بیمه سرمد
هدفگذاری افزایش سودآوری بیمه سرمد تا پایان سال ۱۴۰۲

معاون فنی شرکت بیمه سرمد اظهار داشت؛ در حال حاضر بیمه سرمد با طرح ریزی ۵ برنامه کلان و همچنین افزایش سرمایه از محل آورده به دنبال اجرا و تقویت برنامه اصلاح ساختار پرتفوی بیمه ای برای مدیریت ریسک ها و افزایش بازدهی حوزه سرمایه گذاری است .
با اشاره به اینکه بیمه سرمد از نیمه دوم سال گذشته اصلاح ساختار و استانداردهای فنی پذیرش ریسک را آغاز کرده و با این اصلاحات توانسته است روند سودآوری خود را تثبیت نماید ، گفت: در واقع در ابتدای کار برنامه ریزی کردیم که شاخص های اولیه مدیریت ریسک را در پذیرش ریسک و صدور بیمه نامه رعایت کنیم و هر ریسک را با هر قیمتی نپذیریم. القا و تسری این نگرش و ادبیات به همکاران در ابتدا با چالش هایی همراه بوده است، چرا که با توجه به بضاعت علمی وفنی صنعت بیمه در ایران ایجاد این ادبیات فنی که در پذیرش ریسکها، بخصوص ریسکهای تجمیعی آنالیزهای فنی، اتکایی، نحوه وصول حق بیمه و در نهایت ایجاد مانده فنی مثبت، میبایست مد نظر قرار گرفته شود و اولویت اصلی شرکت باشد، مشکل بود ولی خوشبختانه با همکاری ارکان شرکت این مهم ایجاد و تقویت شد.
وی تاکید کرد، در حال حاضر برای ارزیابی ریسک نگاه جامع و به اصطلاح ۳۶۰ درجه ای وجود دارد که در آن تمامی جوانب لحاظ میگردد.
معاون فنی بیمه سرمد گفت : این اقدام اولیه علاوه بر صرفه جویی در وقت همکاران برای پیگیری یک ریسک ،شرکت را قادر ساخت تا بسیاری از بیمه گذاران سنتی زیان ده خود را رها نماید چرا که در پذیرش و مدیریت ریسکها نگاه حرفه ای غالب شد.از اینرو تفکر و ادبیات مشترک ما پذیرش ریسک های با حاشیه سود مناسب میباشد.
وی افزود: در حال حاضریکی از مزیتهای نسبی شرکتها و بنگاههای تجاری، چابکی و سرعت پاسخگویی این شرکتها میباشد از همین رو در عرصه بیمه گری نیز همین اصل میبایست حاکم باشد .
دکتر آموزگار گفت: خدمات و محصولات همه شرکتهای بیمه ای شبیه هم میباشد ولی کیفیت و سرعت پاسخدهی میتواند برگ برنده هر شرکت بیمه باشد.لذا، دومین اقدامی که باید صورت بپذیرد، چابکی و افزایش سرعت پاسخ دهی به تقاضای بازار است . لذا در این خصوص ادعا و باور ” شرکتی کوچک با خدمات لوکس” را هدف گذاری کرده ایم. از اینرو گلوگاه ها و موانع تحقق این شعار در بخش های مختلف شناسایی و با اصلاح آیین نامه حدود اختیارات و افزایش اختیارات مدیران شعب و شبکه فروش در بخش های مختلف از مکاتبات زاید و زمان سوز پیشگیری شد.
معاون فنی بیمه سرمد در ادامه افزود: با توجه به لزوم رصد جامع اقدامات صورت گرفته، بررسی و حذف موانع کاری با توجه به پتانسیل های فنی همکاران بصورت مستمر در جریان میباشد.
وی گفت: سومین اقدام ما تقویت آموزش مستمر همکاران به ویژه در حوزه های فنی بوده است که با شناسایی نیازهای آموزشی همکاران و دعوت از اساتید بنام صنعت بیمه در بخش های مختلف فنی این مهم آغاز و بصورت مستمر در حال اجرا میباشد.چرا که معتقدیم بهترین برنامه ریزی ها و استراتژی ها میبایست از طریق کارکنان اجرا و پیاده سازی شود و در واقع کارکنان کم دانش مانند لشکر بدون تجهیزات نطامی میباشند.
آموزگار ادامه داد؛ سلاح همکاران ما برای حضور فعال در بازار ، دانش آنها میباشد لذا به شدت معتقد به تقویت این حوزه میباشیم.
دکتر آموزگار گفت: چهامین اقدام ما اصلاح و تنظیم دستورالعمل های تخصصی جهت صدور بیمه نامه در هر بخش و آشنایی با نحوه ارزیابی ریسک و خسارت رشته تخصصی بود که خوشبختانه در تعدادی از رشته های تخصصی با کمک مدیران متخصص و صاحب تجربه، این مهم صورت پذیرفته و در سایر بخش ها نیز در حال اجرا و تکمیل میباشد.
وی تاکید کرد، در صورت نهایی شدن این اقدام، بسیاری از ابهامات فنی همکاران با مطالعه این دستورالعمل ها مرتفع و سرعت پاسخگویی ایشان به نیاز بازار افزایش خواهد یافت .
معاون فنی بیمه سرمد افزود: اقدام بعدی ما افزایش رضایتمندی بیمه گزاران بود چرا که باورداریم هر بیمه گذار راضی و خشنود خود مبلغ خوبی برای جذب سایر بیمه گزاران میباشد.
وی عنوان کرد، این هدف یک برنامه ریزی جامع را می طلبید که همه ارکان شرکت میبایست با ایجاد بسترهای لازم از آن حمایت نمایند ، لذا در بخش فنی نخست برای بیمه نامه های بزرگ مشاور و مدیر پروژه تعریف شد تا آنها رابط ۲۴ ساعته بین بیمه گزار و شرکت بیمه سرمد برای پیگیری کلیه امور مشتریان باشند .
آموزگار بیان کرد، همچنین با اعزام کارشناسان مستقل علاوه بر ارزیابی ریسک، خدمات مشاوره نیز جهت بهبود کیفیت ریسکها ارایه شد.همچنین با اعزام دوره ا ی همکاران خود به محل فعایت بیمه گزاران ، بیمه نامه های صادره برای مشتریان تشریح و آموزش های لازم ارایه و با این آموزش ها به نوعی زمینه های کاهش هزینه های خسارت فراهم شد.
وی گفت؛ البته همکاران ما در مدیریت مشتریان و رسیدگی به شکایات نیز بصورت ۲۴ ساعته در ۷ روز هفته دغدغه ها و مشکلات بیمه گزاران را بررسی و رصد و گزارش کردیم و بر اساس گزارش های آنها ، کمیته ای با راهبری قائم مقام شرکت وبا حضور مدیران ارشد شرکت تشکیل شد تا در این خصوص تصمیم گیری های لازم را افزایش دهیم و رضایتمندی مشتریان را اتخاذ نماییم.
معاون فنی شرکت بیمه سرمد اظهار داشت؛ همچنین بازدیدهای مستمر استانی جهت شناسایی پتانسیل های بیمه ای هر استان ، توان فنی و بازاریابی همکاران و شبکه فروش و ملاقات با بیمه گزاران در استانها نیز در راستای اجرایی نمودن این طرح در جریان میباشد چرا که با این اقدام علاوه بر شناسایی ظرفیت های بیمه ای هر استان و توان واقعی همکاران و انتظارات بیمه گزارن توانستیم در یک فضای واقعی خدمات متناسبی را ارائه دهیم.
وی با تاکید بر اصلاح روند سال های اخیر در برندسازی شرکت، تصریح کرد: تمامی اقدامات انجام شده در راستای تقویت برند شرکت جهت اعتماد بیمه گزاران بوده است لذا در کنار اقدامات فوق ، تعدادی از متخصصین فنی شناخته شده و دارای برند، من جمله دکتر زاهد نیا و…که سالیان سال از مدیران ارشد شرکتهای بیمه ای طراز اول بودند به شرکت اضافه شدند تا همکاران در کنار کار کردن با این عزیزان با تفکرات حرفه ای ایشان آشنا و عملیات بیمه گری را یک بیزینس حرفه ای تلقی نمایند که موضوع این تجارت ریسک بوده و تمام قواعد عملیات تجاری بر آن حاکم میباشد.
دکتر آموزگاربا تاکید بر جزئیات برنامه افزایش سرمایه گفت: بخشی از افزایش سرمایه از محل آورده نقدی سهامداران شرکت انجام خواهد شد. در واقع در حال حاضرارزش یکی از املاک شرکت که ساختمان ستادی بیمه سرمد میباشد بیش از هزار میلیارد تومان میباشد.
معاون فنی شرکت بیمه سرمد درباره وضعیت عملکرد شرکت در بخش سرمایه گذاری نیز گفت: خوشبختانه مدیر عامل شرکت، دکتر بهشتی نژاد یکی از متخصصین بنام بازار سرمایه بوده و تیمی حرفه ای و آشنا به مختصات بازار سرمایه در بیمه سرمد را گرد هم آورده اند تا در بخش سرمایه گذاری فعالیت و تمرکز ویژه ای بر این مهم نموده اند که این مسئله باعث شده در ارزش سهام شرکت بازدهی موثر ایجاد شود.
آموزگار همچنین درباره جریان نقدینگی شرکت، اظهار کرد: به طور کلی نقدینگی شرکت های بیمه از محل صدور بیمه نامه و از طریق تولید حق بیمه نامه ها میباشد و بعد از آن بخشی از جریان نقدینگی وارد سرمایه گذاری می شوند.
وی افزود؛ مانده فنی شرکت های بیمه در کشورهای پیشرفته بین یک تا ۱۲ درصد است اما در ایران در خوشبینانه ترین حالت و مشروط به افشای تمامی حقایق، ذخیره گیری های درست و عدم حسابسازی، متوسط ۵ ساله آن بین یک تا ۳ درصد است که این رقم ممکن است در یک سال بیمه ای افزایش و یا کاهش داشته باشد.
آموزگار گفت : درآمد شرکت های بیمه بر اساس صورتهای مالی به ویژه صورتحساب سود و زیان ایشان از دو بخش مجزا تشکیل میشود؛ بخش اول از محل عملیات فنی بیمه گری و مانده مثبت آن (Technical Results) و بخش دوم از محل سایر درآمدها یا درآمد غیرعملیاتی (Other Income) است که دراکثر شرکتهای بیمه درآمد بخش دوم چندین برابر درآمد بخش اول میباشد و در واقع درآمد عملیات بیمه گری با ایجاد نقدینگی آنی امکان انواع سرمایه گذاریها را به شرکتهای بیمه میدهد.
وی تاکید کرد، با توجه به محدودیتهای آیین نامه های مربوط به نحوه و میزان سرمایه گذاری ، این رقم در مقایسه با سایر کشورها بازدهی کمتری دارد.
معاون فنی شرکت بیمه سرمد تاکید کرد؛ شرکت بیمه سرمد با توجه به ریسک های خوبی که گرفته بود و تیم سرمایه گذاری قوی خود توانسته است درآمد غیرعملیاتی خود را بهبود ببخشد و به جرات میتوان گفت که شرکت بیمه سرمد در بین شرکت های بیمه تا پایان سال جزو چند شرکت برتر و نخست است که بازدهی بالایی را کسب کرده است.
دکتر آموزگار درباره اقداماتی که منجر به بهره وری شرکت شده است هم اظهار کرد: در بخش کاهش هزینه ها چند اقدام مناسب صورت گرفته است، نخست استراتژی شرکت بیمه سرمد این نبود که افزایش بهره وری با کاهش هزینه ها و کاهش درآمد همکاران باشد بلکه بالعکس ،با بازبینی و تنطیم طرح طبقه بندی مشاغل ونظام هماهنگ پرداخت ها ، دریافتی همکاران در شرایط خاص اقتصادی بهبود یابد. وی گفت: اقدامات مهمی که باعث افزایش بهره وری شرکت شد در بخش اصلاح آیین نامه حدود اختیارات و حذف موانع زاید اداری ، برون سپاری بخشی از امور فنی و افزایش نظارات و کنترل فنی بر فرایند های صدور بیمه نامه و ارزیابی خسارت ،آموزش همکاران ، استفاده از تکنولوژی جهت بازدید اولیه صدور بیمه بدنه خودرو ، برنامه ریزی برای توسعه فروش دیجیتال ، فعالیت در بستر پلتفرم ها،استفاده از نرم افزارهای تخصصی نظیر نسخه چی جهت ارزیابی خسارات درمان در راستای افزایش سرعت و کاهش خسارات تقلبی و…بود.
دکتر آموزگار تصریح کرد: در چند ماه اخیر املاک مازاد شرکت بیمه سرمد اجاره داده شد تا هم هزینه های بالاسری برای نگهداری شرکت برای آنها حذف شود و هم از محل اجاره درامدی عاید شرکت شود. از طرف دیگر با تجمیع ساختمان ها به ویژه ساختمان مرکزی شرکت، بسیاری از هزینه های شرکت کاهش یافته است.
ارسال دیدگاه