سمت بالا سوق بدهد.

وی همچنین در خصوص آخرین وضعیت در زمینه تولید در کشور گفت: اقتصاد ایران نسبتا بزرگ و متنوع است و این امر باعث شده تاب اوری فعلی در شرایط جنگ اقتصادی داشته باشیم. ضمن اینکه با توجه به ظرفیت های خوبی که در تولید داریم به نظر می رسد پتانسیل خوبی برای رشد تولید داشته باشیم.

وی ادامه داد: در واقع اقتصاد متنوع و شاخه های متنوع تولید از مزایای ما است. به طوری که اگر امار مربوط به سال ۲۰۰۵تا ۲٠۲٠ را بررسی کنید می بینید که در این مدت ۱۴کالای جدید صادراتی را توانسته ایم تولید کند و این باعث شده حدود ۱۱پله در شاخص پیچیدگی اقتصادی رشد داشته باشیم.

این مقام مسئول افزود: ظرفیت دومی که بخش تولید در اختیار پیشرفت کشور قرار داده تامین مالی دولت است. یکی از مشکلات کشور این است که اقتصاد از ناپایداری در منابع دولتی رنج می برد. یعنی به دلیل اقتصاد نفتی هرگونه تغییر در بازارهای جهانی تاثیرش را بر پایداری منابع مالی دولتی می گذارد. به عبارت دیگر

احصل وابستگی بیش از حد منابع دولت به نفت و گاز باعث بی ثباتی اقتصادی شده است لذا دولت به سمت منابع مالی حاصل از مالیات تغییر مسیر داده است. اما نباید موجب تنگ کردن عرصه بر تولید کنندگان شود. یعنی نباید صرفا نرخ های مالیاتی افزایش یاید. چون حاصل این نوع نگاه فشار به واحدهای تولیدی است. لذا باید به سمت تنوع بخشی برویم.

همچنین در بخش دیگری از این جشنواره، فرشاد مقیمی معاون وزیر صمت و رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران به تلاش‌های صورت گرفته در زمینه احیای واحدهای تولیدی غیر فعال اشاره کرد و گفت: ریاست جمهوری به احیای واحدهای تولیدی به عنوان یک نهضت اشاره کرده و در سال جاری ۱۳۰۱ واحد تولیدی غیر فعال یا نیمه فعال به چرخه تولید بازگشته است.

وی در ادامه به نقش واحدهای تولیدی کوچک در افزایش مشاغل اشاره کرد و گفت: در سال جاری تعداد ۲۳۳۵ واحد صنعتی کوچک به واحدی صنعتی کوچک افزوده شده که زمینه اشتغال ۱۱ هزار نفر را فراهم نموده است. همچنین در دولت سیزدهم ۲۳۴۳ طرح جدید به بهره برداری رسیده که ۲۶ هزار افزایش جدید اشتغال را به همراه داشته است.

وی همچنین به برنامه دولت سیزدهم در توسعه واحدهای تولیدی و صنعتی کوچک اشاره کرد و گفت مقرر است تا پایان دولت سیزدهم ۶۶۰۰ واحد صنعتی کوچک به بهره‌برداری برسد.

در ادامه سید مهدی نیازی ، معاون سازمان برنامه و بوده به رشد اقتصادی بخش خصوصی در سال جاری اشاره کرد و گفت: بخش خصوصی در ۶ ماه نخست سال جاری ۴ درصد رشد اقتصادی را تجربه کرده است.

معاون سازمان برنامه و بوده با اشاره به حجم صادرات غیر نفتی کشور در سال گذشته گفت: سال ۱۴۰۱ میزان صادرات غیر نفتی کشور ۵۰ میلیارد دلار بود و رکورد صادرات غیر نفتی کشور در سال گذشته شکسته شد، که این خود از رشد بخش تولیدی و بخش خصوصی کشور خبر می‌دهد.

در ادامه عزت اله اکبری تالار پشتی – رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش مهم بخش خصوصی و اهمیت تولیدکنندگان داخلی، گفت: رشد ۸.۵ درصدی بخش صنعت، ۱۳ درصدی بخش معدن و ۲۳ درصدی بخش تجارت محقق نمی‌شود مگر با حضور حداکثری بخش خصوصی بتوانیم به این مهم دست یابیم.

مهدی اسلام پناه ،رئیس سازمان استاندارد با اشاره به پیشرفت واحدهای تولیدی کشور در زمینه استاندارد گفت: در دو سال گذشته از رتبه ۲۶ دنیا به رتبه بیستم استاندارد سازی صعود کردیم.

وی گفت: عصر کنونی عصر دیجیتال است و باید از فرصت‌های موجود برای بهبود وضعیت کسب و کار و رونق تولید داخلی استفاده کرد چراکه رونق تولید به صورت مستقیم در بهبود وضعیت اقتصادی جامعه اثرگذار است.

وی در ادامه به تاریخچه سازمان استاندارد ایران اشاره کرد و افزود: امروز صد سال از عمر سازمان استاندارد ایران می‌گذرد و در میان ۱۸۶ کشور عضو سازمان بین‌المللی استاندارد با ۶۰ کشور در زمینه استاندارد تفاهم نامه و پیمان همکاری داریم.

اسلام پناه در پایان به جایگاه جهانی ایران در زمینه استاندارد اشاره کرد و خبر داد: خوشبختانه در دو سال گذشته توانستیم از رتبه بیست‌ و ششم دنیا با شش پله صعود به رتبه بیستم دنیا برسیم و از کشورهای آرژانتین و برزیل پیشی گرفته که در صد سال اخیر بهترین رتبه کشور در زمینه استاندارد است.

همچنین در پایان این جشنواره از واحدهای تولید کننده نمونه بخش خصوصی کشور در سال ۱۴۰۲ که رشد عملکرد آن‌ها در مقایسه با سال ۱۴۰۱ مورد بررسی قرار گرفته بود، قدردانی به عمل آمد.

جشنواره تولید ملی ـ افتخار ملی هر ساله به بررسی مشکلات، چالش‌ها و موانع موجود در حوزه اقتصاد و تولید از منظر تشکل‌های بخش خصوصی می‌پردازد و نهادهای دولتی و تشکل‌های بخش خصوصی به ارائه راهکارها و راه‌حل‌های موجود به منظور برطرف کردن موانع کسب و کار و ترویج فرهنگ مصرف کالای ایرانی، پرداخته می‌شود.

این جشنواره که نخستین گام آن در سال ۱۳۸۲ برداشته شد به عنوان نخستین جشنواره حوزه صنعت و معدن کشور شناخته می‌شود و مسولان دولتی و بخش خصوصی در سطوح مختلف در این جشنواره حضور داشتند.

تبلیغات متنی

ارسال دیدگاه