// کد مطلب: ۱۵۴۱۱۱

بیمه سرمد

بازگشت سرمد به مسیر سودسازی و خلق ثروت

بازگشت سرمد به مسیر سودسازی و خلق ثروت
لینک کوتاه کپی شد

بیمه سرمد در ادامه اصلاحات واقعی و کلیدی در مسیر سودسازی پایدار و البته خلق فرصت‌ها و ایجاد ثروت قرار گرفته به گونه‌ای که کارنامه ۱۴۰۱ این بیمه گر نشان از گام برداشتن در مدار سودآوری حکایت می‌کند. نتیجه تلاش یکساله سرمدی‌ها تبدیل زیان ۳ هزار و ۶۶۷ میلیارد و ۲۷۵ میلیون ریالی ثبت شده در صورت‌های مالی حسابرسی شده ۱۴۰۰ به سود ۳۰۸ میلیارد و ۶۰۵ میلیون ریالی در پایان ۱۴۰۱ است.

صورت‌های مالی بیمه سرمد در پایان سال مالی منتهی به 1401 نشان می‌دهد که به احتمال بسیار بالا این شرکت در فصل‌های پیش روی سال 1402 موفق به تغییر زیان انباشته به سود انباشته خواهد شد و راه برای استحکام مالی و البته به دست آوردن سهم بیشتر و باکیفیت‌تر از بازار بیمه هموارتر می‌شود. چرا که هیات مدیره سرمد تصمیم به افزایش سرمایه شرکت به 10 هزار میلیارد ریال را دارد.

افزایش سرمایه‌ای حدودا 324 میلیارد تومانی از محل آورده نقدی و طلب سهامداران سرمد که خون تازه در رگ‌های این شرکت جاری خواهد کرد و راه برای در اختیار گرفتن سهم بیشتر از بازار را هموار می‌سازد. چه اینکه باور سید محمدمهدی بهشتی‌نژاد، مدیرعامل سرمد این است که جایگاه شرکت باید بهبود یابد و تاکید دارد: امیدوارم بتوانیم با استفاده از ظرفیت نیروی انسانی سرمد و ارتقاء عملکرد آنان، حق‌ بیمه تولیدی شرکت را افزایش دهیم تا بتوانیم جایگاه شرکت را ارتقاء دهیم. او که در هفته نخست اسفند 1401 سکان هدایت سرمد را به دست گرفته، مصمم است تا با آرامش و البته یک برنامه عملیاتی و همچنین پرهیز از رقابت ناسالم، سرمد را به سمت سودسازی پایدار، سهم مطلوب با پرتفوی بهینه از بازار و خلق ثروت و ایجاد رضایت سهامداران و بیمه‌گذاران سوق دهد.

ارزیابی دنیای بیمه نشان می‌دهد: درآمد حق بیمه ناخالص شرکت در پایان سال گذشته با رشدی 72 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به رقم 24 هزار و 226 میلیارد و 421 میلیون ریال رسیده و حق بیمه ناخالص یا همان سهم نگهداری هم با رشد 86 درصدی بالغ بر 21 هزار و 214 میلیارد و 299 میلیون ریال شده است.

یک تغییر مهم دیگر اینکه کل پرتفوی سرمایه‌گذاری بیمه سرمد از مبلغ 2 هزار و 283 میلیارد و 938 میلیون ریال در پایان سال مالی 1401 با جهش 83 درصدی به رقم 4 هزار و 196 میلیارد و 49 میلیون ریال افزایش یافته است و این شرکت که از محل درآمدهای بیمه‌ای در حوزه سرمایه‌گذاری در پایان 1400 با زیان 65 میلیارد ریالی مواجه بود، در پایان 1401 موفق به سود یک هزار و 364 میلیارد و 952 میلیون ریالی شده است.

نتیجه اینکه بیمه سرمد در سالی که گذشت حجم درآمدهای بیمه‌ای به میزان 23 هزار و 81 میلیارد و 82 میلیون ریال را به ثبت رسانده که نسبت به مدت مشابه سال قبل آن رشدی 93 درصدی را نشان می‌دهد. در مقابل این درآمد البته بیمه سرمد بالغ بر 21 هزار و 205 میلیارد و 362 میلیون ریال خسارت به زیان‌دیدگان و بیمه‌گذاران خود پرداخت کرده که حدود 88 درصد آن سهم خود شرکت و 12 درصد هم سهم بیمه گذاران اتکایی بوده و نکته مهم اینکه رشد خالص حق بیمه تولیدی شرکت به میزان 86 درصد، بیشتر از رشد خالص خسارت‌ها و مزایا به میزان 78 درصد بوده است.

افزون بر اینکه با توجه به افزایش پرتفوی شرکت در پایان سال 1401، درصد افزایش هزینه های اداری و عمومی نسبت به رشد درآمد حق بیمه تولیدی افزایش چندانی نداشته که نشان از انضباط مالی و حساسیت بالا در اداره شرکت دارد.

ارزیابی تحلیلی صورت مالی بیمه سرمد در سال گذشته نشان می‌دهد که این شرکت با سرمایه ثبت شده 6 هزار و 761 میلیارد و 553 میلیون ریالی در پایان 1401 موفق به شناسایی نزدیک به 310 میلیارد ریال سود شده و توانسته که زیان 467 ریالی به ازای پایه هر سهم را به سود 46 ریالی تغییر دهد.

پیشنهاد مهم هیات مدیره

28 اسفند سال 1401 هیات مدیره بیمه سرمد در آخرین جلسه سالانه خود یک پیشنهاد مهم را ارائه و مصوب می‌کنند که با رای اکثریت سهامداران قرار است سرمایه این شرکت از 6 هزار و 761 میلیارد و 553 میلیون ریال فعلی به 10 هزار میلیارد ریال برسد. این بار اما منبع اصلی این تامین سرمایه از محل آورده نقدی سهامداران و مطالبات حال شده آنها خواهد بود. یک افزایش سرمایه باکیفیت و ارزشمند که دستکم 2 دستاورد را به همراه خواهد داشت: افزایش توان مالی سرمد هم جهت افزایش سهم شرکت در پذیرش بیمه های اتکایی و هم افزایش سهم شرکت از بازار بیمه. به این ترتیب انتظار می‌رود بالغ بر 3 هزار و 238 میلیارد و 447 میلیارد ریال به حساب سرمایه این شرکت آنهم از جنس آورده نقدی و مطالبات سهامداران افزوده شود. پایگاه خبری دنیای بانک و بیمه

بازگشت سرمد به مسیر سودسازی و خلق ثروت

تبلیغات متنی

ارسال دیدگاه