// کد مطلب: ۱۵۷۸۵۶

واردات خودروهای کارکرده | شرابیط واردات خودروهای کارکرده

شرایط واردات خودروهای کارکرده مشخص شد | چه کسانی می توانند دست دوم وارد کنند؟

شرایط واردات خودروهای کارکرده مشخص شد  | چه کسانی می توانند دست دوم وارد کنند؟
لینک کوتاه کپی شد

سرانجام پس از مدت ها انتظار، برخی از مهم ترین شرایط واردات خودروهای کارکرده مشخص شد و اکنون تا حدودی می دانیم که قرار است چه اتفاقی بیافتد.

به گزراش طلانیوز: چند ماهی است که بحث واردات خودروهای دست دوم یا کارکرده با جدیت مطرح می شود و همه در مورد این موضوع نظرات متفاوتی می دهند و هر کدام برداشت شخصی خود را از آن مطرح می کند. در پی این اظهارنظرها، بسیاری از مردم نسبت به حرف های زده شده توسط مسئولان، برداشت های اشتباهی کردند و بر این باور بودند که واردات خودروهای کارکرده بسیار ساده و آسان خواهد بود و هر شخص می تواند به راحتی خودروی مورد نظرش را وارد کند.

اکنون با مشخص شدن برخی از بندهای شرایط واردات خودروهای کارکرده متوجه شدیم پروسه اش نسبت به آن چیزی که فکر می کردیم سخت گیرانه تر است. البته به گفته رشیدی کوچی برخی از بندها و تبصره ها امکان اصلاح دارند و مردم نباید به طور کلی نسبت به واردات خودروهای کارکرده توسط خودشان دلسرد شوند.

در ادامه، تعدادی از مهم ترین و قابل ملاحظه ترین شرایط واردات خودروهای کارکرده، که قرار است توسط هیئت دولت تأیید شود، آمده است.

 

مهم ترین شرایط واردات خودروهای کارکرده چیست؟

۱- مشخص شدن وارد کنندگان مجاز

شرکت های واردکننده (به شرط ارائه خدمات پس از فروش و تأمین قطعات یدکی)، شرکت های حمل و نقل (به شرطی که خودروی وارد شده تا ۱۰ سال پلاک شخصی نشود) و همچنین مهم تر از همه، اشخاص حقیقی، با داشتن کارت بازرگانی معتبر می توانند نسبت به واردات خودروهای کارکرده اقدام کنند. البته در این باره می توان گفت ملزم بودن اشخاص حقیقی به داشتن کارت بازرگانی، سنگی است که جلوی پای مردم عادی پرتاب شده است و صددرصد موجب رانت سنگینی خواهد شد.

۲- عمر خودرو باید کم‌تر از ۵ سال و کارکرد آن زیر ۱۰۰ هزار کیلومتر باشد

یکی از بندهای مهم شرایط واردات خودروهای کارکرده این است که خودروی مورد نظر در درجه اول، باید کم‌تر از ۵ سال از تولیدش گذشته باشد و علاوه بر آن، کم‌تر از ۱۰۰ هزار کیلومتر هم باید کارکرد داشته باشد.  

۳- محدودیت حجم موتور خودروهای کارکرده وارداتی

یکی دیگر از مهم ترین و کلیدی ترین بندهای شرایط واردات خودروهای کارکرده این است که شخص حقیقی و یا حقوقی واردکننده، نمی تواند خودرویی که حجم موتور آن بالا ۲۵۰۰ سی سی است را برای واردات انتخاب کند.

۴- اخذ مالیات غیرمتعارف از خودروهای وارداتی

با توجه به این که همه خودروهای وارداتی عمری کم‌تر از ۵ سال دارند، بنابراین همه آن ها در گروه کالاهای غیرمتعارف قرار می گیرند و مالیات مشخص و بیش تری از آن ها اخذ خواهد شد.

۵- منابع ارزی باید از منشأ خارجی یا حاصل از رمز ارزها و همچنین مورد تأیید بانک مرکزی باشند

طبق این بند، واردکنندگان باید ارزی را برای واردات در نظر بگیرند که از خارج کشور تأمین شود و همچنین مورد تأیید بانک مرکزی هم باشد. پس از تأیید ارز توسط بانک مرکزی، ثبت سفارش می تواند صورت گیرد.

۶- تعیین سقف عددی واردات خودروهای کارکرده برای هر سال توسط یک کارگروه

به منظور تنظیم بازار خودرو، کارگروهی متشکل از وزارت صمت، وزارت اقتصاد و دارایی، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه، باید برحسب نیاز بازار کشور و طی یک بررسی دقیق، سقف سالانه تعداد خودروهای دست دومی که قرار است وارد شوند را مشخص کند.

۷- مورد تأیید بودن خودروهای وارداتی از دید استانداردهای مختلف

خودروهای کارکرده وارداتی باید یکی از سه استاندارد مورد تأیید سازمان استاندارد ایران، یعنی استاندارد اروپا (E-Mark)، کشورهای حاشیه خلیج فارس و چین را داشته باشند تا بتوانند مجوز ورود و شماره گذاری را بگیرند. همچنین استاندرد آلایندگی خودروها باید یورو ۵ و یا بالاتر باشد.

۸- اخذ تأییدیه تأمین قطعات یدکی و ارائه خدمات پس از فروش از وزارت صمت توسط وارد کنندگان

از دیگر شرایط واردات خودروهای کارکرده می توان اشاره کرد که اشخاص حقیقی و حقوقی واردکننده خودروهای دست دوم باید تأییدیه لازم در مورد تأمین قطعات یدکی و ارائه خدمات پس از فروش را از وزارت صمت دریافت کنند تا خیال خریدار از این دو مقوله مهم راحت باشد.

۹- تعیین سود بازرگانی واردکننده توسط هیئت وزیران

واردکننده باید سود مشخصی داشته باشد و سپس خودروی دست دوم واردشده را در بازار به فروش برساند. این سود مورد نظر باید توسط هیئت وزیران تعیین شود و شخص یا شرکت واردکننده نمی تواند بیش تر از مقدار مشخص شده، نفعی ببرد.

۱۰- تضمین اصالت خودرو توسط واردکننده

از آن جایی که احتمال واردات خودروهای سرقتی و بی اصالت وجود دارد، چنین شرطی الزامی شده است تا واردکننده نسبت به این موضوع هوشیارتر باشد و بداند که در صورت وجود مشکل در اصالت خودرو، عواقبی جدی او را تهدید خواهد کرد.

۱۱- امکان ورود خودروهای دیزلی

در صحبت های رشیدی کوچی، اشاره کوتاهی به واردات خودروهای کارکرده دیزلی شد، که احتمالاً این بند فقط شامل خودروهای کار و تجاری باشد.

 

اشکالات آیین نامه شرایط واردات دست دوم ها

۱- شرط داشتن کارت بازرگانی

صددرصد این شرط برای جلوگیری از وارد شدن خودرو توسط مردم عادی در نظر گرفته شده است تا در واردات خودروهای دست دوم هم انحصار داشته باشیم و فقط نور چشمی ها بتوانند خودروی کارکرده وارد کشور کنند.

۲- کارکرد زیر ۱۰۰ هزار کیلومتر

اجرایی شدن این بند به شرطی خوب است که واردکنندگان تحت نظارت شدید قرار بگیرند تا فرصت کم کردن کیلومتر خودروها را نداشته باشند و وارداتی ها با کارکرد واقعی به دست مردم برسند.

۳-  ممنوعیت واردات خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی سی

شاید این ممنوعیت برای کاهش میزان مصرف سوخت خودروها باشد، اما قانون گذاران باید بدانند موتورهای بالای ۲.۵ لیتر خارجی، به‌واسطه تکنولوژی استفاده شده در طراحی و ساخت آن ها، مصرف سوخت منطقی تری نسبت به موتورها و پیشرانه های قدیمی به‌کاررفته برای خودروهای داخلی دارند.

۴- تعیین سقف تعداد خودروهایی که قرار است وارد شود

کارگروهی متشکل از سازمان ها، وزارت خانه و ارگان های مختلف باید تعیین کنند چه تعداد خودروی دست دوم قرار است در هر سال وارد کشور شود. این محدودیت به احتمال خیلی زیاد موجب خواهد شد تیراژ واردات کارکرده ها کنترل شده باقی بماند و جلوی ریزش شدید قیمت ها گرفته شود تا میزان فروش تولیدات داخل و مونتاژی ها کاهش نیابد و داخلی ها همچنان بازار خود را داشته باشند.

۵- تضمین اصالت خودرو توسط واردکننده

همانند اشکال واردشده دوم، بررسی اصالت خودرو هم باید بسیار جدی تحت نظارت قرار گیرد تا واردکننده امکان فروختن خوروهای دزدیده شده از کشورهای دیگر به مردم را نداشته باشد.

پس از خواندن این متن شاید بگویید برداشت ها سخت گیرانه بوده است و نمی توان در این حد نسبت به موضوع واردات کارکرده ها بدبین بود. در پاسخ باید گفت، با توجه رانت ها و تخلف هایی که تا امروز در صنعت خودرو صورت گرفته است، رخ دادن تخلف در زمینه واردات خودروهای دست دوم اصلاً دور از ذهن نیست و با توجه به سودده بودن آن، اتفاقاً باید کاملاً نسبت به این موضوع بدبین بود.

نظرات خود را درباره شروط آیین نامه واردات کارکرده ها و همچنین ایرادهای وارد به آن برای‌مان بنویسید.

 

مهم ترین شرایط واردات خودروهای کارکرده چیست؟

۱- مشخص شدن واردکنندگان مجاز

۲- عمر خودرو باید کم‌تر از ۵ سال و کارکرد آن زیر ۱۰۰ هزار کیلومتر باشد.

۳- محدودیت حجم موتور خودروهای کارکرده وارداتی.

۴- منابع ارزی باید از منشأ خارجی یا حاصل از رمز ارزها و همچنین مورد تأیید بانک مرکزی باشند.

۵- تعیین سقف عددی واردات خودروهای کارکرده برای هر سال توسط یک کارگروه.

۶- تعیین سود بازرگانی واردکننده توسط هیئت وزیران.

۷- تضمین اصالت خودرو توسط واردکننده.

 

/منبع: اسب بخار

تبلیغات متنی

ارسال دیدگاه