منطقه آزاد چابهار/
توافق منطقه آزاد چابهار با مجمع گفتگوی همکاری آسیا برای اقدامات فرهنگی
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی آزاد چابهار گفت: این منطقه با امضای تفاهم نامه به دنبال آغاز همکاریهای فرهنگی با مجمع گفتگوی همکاری آسیا است.
به گزارش طلانیوز از روابط عمومی و امور بین المل منطقه آزاد چابهار به نقل از ایرنا، حمیرا ریگی روز سهشنبه در آیین امضای تفاهمنامه همکاری مرکز هماهنگیهای فرهنگی مجمع گفت وگوی همکاری آسیا (ACD) با سازمان منطقه آزاد چابهار با حضور سفرا و دیپلماتهای کشورهای عضو، اظهار داشت: روابط ایران با کشورهای عضو این مجمع و دیگر مناطق، روابطی تاریخی و دیرینه است.
وی افزود: اقیانوس هند نقش بسیار تعیین کنندهای در تحولات قرن ۲۱ ایفا میکند همانطور که اقیانوس آرام در قرن ۲۰ و اطلس در قرن ۱۹ ایفا کرد. اینک اقیانوس هند به عنوان معبر راهبردی بین قارههای آسیا، اروپا و آفریقا قابل تصور است.
وی افزود: معادن دستنخوره فسیلی و انرژی بر اهمیت این پهنه آبی افزوده است.
ریگی گفت: منطقه آزاد چابهار یکی از مناطق آزاد ایران و تنها منطقه آزاد اقیانوسی در حوزه اقیانوس هند در دهه ۹۰ تاسیس شد و از اهداف اصلی آن تسهیل و تسریع در ارائه خدمات سرمایهگذاری به سرمایهگذاران داخلی و خارجی در مناطق آزاد است.
وی خاطرنشان کرد: منطقه آزاد چابهار به عنوان دروازه ملل و درگاه ورودی به بازارهای بینالمللی معروف است که در بعد ملی به عنوان توسعه محور شرق و کانون توسعه سواحل مکران به عنوان گنج پنهان است.
وی ادامه داد: این منطقه در سطح بینالمللی به عنوان کریدور بینالمللی میان کشورهای منطقه آسیایی با کشورهای عضو بریکس است که میتواند نقش پل تجارت غرب و شرق کره زمین را فراهم کند و به منظور استفاده از ظرفیتهای موجود با تقویت دیپلماسی فرهنگی و با بسط و گسترش مساله فرهنگی، برآن هستیم دیپلماسی فرهنگی را در گسترش تعاملات توسعه دهیم.
وی اظهار داشت: منطقه آزاد چابهار میخواهد همکاریهای فرهنگی را با مجمع گفت و گوهای آسیایی آغاز کند.
محمد جعفریملک رئیس مرکز هماهنگیهای مجمع گفت و گوی همکاری آسیا هم در این نشست گفت: روند جهانی شدن به سرعت از مرزهای محلی عبور میکند و مهمترین راهبرد توسعه گفت و گوهای فرهنگی است.
وی افزود: ایده تشکیل مجمع گفت و گوهای آسیایی برای همکاری آسیایی برای نخستین بار در چهاردهمین نشست کشورهای عضو آسهآن مورد بحث قرار گرفت. در چند سال تعداد اعضا به ۳۴ کشور رسید و اکنون یک مرجع بینالمللی رسید.
او گفت: این مرکز هماینک به دنبال توسعه همکاریهای فرهنگی با حضور کشورهای عضو است و امید میرود بتوانیم با این همکاریها قدمهای بزرگی در توسعه تعاملات فرهنگی برداریم.
در این نشست سفرای سریلانکا، اندونزی، مالزی، فیلیپین، کره جنوبی و برونئی، رایزن اقتصادی سفارت هند و کاردار سفارت بنگلادش در تهران، معاون گردشگری دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد کشور، معاون توسعه اقتصادی و سرمایهگذاری دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد کشور، رئیس مرکز هماهنگیهای فرهنگی مجمع گفت و گوی همکاری آسیا حضور داشتند.
مجمع گفتگوی همکاری آسیا با ۳۳ عضو، فراگیرترین تشکل آسیایی است که در سال ۲۰۰۲ با هدف توسعه همکاری های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی تاسیس شده است. این سازمان دارای دو بخش گفتگو و همکاری می باشد. بخش گفتگو عمدتا شامل برگزاری اجلاس سالیانه وزرای امور خارجه کشورهای عضو بوده و هدف از آن ارتقاء تعامل و مشارکت وزراء و مقامات رسمی کشورهای عضو است. در بخش همکاری، بیست زمینه همکاری در عرصه های اقتصادی، مالی، گردشگری، فنی، فرهنگی و …. مورد تصویب قرار گرفته است و در هر بخش یکی از اعضاء به عنوان مسئول تعیین شده است. جمهوری اسلامی ایران مسئولیت بخش همکاری فرهنگی را عهده دار است.
اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (به انگلیسی: Association of Southeast Asian Nations ) یا به اختصار، آسهآن (ASEAN)، یک سازمان بینالمللی سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در جنوب شرق آسیا است.
ارسال دیدگاه