// کد مطلب: ۱۶۴۹۷۵

نمایشگاه ایران اکسپو

هدف نمایشگاه ایران اکسپو معرفی دستاوردهای ایران و اعلام آمادگی برای تعامل با سایر کشورهاست

هدف نمایشگاه ایران اکسپو معرفی دستاوردهای ایران و اعلام آمادگی برای تعامل با سایر کشورهاست
لینک کوتاه کپی شد

وزیر صمت در نشستی با اصحاب رسانه در ششمین نمایشگاه توانمندی های صادراتی ایران گفت: توسعه بازارهای صادراتی از جمله مهم‌ترین اهداف وزارت صمت در تحقق شعار سال است و «ایران اکسپو» در این راستا برگزار شده است. همچنین هدف از برگزاری این نمایشگاه معرفی توانمندی‌های ایران به دنیا و اعلام آمادگی برای تعامل با آنهاست.

«عباس علی آبادی» امروز در نشستی با اصحاب رسانه درباره ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۴) اظهار داشت: توسعه بازارهای صادراتی از جمله مهم‌ترین اهداف وزارت صمت در تحقق شعار سال است و «ایران اکسپو» در این راستا برگزار شده است. همچنین هدف از برگزاری این نمایشگاه معرفی توانمندی‌های ایران به دنیا و اعلام آمادگی برای تعامل با آنهاست. چرا که بعضی از این کشورها تولیدات ما را نمی‌شناسند و باور نمی‌کنند که این محصولات تولید داخل باشد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: کشورهایی شریک تجاری ما هستند که از ما کالا بخرند ما به آنها کالا خواهیم فروخت، ضمن اینکه بسیاری از بازارها برای ما وجود دارد که ما به دنبال اصلاح مقاصد صادراتی هستیم.

وی بیان داشت: عده‌ای در بازار رقابت، اخباری را در فضای مجازی منتشر می‌کنند در حالی که با این اقدام در میدان کسی بازی می‌کنند که به نفع کشور نیست.

علی آبادی با اشاره به نامگذاری شعار اقتصادی سال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی بیان داشت: رهبری پنج سال متوالی است که به موضوع تولید پرداخته‌اند که تولید کافی نیست و امسال بر جهش تولید تمرکز کردند و امسال بر جهش تولید با مشارکت مردم پرداختند.

وی اضافه کرد: کم و کاستی‌هایی از بعد از انقلاب تا کنون وجود دارد که باید رفع شود هر چند اقداماتی در این عرصه صورت گرفته است. برای تحقق جهش تولید هر کاری انجام دهیم کامل نیست و حدی بر اقدامات این موضوع وجود ندارد و نیازمند یک نقشه راه است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت اولین موضوع تحقق شعار را بحث تأمین ارز عنوان کرد و گفت: با اختصاص ارز بایستی نیازهای تولید را رفع کرده و صادرات را توسعه دهیم که این نمایشگاه همسو با تحقق شعار سال است.

وی عنوان کرد: اولویت تحقق ارز به شرکت‌هایی است که ارزآوری بیشتری برای کشور داشته باشد و در جهت تحقق شعار سال اقدام به صادرات کنند. اگر شرکتی بر ساخت داخل تمرکز داشته باشد می‌تواند از ابزارها و خدمات وزارت صمت بهره مند شود اگر هر شرکتی ارز کمتر و بهره‌وری بیشتری را با استفاده از شرکت‌های دانش بنیان داشته باشد در اولویت هستند این امر توسط دستگاه‌های زیر مجموعه وزارت صمت رصد می‌شود.

علی آبادی، تکمیل سرمایه گذاری‌های ناقص و راه اندازی بنگاه‌های ناقص از دیگر اولویت‌های این وزارتخانه بیان کرد.

وی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین مسائل در تحقق شعار سال استفاده از مشارکت مردم در سرمایه گذاری گفت: باید بتوانیم از سرمایه‌های خرد مردم استفاده کنیم و پتانسیل‌های بزرگ را ایجاد کنیم.

این مقام مسئول افزود: صندوق‌های پروژه را برای طرح‌ها ایجاد و از مشارکت مردم استفاده کنیم در همین راستا به دنبال ایجاد سازوکارها هستیم.

وی با اشاره به توسعه بازارهای صادراتی گفت: یکی از مهم‌ترین چالش‌های تولید نبود بازار برای کالاهای تولیدی است در همین راستا یکی از اقدامات ما بازار خارج از مرزهاست.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: بسیاری از کالاهایی با کیفیت بدتر و قیمت ارزان‌تر از طریق قاچاق وارد کشور می‌شود که این موضوع را دنبال می‌کنیم.

وی از برگزاری نمایشگاه به صورت مجازی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: در این راستا از روش‌های نوین و فناورانه استفاده خواهیم کرد. نمایشگاه‌های هدف صادراتی را در کشورهای همسایه برگزار خواهیم کرد.

علی آبادی با اشاره به اینکه کشورهای آفریقایی یک اقیانوسی از فرصت‌های بی نظیر است گفت: فرصت برای پیمانکاران در حوزه زیرساخت‌ها زیاد است و به خاطر کشت فراسرزمینی برای انتقال تکنولوژی است.

وی گفت: تداوم و پایداری در ارتباط‌ها و مشارکت‌های تجاری برقراری اصل برد برد است باید تکنولوژی، سرمایه گذاری و شغل را به کشورهای آفریقایی ببریم.

احداث نیروگاه‌های خود تأمین در صنایع

وزیر صمت درباره تأمین انرژی واحدهای صنعتی و تولید با تاکید بر اینکه نیازمند یک گفت و گوی ملی هستیم، افزود: به دلیل پایین بودن قیمت انرژی در کشور اسراف می‌شود که نیاز به مدیریت مصرف است.

وی ادامه داد: اولویت تأمین انرژی در واحدها با افزایش بهره‌وری است، سال گذشته با مصرف انرژی کمتر تولیدات بیشتر داشته‌ایم به صنایع اعلام کرده‌ایم تا مصرف انرژی را کاهش دهند، ضمن اینکه برنامه‌هایی با وزارت نیرو و دولت دنبال می‌کنیم.

علی آبادی بر احداث‌های نیروگاه‌های خود تأمین توسط واحدهای صنعتی و تولیدی تاکید کرد و گفت: در خصوص خود تأمین کردن انرژی واحدها، تلاش می‌کنیم در شهرک‌های صنعتی و تولیدی، نیروگاه‌ها را توسط خود صنایع راه اندازی کنیم.

وی با اشاره به ایجاد ۲ واحد نیروگاهی در سمنان، خاطرنشان کرد: در همین راستا ۲ اقدام صرفه جویانه حداکثری بهره‌وری و احداث نیروگاه‌های خود تأمین در بخش خصوص را دنبال می‌کنیم تا ظرفیت بیشتری ایجاد شود، ضمن اینکه دولت نیز در حوزه تأمین انرژی اقداماتی انجام می‌دهد.

حمایت از شرکت‌های دانش بنیان

وزیر صمت با بیان اینکه دولت ریسک‌های خرید را برای شرکت‌های دانش بنیان کم می‌کند، گفت: صندوق ضمانت صادرات در این زمینه اقدام می‌کند و از تولیدکنندگان و صنعتگران حمایت می‌کند ضمن اینکه در تخصیص ارز شرکت‌های دانش بنیان در اولویت هستند.

علی آبادی ادامه داد: شرکت‌های دانش بنیان زمانی می‌توانند محصولات خود را عرضه کنند که بازاریابی کرده و خدمات پس از فروش داشته باشند.

وی با اشاره به سرمایه گذاری‌های خارجی در ایران، افزود: یکی از بحث‌های تخصصی بررسی شرایط و نحوه سرمایه گذاری کشورهای دیگر در ایران است که یک کار حرفه‌ای و تخصصی است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه‌داد: بیشترین پیشنهاد از سوی بازرگانان و تجار برای دیدن توانمندی‌های صادراتی و بازدید از کارخانه‌هاست از این رو باید برند ایرانی کیفیت خود را حفظ کند.

وی در جهت حرکت به سمت هوش مصنوعی تاکید کرد و گفت: نقشه‌ای در این باره تهیه شده است و با حمایت‌ها دولت در حوزه‌های نرم افزاری و سخت افزاری برنامه داریم.

علی آبادی بیان داشت: همان‌قدر که خودرو برای مردم مهم است، تلفن همراه نیز اهمیت دارد، به‌طور قطع با کالاهای تقلبی برخورد و به دستگاه‌های مربوطه معرفی می‌شوند.

تولید بیش از یک میلیون خودرو در سال گذشته

وزیر صمت با بیان اینکه سال گذشته بیش از یک میلیون تولید در کشور تولید شد، گفت: باید کمک کنیم جهش تولید را افزایش دهیم. بعضی‌ها خودرو را به عنوان کالای سرمایه‌ای می‌دانند در حالی که باید نگهداری کالا در انبارها منجر به افت قیمت بشود.

وی خاطرنشان کرد: اکنون بر اساس تقاضا، واردات و تولید انجام می‌شود، ضمن اینکه در خودرو تنوع نیاز و سلیقه داریم و از این رو هر زمان نیاز به واردات خودرو است.

این عضو کابینه دولت سیزدهم عنوان کرد: باید در خودروسازی آماده رقابت با بزرگان جهان شویم.

وی با تاکید بر اینکه هر کالایی را که نتوانیم صادر کنیم، برنامه جامع نیز برای آن نداریم، یادآور شد: برای خودرو درخواست‌هایی از کشورهای آفریقایی داریم که باید متناسب با استانداردها خودرو تولید و عرضه شود.

تبلیغات متنی

ارسال دیدگاه