مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار:

چابهار؛ بهشت سرمایه‌گذاری و گردشگری ایران، لزوم توسعه زیرساخت‌ها

چابهار؛ بهشت سرمایه‌گذاری و گردشگری ایران، لزوم توسعه زیرساخت‌ها
لینک کوتاه کپی شد

رئیس هیات مدیره و مدیرعامل منطقه آزاد چابهار، این منطقه را بهشت سرمایه‌گذاری و گردشگری توصیف کرد و گفت: توسعه زیرساخت های هوایی، جاده ای و ریلی در چابهار برای ایفای نقش قطب ترانزیتی منطقه ضروری و این خواسته مهم ما از مسئولان ملی است.

«حمیرا ریگی» امروز چهارشنبه – ۱۸ مهرماه – در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار اقتصادی ایرنا با بیان اینکه برای توسعه هر بخشی لازم است ابتدا زیرساخت های آن فراهم شود، افزود: یکی از این زیرساخت های مهم برای منطقه آزاد چابهار، فرودگاه است و در کنار آن توسعه زیرساخت‌های ریلی و جاده ای اهمیت دارد.

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار خاطرنشان‌کرد: اکنون به‌جز حوزه بندری، در حوزه‌های هوایی، ریلی و جاده ای زیرساخت ها کامل نیست.

ریگی گفت: راه آهن این منطقه هنوز به راه آهن سراسری وصل نشده، اما طرح آن چند سالی است که شروع شده و امید می رود این مهم در سال جاری محقق شود.

وی، منطقه آزاد چابهار را یک نقطه عطف ترانزیتی و لجستیکی برای ایران و سایر کشورهایی که می خواهند اقتصاد خود را از طریق این پل بین المللی تامین کنند، توصیف کرد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار ادامه‌داد: با وجود نبود این زیرساخت ها، چابهار مورد توجه جدی کشورهای خارجی هست و اگر بتوان این زیرساخت ها را فراهم کرد نقش تحولی در اقتصاد ملی و حتی جهانی ایفا خواهد کرد.

ریگی افزود: در تلاشیم فرودگاه چابهار که در حال حاضر از یک فرودگاه نظامی استفاده می شود و دو نقش را همزمان بازی می کند، توسعه داده شده و به فرودگاه مسافری تبدیل شد؛ به طور قطع اگر بتوانیم یک فرودگاه مستقل داشته باشیم که در کنار آن هم بتوانیم از ترانزیت هوایی در کنار مسافری استفاده کنیم، تاثیر بیشتری خواهد داشت.

وی خاطرنشان‌کرد: اکنون در حال مذاکره برای فراهم کردن زیرساخت فرودگاهی برای سرزمین اقتصادی چابهار هستیم.

لزوم تمرکز بر توسعه زیرساخت‌های اقتصادی منطقه آزاد چابهار

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار گفت: اگر در در شرایط فعلی بتوان همه تمرکز کشور را برای تامین زیرساخت های منطقه آزاد چابهار قرار داد و حتی به این منظور پروژه های دیگر را تعطیل کرد، به مراتب برد بیشتری خواهیم کرد و این مساله را از مقام‌های کشوری در حوزه زیرساخت‌ها خواستاریم.

ریگی افزود: توسعه منطقه آزاد چابهار می تواند ورود به بازارهای جهانی را تسهیل کند و در همین راستا انتظار از وزارتخانه هایی که مرتبط با حوزه های ترانزیتی هستند این است که توجه جدی‌تری به این مهم داشته باشند.

وی ادامه‌داد: زیرساخت حوزه دریایی در این منطقه نسبت به زیرساخت‌های جاده ای و هوایی جلوتر است و دو اسکه تجاری چابهار ظرفیت ۸.۵ میلیون تنی را برای تخلیه و بارگیری فراهم کرده است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار خاطرنشان‌کرد: با وجود تمایل بسیاری از کشورها برای استفاده از این بندر، اما متاثر از بحث تحریم‌ها ترانزیتی که مورد انتظار بوده اتفاق نیفتاده است، اما کشتیرانی جمهوری اسلامی حضوری بسیار فعال در منطقه دارد و خط مستقیم از چابهار به بنادر مهم هند، چین و امارات برقرار است و کشتی ها به صورت منظم در رفت و آمد هستند.

 

 

تبلیغات متنی

ارسال دیدگاه