// کد مطلب: ۱۵۵۶۲۱

بیمه ایران

نخستین نشست هم‌اندیشی در خصوص تاسیس اولین شرکت تکافل در صنعت بیمه ایران برگزار شد

نخستین نشست هم‌اندیشی در خصوص تاسیس اولین شرکت تکافل در صنعت بیمه ایران برگزار شد
لینک کوتاه کپی شد

با هدف تبادل نظر و تصمیم‌گیری پیرامون تاسیس و استقرار اولین شرکت تکافل در کشور، جلسه هم‌اندیشی با موضوع نحوه تاسیس شرکت تکافل، با حضور رئیس پژوهشکده بیمه، رئیس و اعضای شورای فقهی صنعت بیمه، دبیر کل سندیکای بیمه‌گران ایران و مدیران عامل شرکت‌های عرضه کننده محصولات تکافل، برگزار شد.

در این نشست که روز سه شنبه ۳ مرداد ۱۴۰۲ به میزبانی پژوهشکده بیمه و با حضور دکتر محمدمهدی عسگری رئیس پژوهشکده بیمه، حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر سید علی حسینی رئیس شورای فقهی صنعت بیمه، دکتر سید محمد کریمی دبیر کل سندیکای بیمه‌گران ایران، دکتر مسعود بادین مدیر عامل شرکت بیمه آسیا، موسی رضایی میرقائد مدیر عامل شرکت بیمه البرز، دکتر ابوالفضل آقادادی مدیر عامل شرکت بیمه کوثر ، دکتر ابراهیم کاردگر مدیر عامل شرکت بیمه ما، دکتر احمد جوادی‌پور قائم مقام شرکت بیمه دانا و معاونین و مدیران ارشد پژوهشکده بیمه برگزار گردید، در خصوص تاسیس اولین شرکت تکافل در کشور بحث و تبادل نظر شد.

دکتر عسگری در این نشست به جلسه مشترک مدیران ارشد صنعت بیمه با رئیس جمهور اشاره و تصریح کرد، پس از این دیدار، تاسیس شرکت تکافلی به عنوان مطالبه جدی نهاد ریاست جمهوری مطرح می‌باشد. وی با اشاره به آغاز عرضه محصولات تکافل توسط شرکت‌های بیمه البرز، آسیا، کوثر ، دانا و ما افزود: شرکت‌های بیمه ایران و بیمه دی در حال آماده‌سازی و ارائه طرح پیشنهادی خود برای ارائه محصولات تکافل در جلسات کارگروه تکافل پژوهشکده بیمه هستند.

بر این اساس، پشتیبانی علمی از تاسیس شرکت تکافل، گام مهم بعدی است که در دستور کار پژوهشکده بیمه قرار گرفته است و در قالب تاسیس یک شرکت سهامی تکافل توسط پنج شرکت ارائه دهنده پنجره تکافل، تاسیس شرکت تکافل مستقل توسط هر یک از این شرکت‌ها، تاسیس شرکت تکافل مشترک با کشورهای همسایه نظیر ترکیه و امارات(با استفاده از روابط بین‌الملل و ارتباط شکل گرفته توسط پژوهشکده بیمه) و یا اجرای همزمان این روش‌ها، قابل اجرا می‌باشد.

دکتر عسگری همچنین خاطر نشان کرد پیش‌نویس قانون تکافل تهیه و در دو جلسه اخیر شورای فقهی صنعت بیمه مورد بررسی قرار گرفته است و به زودی آماده طرح در مجلس شورای اسلامی خواهد بود.

دکتر عسگری به نشست‌های کاری پژوهشکده بیمه با دانشگاه‌ها و موسسات بیمه، تکافل و مالی اسلامی ترکیه و استقبال شیعیان این کشور از ارائه محصولات تکافل توسط شرکت‌های ایرانی اشاره کرد و افزود، بر اساس مذاکرات انجام شده با کشور ترکیه، امکان تاسیس شرکت تکافل در این کشور مهیا می‌باشد. همچنین در آینده نزدیک جلسه مشترک با مدیران عامل شرکت‌های بیمه ایران و شرکت‌های ترکیه توسط پژوهشکده بیمه برنامه‌ریزی خواهد شد.

در ادامه این نشست دکتر مهدی ریاحی‌فر رئیس اداره آموزش و پژوهش پژوهشکده بیمه به تبیین ضرورت و اهمیت تاسیس شرکت تکافل، ضوابط و مقررات موجود به منظور تاسیس شرکت تکافل و نقش پژوهشکده بیمه در زمینه مشاوره و آموزش مدیران و کارشناسان کلیدی پرداخت. وی با اشاره به برتری‌های تکافل در مقایسه با بیمه متعارف شامل شفافیت، عدالت، تحول و انصاف، اهداف اصلی به کارگیری اصول عملیاتی بیمه‌های اسلامی یا تکافل حاصل از تجربیات کشورهای مسلمان منطقه را تشریح کرد و پس از آن به بیان اقدامات صنعت بیمه و پژوهشکده بیمه در راستای توسعه تکافل در کشور پرداخت.

رئیس اداره آموزش و پژوهش پژوهشکده بیمه ضمن تبیین چگونگی تاسیس و فعالیت شرکت‌های تکافل، شیوه‌های نظارت بر آن‌ها و ارائه آماری از صنعت تکافل دنیا، به بررسی اولویت‌های اقدامات برای فرایند شکل‌گیری شرکت تکافل، روند شکل‌گیری شرکت تکافل در مالزی طی ۲۲ سال (از سال ۱۹۸۲ تا ۲۰۰۴) و مقایسه اقدامات انجام شده و در دست اقدام صنعت بیمه ایران برای تاسیس شرکت تکافل در کشور، آیین نامه ۱۰۰ که به ضوابط تاسیس و فعالیت موسسات بیمه غیر دولتی می‌پردازد و فرایند صدور پروانه فعالیت برای متقاضیان تاسیس شرکت بیمه غیردولتی در سرزمین اصلی، پرداخت.

پس از آن، دکتر کریمی دبیرکل سندیکای بیمه‌گران خاطرنشان کرد؛ تکافل محدود به جامعه مسلمانان نیست و در دنیا در حال ارائه خدمات می‌باشد و در صورت برخورداری از زیربنای مستحکم علیرغم سابقه بسیار کوتاه در مقایسه با بیمه رایج، بسیار موفق و سودمند خواهد بود.

دکتر کریمی تلاش‌های صورت گرفته در پژوهشکده بیمه و بیمه مرکزی و هدایت‌های شورای فقهی صنعت بیمه در راستای راه‌اندازی تکافل را قابل تقدیر دانست و افزود، توصیه می‌شود تاسیس شرکت تکافل در ابتدا با کمک شرکت‌های عرضه کننده محصولات تکافلی که از توانمندی مدیریتی و ظرفیت اجرایی بالایی برخوردار هستند آغاز گردد.

دبیر کل سندیکای بیمه‌گران ایران، با اشاره به زمان‌بر بودن روند تصویب قانون تکافل تاکید کرد، با توجه به تفاوت‌های بیمه رایج و تکافل در نگهداری ذخایر، صدور بیمه‌نامه و اتکایی با خارج از کشور، با بهره‌گیری از ارتباطات بین‌المللی خوبی که به همت پژوهشکده بیمه میان صنعت بیمه ایران و کشورهای خارجی شکل گرفته است، روند تاسیس شرکت تکافل با دریافت مجوزهای خاص از نهاد ناظر قابل انجام خواهد بود و زمان تاسیس شرکت تکافلی را نیز تا حد بسیار زیادی کاهش خواهد داد. دکتر کریمی تصریح کرد اکنون که اراده صنعت بیمه بر تاسیس شرکت تکافل قرار گرفته است، تمامی بخش‌های سندیکای بیمه‌گران ایران نیز به طور کامل آماده همکاری در این زمینه می‌باشند.

در ادامه این نشست مدیران عامل شرکت‌های بیمه دیدگاه‌های خود را در خصوص نحوه تاسیس اولیسن شرکت تکافل در کشور ارائه کردند.

دکتر رضایی میرقائد مدیرعامل شرکت بیمه البرز خاطرنشان کرد به منظور تسریع در فرایند تاسیس شرکت تکافل، تاسیس شرکت تکافل به صورت مشترک ارحج خواهد بود و و وی با اشاره به تفاهم‌نامه امضا شده میان شرکت بیمه البرز (به نمایندگی از صنعت بیمه ایران) و شرکت بیمه العقیله سوریه، تاکید کرد، در زمینه راه‌اندازی شعبه بین‌الملل و تاسیس شعبه در امارات و ترکیه، اصل بر تعامل با شرکت‌های بیمه کشورهای مسلمان است و بر اساس تفاهم‌نامه با شرکت العقیله سوریه نیز ۱۱ شعبه در ۱۱ کشور اسلامی تاسیس خواهد شد که بعد از تاسیس شعبه در ایران می‌توان ظرفیت کشورهای امارات و ترکیه را مورد استفاده قرار داد.

دکتر بادین مدیرعامل شرکت بیمه آسیا با اشاره به لزوم برپا کردن بنیان تکافل چه به صورت انفرادی یا گروهی تاکید کرد که با توجه به عدم وجود تجربه در زمینه ارائه تکافل و تفاوت تکافل و بیمه در بحث صندوق‌ها، هزینه کرد صندوق، مشارکت و …، ایجاد شرکت تکافل سهامی به صورت گروهی مناسب‌تر است. در گام بعد نیز با برقراری ارتباطات بین‌المللی می‌توان تاسیس شرکت تکافل مشترک با همکاری سایر کشورها را در دستور کار قرار داد.

دکتر آقادادی مدیرعامل شرکت بیمه کوثر نیز ضمن اعلام موافقت با تاسیس شرکت تکافل به صورت مشترک، حمایت و آمادگی کامل خود را برای تاسیس شرکت تکافل با مشارکت شرکت‌های بیمه ارائه دهنده محصولات تکافلی اعلام کرد.

دکتر جوادی‌پور قائم مقام شرکت بیمه دانا بر تاسیس شرکت به صورت تعاونی تاکید کرد و افزود، با توجه به این که بیمه‌های اموال و مسئولیت بار مالی زیادی را بر دوش شرکت‌های بیمه تحمیل می‌کنند، شروع فعالیت از تکافل خانواده و ارائه بیمه‌های خرد در اولویت خواهد بود و با استفاده از ظرفیت‌های کنونی صنعت بیمه می‌توان زمان اجرای تکافل را کاهش داد. همچنین شرکت‌های بیمه‌ای که در گذشته در مناطق آزاد فعالیت می‌کردند و اکنون با تغییر مقررات، از کارایی لازم برخوردار نیستند نیز با تغییرات کوچک در اساسنامه می‌توانند در قالب شرکت تکافل ادامه فعالیت دهند. دکتر جوادی تاکید کرد تاسیس شرکت تکافل موانع بنیادین زیادی در حوزه سرمایه‌گذاری، اتکایی، جذب نمایندگی‌ها، نظارت دارد که با هم‌اندیشی میان شرکت‌های بیمه و بهره‌مندی از اختیارات بیمه مرکزی و مصوبات شورای عالی بیمه قابل رفع خواهد بود. البته با توجه به ماهیت رقابتی بیمه و تکافل نباید به تاسیس شرکت گروهی محدود شد و هر شرکت می‌تواند در آینده شرکت تکافل مستقل خود را نیز تاسیس نماید.

دکتر ابراهیم کاردگر مدیرعامل شرکت بیمه ما نیز با تاکید بر استفاده از ظرفیت علمای اهل سنت به نقش اثرگذار تکافل خانواده در افزایش ضریب نفوذ بیمه، بهبود اقتصاد کشور و خانوار و بهبود رتبه کشور در شاخص توسعه یافتگی پرداخت و افزود، تکافل می‌تواند به عنوان شاخصی برای تنظیم و به روز رسانی بیمه متعارف در کشور مورد استفاده قرار گیرد. به بیان دیگر چالش‌های اقتصاد کشور با استفاده از بیمه و تکافل قابل رفع و حتی برادری میان شیعه و اهل سنت نیز از این طریق قابل تقویت خواهد بود.

حجت‌الاسلام دکتر حسینی رئیس شورای فقهی صنعت بیمه، با ابراز خرسندی از آغاز اجرایی‌سازی تاسیس شرکت تکافل در کشور، بر انجام صحیح و اصولی این امر و ارائه محصولات تکافل عمومی به جهت فراگیر بودن این محصولات تاکید کرد و افزود، در کشور مالزی نیز ارائه محصولات تکافل از عرضه تکافل عمومی آغاز گردیده است.

وی همچنین بر تاسیس شرکت تکافل به صورت گروهی توسط شرکت‌های بیمه، ادغام بیمه‌های خرد و تاسیس یک شرکت قدرتمند و توانمند با قابلیت رقابت با کشورهای امارات و ترکیه تاکید کرد. دکتر حسینی یادآور شد، صنعت بیمه به دلیل برخورداری از نیروی انسانی خبره این استعداد و توانایی را دارد که با اجرای تکافل در شهرهای مرزی و ارائه محصولات جدید، به صرفه و با کیفیت، موجب ترغیب کشورهای همسایه برای استفاده از محصولات تکافل شرکت‌های ایرانی گردد.

دبیر کل سندیکای بیمه‌گران ایران در بخش دوم سخنان خود، اعلام آمادگی شرکت‌های بیمه حاضر در نشست برای تاسیس اولین شرکت تکافل به صورت گروهی را نقطه عطف در روند راه‌اندازی تکافل در کشور توصیف کرد و افزود، بخشی از سهام شرکت‌های تکافلی که در آینده تاسیس خواهند شد در بورس سرمایه‌گذاری خواهد شد و بر این اساس توجه به بورس و آغاز ارتباط با این نهاد باید در دستور کار قرار گیرد.

وی در جمع‌بندی صحبت‌های خود خواستار تعیین بازه زمانی برای اعلام آمادگی و مشارکت در ایجاد شرکت تکافل شد و تاکید کرد طرح کسب و کار مربوط به ایجاد شرکت تکافل در اسرع وقت ایجاد و پیگیری شود.

دکتر کریمی تصریح کرد با توجه به حمایت همه جانبه تمامی ارکان صنعت بیمه شامل بیمه مرکزی، سندیکای بیمه‌گران ایران و پژوهشکده و با تکیه بر ظرفیت بالای صنعت بیمه، تاسیس شرکت تکافل با الگوبرداری از کشورهای اجرا کننده آن، به سهولت و در کمترین زمان ممکن عملیاتی خواهد شد.

در بخش پایانی این نشست دکتر عسگری دکتر مهدی ریاحی‌فر رئیس اداره آموزش و پژوهش پژوشکده بیمه را به عنوان دبیر جلسات هم‌اندیشی با مدیران عامل شرکت‌های بیمه معرفی و تصریح کرد، پیش‌نویس طرح کسب و کار تاسیس شرکت تکافل به زودی توسط بیمه مرکزی تهیه خواهد شد و پژوهشکده بیمه نیز آمادگی کامل دارد که در مراحل تاسیس این شرکت خدمات مشاوره ای و آموزشی را در اختیار شرکت های مجری تکافل قرار دهد.

رئیس پژوهشکده بیمه افزود: بر اساس رایزنی‌های انجام شده توسط پژوهشکده بیمه با صنعت بیمه ترکیه، در آینده نزدیک نمایندگان شرکت‌های بیمه برای آشنایی با طرز کار شرکت تکافلی کتیلیم ترکیه به این کشور اعزام خواهند شد.

دکتر عسگری از برگزاری مستمر جلسات هم‌اندیشی تا رسیدن به نتیجه نهایی و تاسیس اولین شرکت تکافل در کشور خبر داد و افزود؛ دوره آموزشی بین المللی تکافل در مرداد ماه سال جاری در مالزی به صورت حضوری برگزار خواهد شد و ۱۴ نفر از مدیران صنعت بیمه در آن حضور خواهند داشت. وی با اشاره به برگزاری جلسه با قائم مقام رئیس کل بیمه مرکزی و اعلام حمایت کامل و همه جانبه بیمه مرکزی از پژوهشکده بیمه به خصوص در حوزه تکافل، به استقبال نهادهای مختلف کشور از تاسیس شرکت تکافل خبر داد و ابراز امیدواری کرد که در همایش بیمه و توسعه سال جاری اولین شرکت تکافل در حضور مقامات کشوری رونمایی گردد. روابط عمومی و امور بین‌الملل پژوهشکده بیمه

تبلیغات متنی

ارسال دیدگاه