// کد مطلب: ۱۷۴۶۹۷

علی امرایی، مدیرعامل فولاد سنگان در رونمایی از فاز اول رصدخانه هوش مصنوعی:

رصدخانه هوش مصنوعی یک ابزار جامع است

رصدخانه هوش مصنوعی یک ابزار جامع است
لینک کوتاه کپی شد

در سومین روز از ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران، فاز اول رصدخانه هوش مصنوعی روابط عمومی شرکت فولاد سنگان رونمایی شد.

دکتر علی امرایی، مدیرعامل فولاد سنگان در مراسم این رونمایی گفت: فولاد سنگان در این نمایشگاه و در حاشیه همایش، قراردادهایی به ارزش حدود ۳۰۰ میلیارد تومان با شرکت‌های دانش‌بنیان منعقد کرده است. تمام این قراردادها برای اولین بار در کشور به اجرا درآمده و از خروج حدود سه و نیم میلیون یورو از کشور جلوگیری خواهد کرد.

وی در ادامه افزود: برای اولین بار، پایلوت پلنت گندله‌سازی، پایلوت پلنت کنسانتره و پایلوت پلنت احیا را به همراه رصدخانه هوش مصنوعی راه‌اندازی کرده‌ایم. ما به سمت تحولی دیجیتال در شرکت حرکت می‌کنیم و در مسیر انقلاب صنعتی نسل چهارم گام برمی‌داریم. بخشی از این مسیر را تاکنون انجام داده‌ایم. سیستم دسپاچینگ هوشمند آب، برق و گاز را در شرکت راه‌اندازی کرده‌ایم که این سیستم در شرایط ناترازی انرژی کشور، توانسته است حداقل ۴۰ درصد صرفه‌جویی در مصرف انرژی را محقق کند.

امرایی خاطرنشان کرد: اگرچه در کشور مرتباً از مشکلات ناترازی انرژی گله می‌کنیم، باید در کنار آن به سمت بهینه‌سازی نیز حرکت کنیم. دولت باید به تعهدات خود عمل کند و مشکلات ناترازی انرژی را برای صنایع رفع کند، اما ما نیز باید گام‌هایی در راستای مدیریت این ناترازی‌ها برداریم.

وی با بیان اینکه سیستم مرکزی هوشمند توزیع آب، برق و گاز در فولاد سنگان باعث شده که سالانه بهینه‌سازی‌های قابل‌توجهی در حوزه انرژی صورت بگیرد، گفت: با برنامه‌ریزی انجام‌شده، در ۹ ماه امسال کل تولید سال گذشته، محقق شده و امیدواریم امسال نیز علی‌رغم مشکلات ناترازی انرژی، ظرفیت اسمی کارخانه به کمک بهینه‌سازی‌ها و مدیریت مصرف، محقق شود.

مدیرعامل فولاد سنگان با اشاره به اینکه در این مجموعه به کاربردهای صنعتی هوش مصنوعی پرداخته شده است، اظهار داشت: استفاده از هوش مصنوعی در صنعت باعث کاهش مصرف انرژی، افزایش بهره‌وری و ارتقای راندمان کاری می‌شود و این شرکت در تمام حوزه‌ها از هوش مصنوعی به‌عنوان یک ابزار نوآورانه بهره می‌برد.

امرایی با اشاره به اینکه در راستای توسعه نوآوری، پردیس صنایع معدنی برای شرکت‌های دانش‌بنیان احداث شده است، گفت: از تمام شرکت‌هایی که در حوزه هوش مصنوعی و صنایع معدنی فعالیت دارند دعوت کرده‌ایم تا در منطقه سنگان مستقر شوند. این نزدیکی با صنایع باعث می‌شود که شرکت‌هایی که توسط جوانان و نخبگان کشور مدیریت می‌شوند، به رشد و بلوغ خوبی دست یابند و در عین حال مشکلات صنایع نیز به‌صورت عملی حل شوند.

وی با بیان اینکه «اکسیر کاوان» یک شرکت دانش‌بنیان است که به تمام صنایع کشور خدمات ارایه می‌دهد، تصریح کرد: این رصدخانه هوش مصنوعی صرفاً در حوزه روابط عمومی کاربرد ندارد. این ابزار در حوزه آینده‌نگری، آینده‌نگاری، بازاریابی و فروش، تحلیل رقبای بین‌المللی، تحلیل صنعت و تحلیل بازارهای فروش بین‌المللی نیز کاربرد دارد.

مدیرعامل فولاد سنگان خاطرنشان کرد: رصدخانه هوش مصنوعی یک ابزار جامع است که نه تنها برای ذینفعان درون‌سازمانی و برون‌سازمانی، بلکه به‌عنوان یک سرمایه ملی برای کشور ایران طراحی شده است و می‌تواند برای همه ما و تمام صنایع کشور مفید و مؤثر باشد.

*هدف، افزایش راندمان در صنعت است*

در ادامه این مراسم، سید مهدی حسینی، مدیرعامل شرکت اکسیر کاوان نیز گفت: امروز که هوش مصنوعی در قله توجه رسانه‌ها و صنایع مختلف قرار گرفته و رقابت ویژه‌ای در این زمینه در دنیا وجود دارد، ما تصمیم گرفتیم که ۲۰ سال تجربه‌ خود در حوزه هوش مصنوعی را در راستای رسوخ کاربردهای این فناوری در شرکتی که افتخارآفرینی کرده و تولید ملی انجام می‌دهد، به کار بگیریم.

حسینی، رصدخانه هوش مصنوعی روابط عمومی فولاد سنگان را فاز اول این ابرپروژه دانست و اظهار داشت: هدف ما در این پروژه، شناسایی الگوهایی است که می‌توانند به صنعت در افزایش راندمان کمک کنند. همچنین قصد داریم در حوزه بهینه‌سازی فرآیندها فعالیت کنیم، مشتریان بالقوه را شناسایی کرده و صادرات صنایع پیشرو را ارتقا دهیم. یکی دیگر از اهداف ما، شناسایی نخبگان و متخصصان با هوش مصنوعی در موقعیت‌های جغرافیایی خاص است.

وی در ادامه افزود: علاوه بر این، در حوزه تحلیل رقبای جهانی بررسی می‌کنیم که این رقبا به چه سمت و سویی حرکت کرده‌اند، چه کسانی تی‌آر‌ال بالاتری دارند و در چه حوزه‌هایی فناوری‌های پیشرفته‌تری به کار گرفته‌اند. فناوری‌های آنان را برای شرکت تحلیل کرده و در حوزه‌های بومی‌سازی و تحقیق و توسعه، نیازهای صنایع را شناسایی می‌کنیم.

همچنین پیمانکاران مناسب را با استفاده از هوش مصنوعی شناسایی کرده و به لیست فولاد سنگان اضافه می‌کنیم.

مدیرعامل شرکت اکسیر کاوان در پایان گفت: این اقدامات گامی بزرگ و تحولی دیجیتال در راستای اصل هوشمندسازی است که می‌تواند یک لایه جدید از هوشمندی را در صنایع رقم بزند. این پروژه برای اولین بار در فولاد سنگان افتتاح می‌شود و فرصتی طلایی است که به ما داده شده تا به‌عنوان یک شرکت فناور، خدمتی عملیاتی و کاربردی را برای صنایع ارایه دهیم و این برای ما افتخار بزرگی است که در مسیر حکمرانی دیجیتال گامی مؤثر برداشته‌ایم.

تبلیغات متنی

ارسال دیدگاه