// کد مطلب: ۱۷۳۳۳۷

با نگاهی به عوامل رشد اقتصادی و سرمایه‌گذاری بررسی شد

نقش فولادی‌ها در توسعه اقتصادی کشور

نقش فولادی‌ها در توسعه اقتصادی کشور
لینک کوتاه کپی شد

توسعه اقتصادی یک کشور نیازمند ارائه برنامه‌های فناورمحور در تولید محصولات با کیفیت در جهت جذب حداکثری بازارهای فروش در داخل و خارج (صادرات) است. نیازمند تولید این نوع محصولات داشتن و به‌کار بردن آخرین فناوری‌های روز دنیا در تولید محصول، سرعت و تسهیل در امر تولید بالا و حمل‌ونقل است. برای رسیدن به این مهم با محوریت نقش صنایع فولادی و سرمایه‌گذاری‌های حاصله در این صنعت بر توسعه اقتصادی کشور در این گزارش به بررسی موضوعی این محورها پرداخته‌ایم.

به گزارش طلانیوز، رشد اقتصادی کشور، یکی از مهم‌ترین عواملی است که بر میزان سطح رفاه مردم کشور اثر می‌گذارد. عوامل مختلفی، رشد اقتصادی کشورها را تحت تاثیر قرار می‌دهند. به زبان ساده، رشد اقتصادی عبارت است از افزایش تولید کالاها و خدمات اقتصادی در یک دوره زمانی نسبت به دوره قبل.

رشد اقتصادی را می‌توان به صورت اسمی یا واقعی (تعدیل شده برای حذف تورم) اندازه‌گیری کرد. به طور معمول، رشد اقتصادی کل بر حسب تولید ناخالص ملی (GNP) یا تولید ناخالص داخلی (GDP) سنجیده می‌شود، اگرچه گاهی اوقات از معیارهای دیگری نیز برای اندازه‌گیری آن استفاده می‌شود.

 

عوامل موثر بر رشد و توسعه اقتصادی

رشد اقتصادی، ظرفیت تولید و عرضه کالاهای عمومی را افزایش می‌دهد. هنگامی که یک کشور، رشد اقتصادی مثبتی را تجربه می‌کند، می‌تواند از درآمدها مالیات بگیرد و ظرفیت و منابع مورد نیاز برای ارائه کالاها و خدمات عمومی مورد نیاز شهروندان مانند مراقبت‌های بهداشتی، آموزش، حمایت اجتماعی و خدمات عمومی اساسی را به دست آورد.

علاوه بر مزایایی که دولت ارائه می‌دهد، برای رسیدن به توسعه و رشد اقتصادی عواملی همچون برخورداری از جذب سرمایه‌گذاران برای تحقق اهداف تولید با کیفیت در فروش حداکثری و به عبارتی برند‌شدن مورد توجه است. توجه به عوامل رشد اقتصادی و بهره‌گیری از آنها، دستاوردهای مادی گسترده‌تری به همراه دارد. 

مهم‌ترین عوامل رشد اقتصادی عبارتند از: GDP یا رشد تولید ناخالص داخلی، منابع طبیعی فراوان، زیرساخت‌های کشور، توسعه فناوری، منابع انسانی و مقررات زدایی. باید توجه داشت که محدودیت‌های زیست‌محیطی، عوامل خارجی، توسعه محدود فناوری، نابرابری درآمدی و کاهش بازدهی تولید و خدمات از عواملی است که رشد اقتصادی را با مشکل مواجه می‌سازد.

 

سرمایه‌گذاری در جهت دستیابی به توسعه اقتصادی

 سرمایه‌گذاری نیازمند دانش و تخصص ویژه است. برای موفقیت در این مهم، سرمایه‌گذاران باید توانایی تحلیل و ارزیابی صحیح پروژه‌ها و شرکت‌ها را داشته باشند. نیازمندی به دانش در زمینه صنعت مورد نظر، تحلیل بازار، ارزیابی ریسک و مدیریت مالی به چالش‌هایی تبدیل می‌شود که نیازمند آماده‌سازی و یادگیری است.

نوآوری یکی از مهم‌ترین عوامل رشد و توسعه اقتصادی است. شرکت‌های نوپا (Start-up) نقش مهمی در نوآوری ایفا می‌کنند. آنها اغلب با ایده‌های جدید و نوآورانه وارد بازار می‌شوند و می‌توانند منجر به تحول در صنایع مختلف شوند.

علاوه بر این حمایت‌های مالی سرمایه‌گذاران از طرح‌های نوآورانه و دانش‌بنیان‌های داخلی می‌تواند در کنار صرفه‌جویی ارزی حاصل از عدم ورود واردات تجهیزات و مواد اولیه موجود در کشور نقشی اساسی را در مسیر کاهش قیمت تمام‌شده برای جذب بازارهای فروش جدید ایفا نماید.

البته در مراحل جذب سرمایه‌گذار باید به نکاتی از جمله؛ ایجاد زیرساخت‌های لازم، بهره‌وری حداکثری، سنجش انتفاع‌های دوطرفه و نظارت بر کلیه مراحل تولید و سرمایه‌گذاری دقت کرد. سرمایه‌گذاری و جذب نقدینگی به عنوان یک سرعت‌‌‌گیر تورم می‌باشد که برای حصول به نتیجه لازم باید ابزارهای موردنیاز را دارا باشد.

 

نقش فولاد در مسیر توسعه اقتصادی

فولادسازی یکی از صنایع برتر و استراتژیک در راهبرد توسعه صنعتی ایران به شمار می‌رود و نقش پررنگ آن در شاخص‌های توسعه ازجمله تولید ارزش‌افزوده، ایجاد اشتغال، صادرات و ارزآوری، سهم از بازار، زنجیره تأمین و افزایش سطح دانش و فناوری غیرقابل انکار است.

سرمایه گذاری و رشد صنعت فولاد در کشور، اقتصادی و منطقی به نظر می آید؛ مشروط بر اینکه محل احداث، فرایند تولید، تامین منابع طبیعی و انرژی و مدیریت پروژه صحیح انتخاب شده باشد. در میان ۱۰ تولیدکننده برتر فولاد جهان کشورهای چین، هند، روسیه و کره جنوبی ۱۰ ماهه امسال را نسبت به مدت مشابه سال گذشته با رشد تولید سپری کردند و کشورهای ژاپن، امریکا، آلمان، ترکیه و برزیل همچون ایران در ۱۰ ماهه نخست امسال تولید کمتری نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشتند.

این محصولات فولادی در ساخت ساختمان های مسکونی، کارخانه ها، راههای ارتباطی، انتقال انرژی و سیالات و ... به کار گرفته شده اند. این مسئله نشانگر تاثیر عظیم صنعت فولاد بر رشد و شکوفایی کشور می باشد. موضوع روز صنعت فولاد کشور، حفظ محیط زیست و مصرف بهینه انرژی است. در صورتی که بکارگیری فرایند و تجهیزات خاص، امکان صرفه جویی انرژی و کاهش انتشار گازهای گلخانه ای تا 25% در صنایع فولاد ایران امکان پذیر می باشد.

تولید و مصرف فولاد امروزه، یکی از شاخص های اصلی توسعه یافتگی کشورها و جوامع به شمار می آید. حضور صنعت فولاد در یک منطقه بر فرایند توسعه، فرهنگ، سطح دانش، اشتغال‌زایی، پژوهش، آموزش و تجارت آن منطقه تاثیر بسزایی دارد.

در صنعت فولاد نیز به‌دلیل سنگینی فضای رقابت میان شرکت‌های تولیدکننده، نیروی انسانی اهمیتی دو چندان می‌یابد. امروزه نه فقط صنعت فولاد، بلکه تمامی صنایع باید برای بقا در بازارهای جهانی، به نیروهای انسانی و نیازهای آن‌ها توجه کنند و بیش از گذشته بها دهند.

سرمایه‌های انسانی در حقیقت عامل بیشترین ارزش افزوده هر بنگاه اقتصادی هستند، زیرا این نیروها قادر خواهند بود یک بنگاه بزرگ اقتصادی با بیشترین ارزش افزوده ممکن ایجاد کنند. علاوه بر این، نیروی انسانی دارای توانایی‌هایی همچون خلق ثروت، ایجاد خلاقیت، برتری اقتصادی، دانش، تکنولوژی و غیره هستند.

صنعت فولاد از صنایع زیربنایی و حیاتی کشور است و نقش بزرگی در توسعه همه‌جانبه کشور ایفا می‌کند. نگاه رو به جلو و توسعه‌ای به این صنعت در سندهای توسعه کلان کشور همچون سند توسعه چشم‌انداز 1403 نیز تاییدکننده همین موضوع است. برای نیل به این اهداف مهم عوامل اقتصادی، فناوری، اجتماعی، سیاسی، قانونی، نوآوری و سرمایه‌های انسانی از مهم‌ترین این عوامل هستند که لازمه تحقق این امر جذب نقدینگی در مسیر تولید باکیفیت محصولات است و کشور را قادر به اصلاح و جبران کمبودهای سایر حوزه‌ها نیز خواهد کرد.





محمدرضا استرکی

تبلیغات متنی

ارسال دیدگاه