با هدف توانمندسازی و شکوفایی روزافزون انجام شد؛
جاریسازی نظام ارزیابی و تصدیق دانش و مهارت کارکنان فولاد مبارکه
رئیس بهبود عملکرد و برنامهریزی آموزش فولاد مبارکه از جاریسازی نظام ارزیابی و تصدیق دانش و مهارت کارکنان در شرکت فولاد مبارکه در راستای توانمندسازی و شکوفایی روزافزون و مستمر آنان خبر داد.
مهدی دهقان درخصوص جاریسازی نظام ارزیابی و تصدیق دانش و مهارت کارکنان افزود: واحد آموزش و توسعه سرمایههای انسانی با همکاری واحدهای شرکت (مسئولین و تسهیلگران آموزش هر واحد) در طول سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ جهت شناسایی و نظاممند ساختن دورههای آموزشی پایهای و ویژه برای هریک از پستهای سازمانی با ماهیت غیرسرپرستی و ثبت آنها در سیستم EIS اقدام نموده است.
وی با بیان اینکه به مجموعه هریک از این دورههای آموزشی برای هر پست سازمانی، «پروفایل آموزشی» آن پست اطلاق میشود، گفت: منبع و خاستگاه پروفایلهای آموزشی، شایستگیها، شرح وظایف پست سازمانی و دانشها، مهارتها و انتظارات مدنظر مسئول واحد بوده است.
رئیس بهبود عملکرد و برنامهریزی آموزش اظهار داشت: از مزایای تدوین و استقرار نظام پروفایلهای آموزشی میتوان به نظاممند ساختن، استانداردسازی و اطمینان از تحت کنترل بودن آموزشهای موردنیاز کارکنان در سالهای ابتدایی انتصاب آنها در پست سازمانی و اولویتبندی زمانی برای ارائه تدریجی و اثربخشِ دانشها و مهارتهای موردنیاز افرادی که در یک پست منصوب میشوند نام برد. این اقدام باعث میشود ضمن جلوگیری از ارائه حجم زیادی از آموزشها در یک بازه زمانی محدود در بدو ورود فرد به پست، توالی اجرای آموزشها، در طول یک بازه زمانی سه تا پنجساله مدیریت شود. به بیانی دیگر، یک برنامه توسعه حرفهای سه تا پنجساله برای شاغلین یک پست، برنامهریزی شده است.
به گفته دهقان یکی از ابعادی که در پروژه فوق مدنظر بوده، تفاوت سطح و زمینههای تحصیلی و تجربی افراد شاغل در یک پست است. به این معنی که قطعاً کارکنان (افراد جدیدالورود به پست و همچنین کارکنان دارای سابقه کاری بیشتر) از نظر سطح عملکرد، زمینه و حوزه تحصیلات و همچنین تجربیات کاری با یکدیگر متفاوتاند. قطع به یقین این تفاوتهای فردی، منجر به سطوح متفاوتی از نیازمندیهای آموزشی خواهد شد. بهطور مثال، کارشناسی که تحصیلات آکادمیک وی در حوزه آمار یا ریاضیات بوده، با فردی که با مدرک تحصیلی فنی و مهندسی در همان پست بهکارگماری شده است، به احتمال زیاد، نیازهای آموزشی متفاوتی در حوزه آمار دارند. همچنین بهطور مشابه تعمیرکاری که قبل از اشتغال در پست خود، دارای سابقه مؤثر و مفید در حوزه تعمیرات در خارج از شرکت بوده به نسبت یک فرد جدیدالاستخدام که فاقد هرگونه تجربه در زمینه تعمیرات است، نیازهای متفاوتی در زمینه تعمیرات مکانیک یا برق دارد.
دقت و تمرکز بیشتر بر روند توسعه حرفهای هر فرد
در همین زمینه جواد نمازی، کارشناس بهبود عملکرد و برنامهریزی آموزش گفت: اکنون و پس از گذشت حدود دو سال از تجربه پروفایلهای آموزشی و نهادینه شدن آنها، در گام دوم و تکمیلی، واحد آموزش و توسعه سرمایههای انسانی در نظر دارد «نظام ارزیابی و تصدیق دانش و مهارت کارکنان» را جاری سازد. این نظام بر اساس معیارها و تفاوتهای ذیل نسبت به ارزیابی، تفکیک و سطحبندی کارکنان جاری خواهد شد: عملکرد فردی؛ تجربه و سوابق کاری فرد؛ مدرک تحصیلی؛ گواهینامهها و صلاحیتهای حرفهای.
نمازی گفت: توجه این نظام بر تفاوتها و توانمندیهای فردی کارکنان شاغل در یک پست با معیار و سنگ محک پروفایلهای آموزشی است. بر اساس این نظام که بهصورت تدریجی، تکوین و جاری خواهد شد، کارکنانی که با تأیید مسئول مستقیم خود و بر اساس ضوابط، بینیاز از گذراندن برخی از آموزشهای درجشده در پروفایلهای آموزشی تشخیص داده میشوند، به مدیریت آموزش معرفی میگردند تا پس از رسیدگی و صحهگذاری، آن توانمندی یا دانش و مهارت، تصدیق گردد و در کارنامه آموزشی متقاضی ثبت شود. با ثبت دانش و مهارت در کارنامه آموزشی، فراگیر، نیازی به حضور در دوره آموزشی مربوطه نخواهد داشت.
وی در خاتمه اظهار داشت: از دیگر مزایای نظام ارزیابی و تصدیق دانش و مهارت، میتوان به صرفهجویی در هزینههای آموزشی، جلوگیری از اتلاف وقت و حضور غیر اثربخش کارکنان در دورههای آموزشی و رضایت ذینفعان (کارکنان و مسئولین) اشاره کرد. ضمن اینکه با توجه به ارزیابیهای انجامشده روند توسعه حرفهای هر فرد با دقت و تمرکز بیشتری انجام خواهد شد.
ارسال دیدگاه