// کد مطلب: ۱۷۴۶۸۶

فولاد خوزستان

توانمندی اقتصادی از مزایای اقتصاد چرخشی است/ ثبات اقتصادی بلندمدت، نتیجه اقتصاد چرخشی است

لینک کوتاه کپی شد

مدیرعامل شرکت ایده‌پردازان صنعت با اشاره به اینکه توانمندی اقتصادی از مزایای اقتصاد چرخشی است، ثبات اقتصادی بلندمدت را از نتایج اقتصاد چرخشی دانست.

مهندس فرهاد خزائلی، مدیرعامل شرکت ایده‌پردازان صنعت از زیرمجموعه‌های هلدینگ فولاد خوزستان در یک نشست خبری گفت: در اقتصاد چرخشی، هدفگذاری به گونه‌ای است که تولید محصولات متنوع، با قابلیت اصلاح و بازیافت صورت بگیرد و تک‌بعدی نباشد. به این معنا که محصول تنها یک بار تولید و مصرف نشده و سپس از بین برود، بلکه با یک مدیریت جامع‌نگر بتوانیم از مواد و متریال استفاده‌شده بهره‌وری چندباره داشته باشیم. این مدیریت شامل تأمین مواد اولیه، جایگزینی آنها در چرخه و بازیابی مکرر آن‌ها است تا مصرف مواد اولیه و انرژی به حداقل ممکن برسد.

وی در ادامه افزود: در گذشته، رویکرد اقتصادی ما خطی بود؛ به این صورت که یک کالا را مصرف می‌کردیم و سپس به دور می‌انداختیم، اما در اقتصاد چرخشی، به مسایل از زاویه‌ای کاملاً متفاوت نگاه می‌شود. تفاوت اصلی اقتصاد چرخشی با اقتصاد خطی در تغییر مسئولیت مصرف‌کننده است. مصرف‌کننده باید یاد بگیرد که از بازیافت به عنوان یک مرجع استفاده کند و در هنگام خرید کالا، به قابلیت تبدیل و بهینه‌سازی و امکان مصرف چندباره آن توجه کند.

خزائلی، یکی از مزایای اقتصاد چرخشی را توانمندی اقتصادی دانست و اظهار داشت: زمانی که از مواد و متریال چندین بار استفاده می‌کنیم، در شرایط بحرانی انعطاف‌پذیری بیشتری خواهیم داشت. این چرخه باعث می‌شود که بتوانیم از لجستیک تأمین و بحران‌های کمبود مواد اولیه عبور کنیم و پایداری بیشتری ایجاد کنیم. همچنین بهره‌وری استفاده از منابع در اقتصاد چرخشی بسیار بالاتر است، زیرا هدف این است که از یک منبع چندین بار استفاده شود.

*اقتصاد چرخشی محدود به بهره‌وری نیست*

وی با بیان اینکه اهمیت اقتصاد چرخشی تنها محدود به بهره‌وری نیست، تصریح کرد: بلکه مشارکت عمومی و آموزش نیز در آن نقش کلیدی دارد. اگر بخواهیم اقتصادی بر پایه چرخش داشته باشیم، باید ابتدا آموزش صحیح ارایه دهیم. باید به فرزندان خود یاد دهیم که هیچ چیزی زباله نیست و منابع انرژی محدود هستند.

مدیرعامل شرکت ایده‌پردازان صنعت یکی دیگر از جنبه‌های مهم اقتصاد چرخشی را کاهش اثرات زیست‌محیطی دانست و گفت: اگر همچنان به اقتصاد خطی متکی باشیم، روزی خواهد رسید که حتی در هنگام بارش باران نیز هوای پاک آرزو خواهد شد. هدف اقتصاد چرخشی، حذف مصرف و آلودگی‌های تکراری، کاهش فضای آلاینده و افزایش امید به جامعه بشری است. همچنین این اقتصاد، بهینه‌سازی چرخه حیات منابع را در پی دارد.

خزائلی، یکی از مزایای اقتصاد چرخشی در بحث آلودگی هوا و محیط‌زیست را کنترل ۷۰ درصدی آلاینده‌ها دانست و عنوان کرد: عدد ۷۰ درصد برای ما بسیار بزرگ و معنادار است. در حال حاضر به مرحله‌ای رسیده‌ایم که با افزایش نیم درجه‌ای درجه حرارت جهان، بسیاری از گونه‌هایی که در زندگی طبیعی برای ما اثرگذار هستند، از بین می‌روند.

وی با بیان اینکه اقتصاد چرخشی، یک جامع‌گرایی کلی و فرمول بسیار ساده ای دارد، گفت: در این اقتصاد، یک منبع را یک‌بار تولید می‌کنید و آنقدر از آن استفاده می‌کنید که دیگر قابل استفاده نباشد. فلسفه آن کاملاً شفاف است و وقتی دیگر نتوانید از آن استفاده کنید، آن را دور نمی‌اندازید، بلکه تعمیر می‌کنید. اگر پس از تعمیر نیز امکان استفاده مجدد وجود نداشت، آن را به بازیافت می‌سپارید؛ به این ترتیب هیچ‌گاه چیزی حذف نمی‌شود.

*تاثیر اقتصاد چرخشی در کاهش هزینه ها*

خزائلی در پاسخ به پرسشی در خصوص مزایای اقتصاد چرخشی، اظهار داشت: این رویکرد باعث کاهش هزینه‌ها می‌شود. تصور کنید مواد اولیه یک محصول را خریداری می‌کنید. بخش عمده‌ای از هزینه‌های تولید مربوط به تأمین مواد اولیه است. حال اگر این مواد اولیه به شما بازگردانده شود و دوباره بتوانید با ارزش افزوده آن را وارد بازار کنید، هزینه‌های شما برای تأمین مواد اولیه به شدت کاهش پیدا خواهد کرد. این اقتصاد همچنین تمایز در بازار ایجاد می‌کند. بنابراین نوآوری و خلاقیت نیز در جامعه افزایش می‌یابد.

مدیرعامل شرکت ایده‌پردازان صنعت با بیان اینکه اقتصاد چرخشی، ثبات اقتصادی بلندمدت ایجاد می‌کند، گفت: هدف بنگاه‌های اقتصادی تولید سود است، نه صرفاً تولید یک محصول خاص. وقتی ببینند که می‌توانند با این مدل حرکت کنند و چرخه توسعه خود را افزایش دهند، خیالی آسوده خواهند داشت که همواره زباله‌ای وجود دارد که می‌تواند به ثروت تبدیل شود. این موضوع یک اقتصاد بلندمدت و پایدار را تضمین می‌کند.

تبلیغات متنی

ارسال دیدگاه