بیمه کارآفرین
جهش حق بیمه تولیدی سبب نوسان نسبت طبیعی توانگری مالی می شود
بیمه کارآفرین سومین شرکت دارای نسبت توانگری بالا در صنعت بیمه ایران در سال ۱۴۰۲ رشد عملکردی قابل توجهی را به نمایش گذاشته که بر اساس آن نسبت توانگری ان در سال ۱۴۰۳ رشد قابل توجهی خواهد داشت چرا که نسبت های اعلام شده در سال ۱۴۰۲ بر اساس گزارش های سال ۱۴۰۱ و اوایل سال ۱۴۰۲ بوده و بر اساس عملکرد پایان سال ۱۴۰۲ این رویه تغییر خواهد کرد.
به گزارش بانکداری ایرانی، بررسی ها نشان می دهد؛ درآمد حق بیمه بیمه کارآفرین در سال ۱۴۰۲ از رقم ۱۹هزار میلیارد ریال به ۳۲ هزار میلیارد ریال ثبت شده است که ۶۶ درصد رشد داشته است.در اصطلاحات اقتصادی، به نسبت سرمایه موجود به سرمایه مورد نیاز، توانگری مالی گفته میشود. شرکت همواره بررسی می کند که چقدر حق بیمه تولید کرده و چقدر باید برای آن سرمایه داشته باشد.
در کنار این رخداد به موارد دیگری مانند ذخیره های بیمه هم توجه می شود و بر اساس داده های مختلفی این توانگری را اعلام می کنند.
براساس این گزارش ، ذخیره خسارت معوق بیمه کارافرین پنج هزار و ۱۷۶ میلیارد ریال، ذخیره حق بیمه عاید نشده ۱۴هزار میلیارد ریال ذخیره ریاضی بیمه عمر ۱۰۳ هزار میلیاردریال، ذخیره فنی هفت هزار میلیارد ریال است. در کنار آن اندوخته قانونی و سرمایه ای شرکت که برای بیمه های تولید شده لحاظ می شود مبلغی حدود دو هزار میلیارد ریال است. سرمایه شرکت ۱۵هزار میلیارد ریال و سود انباشته شرکت پنج هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال است .
بررسی های بانکداری ایرانی نشان می دهد که این اعداد و ترکیبی که با سرمایه و سود انباشته دارد در مقابل حق بیمه تولیدی نشان از صفر بودن ریسک شرکت است به همین دلیل شرکت بیمه کارآفرین دارای سومین رتبه نسبت توانگری است و در مقابل حق بیمه تولیدی دارای کمترین ریسک است.
نکته مهم تری که باید به آن توجه داشت نوسان اندک نسبت توانگری به معنی ضعف شرکت نیست بلکه به معنی تناسب حق بیمه تولیدی به سرمایه و ذخایر و سایر داده های مالی است. به عنوان نمونه بیمه پاسارگاد که اولین نسبت توانگری را در ایران دارد در سال گذشته به دلیل بالاتر رفتن حق بیمه تولیدی و رشد ۵۳ درصدی آن کمی از رقم قبلی عقب نشست همین رویه برای دارنده رتبه دوم یعنی بیمه سامان هم رخ داده چرا که بیمه سامان هم حق بیمه تولیدی بیشتری را تولید کرده و بیش از ۵۸ درصد در سال گذشته رشد داشت.
بنابراین نوسان توانگری به معنی پس رفت شرکت نیست بلکه به معنی جهش حق بیمه تولیدی است و همچنین نوسان نسبت توانگری را نباید بر ضعف شرکتی تلقی کرد در این صورت نشان از ناآگاهی از صنعت بیمه و نسبت های مالی شرکت های بیمه است.
ارسال دیدگاه