// کد مطلب: ۱۷۳۴۰۱

محمد حمزه‌ای، معاونت فنی «پلتفرم آنلاین میلی» عنوان کرد:

ارایه طلا به صورت تک نرخی و ۲۴ ساعته در «میلی»

ارایه طلا به صورت تک نرخی و ۲۴ ساعته در «میلی»
لینک کوتاه کپی شد

معاونت فنی «پلتفرم آنلاین میلی»، ارایه طلا به صورت تک نرخی و به صورت ۲۴ ساعته به کاربران را از ویژگی های این سامانه برشمرد.

به گزارش خبرنگار ما، محمد حمزه‌ای، معاونت فنی «پلتفرم آنلاین میلی» در یک نشست خبری گفت: قرار است «میلی» اپلیکیشنی باشد که تمامی مردم از هر قشری با هر سطح و سوادی بتوانند از آن استفاده کنند و دارایی‌های خود را به طلا تبدیل کنند. بنابراین اصل سادگی و سهولت استفاده در طراحی نرم‌افزار به میان آمد و استقبالی هم که از «میلی» اتفاق افتاد، نشان‌دهنده این است که کاربران به راحتی می‌توانند از آن استفاده کنند و فیدبک‌هایی که در این زمینه داشتیم، فیدبک‌های مثبتی بود. 

وی در ادامه افزود: بحث دومی که به عنوان یک اصل در طراحی نرم‌افزار در نظر گرفتیم، این بود که ما باید طلا را به صورت تک نرخی و به صورت ۲۴ ساعته به کاربر ارایه دهیم؛ یعنی باید نرخی را در بازار اعلام کنیم و این دائماً به روز شود که در ۲۴ ساعت شبانه‌روز و هفت روز هفته، کاربران بتوانند بر اساس آن نرخ خرید و فروش را انجام دهند. این هم نیازمند یک سری الگوریتم‌ها و یک سری مسائل بود که بتوانیم این نرخ را ۲۴ ساعته ارائه دهیم و آن مسئله دو نرخی بودن که در بازارها وجود دارد را نداشته باشیم و از این طریق یک شفافیتی در نرم‌افزار وجود داشته باشد که بتوانیم اعتماد کاربر را جلب کنیم و با یک قیمت هم فروش و هم خرید را انجام دهیم. 

حمزه ای با اشاره به رعایت برخی اصول در طراحی نرم افزار اظهار داشت: اولین آن امنیت است؛ یک نرم‌افزار باید امن باشد و کاربر بتواند به آن اعتماد کند. مورد بعدی در دسترس بودن است؛ اگر اپلیکیشنی داشته باشیم که قرار است ۲۴ ساعته به کاربران خدمت ارائه دهد، باید ۲۴ ساعته در دسترس باشد و میزان پایین بودن سامانه باید به حداقل برسد. 

وی مورد بعدی را مقیاس‌پذیری عنوان کرد و گفت: وقتی وارد بازاری مثل بازار طلا می‌شویم که در این چند ماهه استقبال از آن هم بسیار خوب بوده است، باید نرم‌افزاری داشته باشیم که در طول زمان و با افزایش تعداد کاربران و افزایش تعداد تراکنش‌ها، مخصوصاً نوساناتی که این چند ماه اخیر شاهد آن بوده‌ایم، کاربران دچار مشکل نشود و در زمانی که اوج تقاضا وجود دارد، اپلیکیشن باید بتواند به سهولت و سادگی در کمترین زمان تراکنش‌های بالا را ثبت کند. مورد بعدی قابلیت اطمینان است . یک اپلیکیشن باید قابلیت اطمینان خوبی داشته باشد. 

معاونت فنی «پلتفرم آنلاین میلی» تصریح کرد: ما با یک تیم امنیتی قوی سعی کردیم در تمام مراحل تولید نرم‌افزار از کدنویسی امن و رعایت اصول کدنویسی امن شروع کنیم تا استفاده از ابزارهایی که کیفیت خود را از لحاظ امنیت بررسی می‌کنند و به صورت اتوماتیک هیت می‌دهند را داشته باشیم. در ادامه، بحث امن‌سازی ابزارهای موجود و مورد استفاده در تولید نرم‌افزار در نظر گرفته شد. 

حمزه ای در ادامه افزود: در خصوص امنیت و داده‌های کاربران، ذخیره سازی به صورت مطمئن صورت می گیرد. همچنین از مکانیزم‌های بکاپ‌گیری دائم استفاده کرده‌ایم تا بتوانیم داده‌های تراکنش کاربران و دارایی‌هایی را که در این نرم‌افزار وجود دارد، در دیتا سنترهای مختلفی ذخیره کنیم که اگر مشکلی برای یکی از دیتا سنترها به وجود آمد، مسئله‌ای در خصوص از دست رفتن داده‌های کاربران پیش نیاید و ما بتوانیم داده‌ها را بازیابی کنیم و در سریع‌ترین زمان ممکن به وضعیت قبلی که کاربران از آن استفاده می‌کردند، برگردیم. 

حمزه ای با اشاره به وجود احراز هویت در سامانه، تصریح کرد: یعنی کاربری که قرار است تراکنشی در سامانه انجام دهد، حتماً باید قبل از آن احراز هویت شاهکار انجام شود. شماره موبایل و شماره ملی کاربر باید تطابق داشته باشد که از طریق سرویس‌های ملی چکینگ انجام می‌شود. 

وی در ادامه افزود: برداشت وجه از سامانه فقط در صورتی امکان‌پذیر است که شماره شبای فرد متعلق به آن کد ملی باشد. پس در واقع یک چرخه‌ای است که اگر کاربری وارد سامانه می‌شود، فقط خودش می‌تواند واریز و برداشت پول را داشته باشد. 

حمزه ای مورد بعدی را مقیاس‌پذیری برشمرد و گفت: پس ابتدا ما سعی کردیم یک روندی در توسعه نرم‌افزار داشته باشیم که هر روز متناسب با استقبالی که از سامانه می‌شود و تعداد تراکنش‌هایی که در سامانه ثبت می‌شود و تعداد کاربرانی که به ما اضافه می‌شوند، بتوانیم عملکرد نرم‌افزار را بهبود دهیم و با یک طراحی درست این امکان را داشته باشیم که با زیاد شدن کاربر، عملکرد درستی به کاربر در اپلیکیشن ارائه شود و کاربران درگیر این نشوند که تعداد کاربر یا تعداد تراکنش زیاد شده است و ما نمی‌توانیم از نرم‌افزار استفاده کنیم.

وی با اشاره به سابقه ۵۰ تراکنش در ثانیه گفت: یعنی تی بی اس ۵۰ تراکنش در ثانیه که تقریباً از خیلی از بانک‌های کشور شاید بیشتر باشد. ما سابقه ۱۰۰ هزار تراکنش در روز و یک میلیون تراکنش در ماه را در ماه‌های اخیر داریم که این اعداد، قابل توجه است و نشان می‌دهد که سامانه از نظر مقیاس‌پذیری وضعیت خوبی را داشته است. ولی این به معنی این نیست که کار ما تمام شده است و ما همچنان داریم روی مقیاس‌پذیری و امنیت کار می‌کنیم و روز به روز باید بهتر شود و آمادگی تعداد کاربر بیشتر و تعداد تراکنش همزمان بیشتری را داشته باشیم. 

حمزه ای با بیان اینکه قاعدتاً هر نرم‌افزاری از یک سری سرویس‌های بیرونی استفاده می‌کند، اظهار داشت: مثلاً ما برای احراز هویت کاربرانمان داریم از سامانه شاهکار استفاده می‌کنیم یا برای تطابق شبا با کد ملی داریم از سامانه بیرونی استفاده می‌کنیم. 

معاونت فنی «پلتفرم آنلاین میلی» خاطرنشان کرد: اگر می‌خواهیم نرم‌افزاری داشته باشیم که قابل اطمینان باشد، باید از هر کدام از این سرویس‌ها چندین نمونه داشته باشیم و به محض اینکه یکی از این سرویس‌های بیرونی که دست ما نیست دچار مشکل شد، بتوانیم به راحتی و به صورت اتوماتیک یا دستی سوئیچ کنیم روی این سرویس‌های خارجی و کاربر ما تحت تأثیر قرار نگیرد و بتواند در هر زمان همچنان اعمال اصلی که بر روی سامانه انجام می‌دهد، از ثبت‌نام گرفته تا واریز و برداشت و خرید و فروش را به راحتی انجام دهد.

 

تبلیغات متنی

ارسال دیدگاه