// کد مطلب: ۱۶۰۵۱۳

اختصاصی طلانیوز / مدیرعامل شرکت دشت یوز دره انجیر خبر داد

شتاب توسعه شرکت دشت یوز دره انجیر/ در سال ۱۴۰۳، ۴ میلیون تن سنگ آهن استخراج خواهیم کرد

شتاب توسعه شرکت دشت یوز دره انجیر/ در سال ۱۴۰۳، ۴ میلیون تن سنگ آهن استخراج خواهیم کرد
لینک کوتاه کپی شد

مدیر عامل شرکت معدنی و اکتشافی دشت یوز دره انجیر در یک گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار طلانیوز با اشاره به پروژه‌های در دست اجرای این شرکت و تلاش و سرمایه‌گذاری در سرعت‌بخشیدن به اکتشاف در محدوده آنومالی ۱۹D از برآورد استخراج سنگ آهن به میزان حدود ۴ میلیون تن در سال آینده خبر داد.

به گزارش اختصاصی طلانیوز طلانیوز، محمدرضا کاظم پور با اشاره به شروع فعالیت شرکت معدنی و اکتشافی دشت یوز دره انجیر گفت: این شرکت، کنسرسیومی از دو شرکت بزرگ معدنی کشور؛ شرکت سنگ آهن مرکزی ایران-بافق و شرکت معدنی و صنعتی چادرملو است که در سال ۱۳۹۵ به منظور تکمیل فرایند اکتشاف و سپس بهره برداری از محدوده آنومالی ۱۹D تاسیس گردید.

وی با بیان این که اکتشاف اولیه  این محدوده آنومالی در سال ۱۹۷۰ میلادی توسط شرکت تکنواسپرت روسیه انجام شده است، افزود: در سال ۱۳۹۷ و پس از اخذ مجوز اکتشافِ این محدوده توسط شرکت دشت یوز، اکتشاف تکمیلی معدن سنگ آهن آریز آغاز شد. در ۵۲ هزار نقطه، عملیات ژئوفیزیک، مغناطیس‌سنجی و سقل‌سنجی انجام شد و  پس از اسکن لایه های زمین با سیستم  IPRS،  کارهای اکتشافی آنومالی ۱۹D انجام شد.

وی افزود: نتیجه عملیات اکتشافی، شناسایی دو توده آنومالی شمالی و جنوبی با برآورد احتمال ذخیره به ظرفیت ۸۰ تا ۲۴۰ میلیون تن بود. تا کنون حفر ۵۷ حلقه گمانه اکتشافی به متراژ  حدود ۲۷ هزار متر انجام شده است که از این میزان، نزدیک ۶ هزار متر درون توده آهنی حفاری شده، حدود ۴ هزار کامپوزیت به دست‌ آمده و جهت تشخیص عیار آهن، فسفر و گوگرد به آزمایشگاه ارسال شده است. با توجه به این گمانه‌ها که در حال حاضر بیشتر بر روی محدوده جنوبی تمرکز دارد، طرح بلاک مدل (block model) تشکیل شد و با توجه به آن طرح باطله‌برداری را پیش بردیم.

کاظم‌پور، زمان آغاز عملیات باطله‌برداری را پس از اخذ مجوز لازم از مهرماه سال ۱۴۰۰ عنوان کرد و گفت: پیش بینی انجام شده برای فاز نخست باطله برداری، برداشت ۱۰۰ میلیون تن باطله در مدت زمان ۳۰ ماه بود اما خوشبختانه با تمهیداتی از قبیل اصلاح مداوم برنامه تولید، افزایش توان فنی و تعداد تجهیزات و ماشین آلات، بازطراحی رمپ ها و …، توانستیم 12 ماه زودتر از پیش بینی، ۱۰۰ میلیون تن باطله‌برداری را انجام دهیم.

مدیر عامل شرکت معدنی و اکتشافی دشت یوز دره انجیر، در همین راستا ادامه داد: طبق برنامه‌ قرار بود اواخر سال ۱۴۰۳ به سنگ آهن دست پیدا کنیم، اما با لطف خداوند و  ‌تصمیماتی که گرفته شد، موفق شدیم مدت زمان را کوتاه کنیم و پیش‌بینی می‌شود اواخر سال جاری و حدود ۱ سال زودتر از برنامه به ماده معدنی برسیم. برآورد ابتدایی استخراج در سال ۱۴۰۲ بین ۵۰۰ هزار تا ۱ میلیون تن است. البته عمده بهره‌برداری ما استخراج حدود ۴ میلیون تن در سال ۱۴۰۳ خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه در زمینه استفاده از تجهیزات ساخت داخل نیز اولویت ها رعایت شده اند افزود : در خصوص استخراج، بیشترین وسایلی که مورد استفاده قرار می‌گیرد قطعات سایشی ماشین آلات مانند تیغ بولدوزر، باگت بیل، لبه تیغ گریدر و ... است و همچنین شرکت چادرملو چند دستگاه حفاری تهیه کرده است که یکی از آن ها با همکاری شرکت های دانش بنیان در حال مهندسی معکوس می باشد تا بتوان نمونه داخلی آن را تولید و طراحی کرد.

مهندس کاظم‌پور با بیان اینکه شرکت دشت یوز دره انجیر فعلا در حال باطله‌برداری و سرمایه‌گذاری در راستای ایجاد زیرساخت های لازم است، تاکید کرد: امیدواریم در سال ۱۴۰۳ پس از فروش سنگ‌آهن وارد مرحله سوددهی شویم. در حال حاضر به دلیل انجام زیرساخت‌های لازم برای ادامه پرقدرت فعالیت‌های اکتشافی که هزینه‌بردار و مستلزم سرمایه گذاری هستند، نیازمند تامین سرمایه لازم برای جبران هزینه‌ها هستیم. این سرمایه‌گذاری‌ها به صورت چند مرحله از محل آورده سهامداران، اخذ تسهیلات بانکی، اوراق گام، مرابحه و اوراق سلف تامین می‌شود و در حال حاضر با بانک‌ها مذاکراتی را انجام‌ داده‌ایم که نتایج خوبی را به همراه داشته است.

مدیرعامل شرکت دشت یوز دره انجیر در پایان در مورد سایر پروژه های ‌جاری این شرکت گفت: با توجه به عدم وجود زیرساخت‌های ضروری در منطقه، شبکه و بستر ارتباطی 4G را احداث کردیم و در حال حاضر پروژه انتقال برق ۲۰ کیلو ولت از پست برق ساغند تا محل معدن آریز (۱۹D)، به طول ۲۶ کیلومتر را در دست اجرا داریم که تا امروز ۸۶ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و تا یکی دو ماه آینده به شبکه برق سراسری متصل می‌شود.

تجهیز ۲۵ هزار متر مربع کارگاه، ساخت ۶ هزار متر دفتر کارگاهی و اداری، طراحی و اجرای انبار مواد ناریه ، ساخت و تجهیز پمپ بنزین، ساخت نیروگاه برق موقت، طراحی و اجرای سایت معدن و زیرساخت هایی مانند خیابان ها، انبار مغزه، رستوران، آزمایشگاه، دفتر مرکزی، خوابگاه، آتش‌نشانی، داروخانه، بانک و … نیز از دیگر پروژه های اجرا شده و در حال اجرای شرکت می‌باشند 

 

گزارش : فاطیما زراعت دوست

تبلیغات متنی

ارسال دیدگاه